Бели чаршафи го прекрија нашето вино во Европа

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Кој е твојот извор на егзистенција, ме интересира? Како знак, на добра волја, јас ќе кажам за себе - ме финансираат родителите (кои не се партиски вработени во администрација, туку со труд си го вадат лебот) - не е за фалење, но се надевам дека во скоро време ќе дипломирам, па ќе можам сам да заработувам (и тоа е неизвесно кај нас, но друг е муабетот сега).

И како потпрашање - дали си осетил на себе што е „гладно стомаче“?

Е сега ме расплака!
Јас некаде од 20годишна возраст сам заработувам, едно 4 години сум едно 100% самостоен, па колку можам си го помагам и смејеството, на пример студиите на сестра ми, привремната невработеност на родителите, нередовната плата по некогаш и тн... Не не знам што е тоа гладно стомаче, оти си работам, а ако наводниците во кои си го ставил стомачето значат: BMW во гаражата, вила на Маврово, стан во Охрид и тн...тогаш, ДА, гладен сум цел живот.
Не ти мислам или посакувам лошо, ама ако не го промениш гледиштето на животот и твоето однесување, факултетот нема многу да ти помогне во твоите соништа за иднината!
And for future references... Не мешај баби и жаби, гледај да останеш фокусиран на темата без да мешаш лични проблеми, посебно не на јавни места. Сметај го ова како исклучок за да ти докажам дека твоето расудување е неосновано и невкусно.

Машкоста во оваа ситуација е Македонија да ги продава вината во Русија, Украина, Белорусија, Турција, Кина.
Таму каде што те почитуваат таму е твојот дом.
Друже, верувам дека главната причина е името, за кое геиците са се фанали. Но има друго дека бега од дискисиата.
Има решение дека виното треба да е од регистрирано, контролирано подрачие. Не може кои сака да продава шо сака со какво име сака.
Подрачието требува да се регистрира и да се земе патент. Тие дека зимат државни плати и са спали са за е*ане. Грците са регистрирали
и са зели патент и сега имат една поена повеке.

Друже, верувам дека главната причина е името, за кое геиците са се фанали. Но има друго дека бега од дискисиата.
Има решение дека виното треба да е од регистрирано, контролирано подрачие. Не може кои сака да продава шо сака со какво име сака.
Подрачието требува да се регистрира и да се земе патент. Тие дека зимат државни плати и са спали са за е*ане. Грците са регистрирали
и са зели патент и сега имат една поена повеке.

Со должна почит, неможеш да регистрираш вино од регион кој се наоѓа во 3 држави.
Ајде јас ќе регистрирам вино Балкан, и само јас можам да го продавам.
Друго е во позадина.

Со должна почит, неможеш да регистрираш вино од регион кој се наоѓа во 3 држави.
Друго е во позадина.

Симптоматична е незаинтресираноста на Татарчета за ова работа кој би требало и нив да ги засега.

Симптоматична е незаинтресираноста на Татарчета за ова работа кој би требало и нив да ги засега.
Зашто да ни засега? Ние си се бориме на рускиja пазар и не ни интересува дали пишува made in kazablanka или нешто друго.

Зашто да ни засега? Ние си се бориме на рускиja пазар и не ни интересува дали пишува made in kazablanka или нешто друго.

Pa i treba da ve sasega, ako ja sledime gejskata logika i vie imate pravo na del od imeto na Makedonija, treba da go podelime na sekogo po nelolku bukvi.

Pa i treba da ve sasega, ako ja sledime gejskata logika i vie imate pravo na del od imeto na Makedonija, treba da go podelime na sekogo po nelolku bukvi.

Не постои област-регион Македонија кај Татарчета. Зошто они си знаат.

На нас никоj не го е успорил това право се уште.
А зашто забораваш и Албанците и Србите ? И тиja имат мали парчинja.

Најбоље да пишете - Mаде вв Татарстан тогаш ::pos2:

Не постои област-регион Македонија кај Татарчета. Зошто они си знаат.
Каj нас областите не се именуват со географски иминja,а според областните градове. Област и регион са две различни работи. Но сите можат да ти кажат каj е македонскиот краj и збора "Македонија" си се користи без никакав проблем.

Друго е во позадина.
Е нели тоа ти кажувам.

На нас никоj не го е успорил това право се уште.
А зашто забораваш и Албанците и Србите ? И тиja имат мали парчинja.

e pa dobro sega albancite gi zaboraviv, a za srbite ne znaev deka i tie uste nesto imale od Makedonija, ama kako i da e za site ima po edna dve bukvi, vaka ne e fer sve da zemat juznive pederi.

Е сега ме расплака!
Јас некаде од 20годишна возраст сам заработувам, едно 4 години сум едно 100% самостоен, па колку можам си го помагам и смејеството, на пример студиите на сестра ми, привремната невработеност на родителите, нередовната плата по некогаш и тн... Не не знам што е тоа гладно стомаче, оти си работам, а ако наводниците во кои си го ставил стомачето значат: BMW во гаражата, вила на Маврово, стан во Охрид и тн...тогаш, ДА, гладен сум цел живот.
Не ти мислам или посакувам лошо, ама ако не го промениш гледиштето на животот и твоето однесување, факултетот нема многу да ти помогне во твоите соништа за иднината!
And for future references... Не мешај баби и жаби, гледај да останеш фокусиран на темата без да мешаш лични проблеми, посебно не на јавни места. Сметај го ова како исклучок за да ти докажам дека твоето расудување е неосновано и невкусно.
Драго ми е ако си искрен. Но, ќе те прашам - што би зборувал кога се тоа што го наведе би било загрозено од причини со кои се соочуваат винарите и како би реагирал тогаш.

Не почнав јас со патетики. И кои лични проблеми - зборувам за винарите, не за мене.

Sto se odnesuva do vinoto Bugarite ni se najmalce krivi, pa zatoa mislam deka go isturate gnevot na pogresno mesto...
Dodeka nasata administracija plete gobleni na rabotno mesto i ne e sposobna da sprovede najobicen tender a ne pak da zastituva proizvodi nasite komsii leka poleka ispozastitija se zivo i divo pa duri i imeto Makedonija...sto sekako kako sto kaza Slavjanski ne e vo red no ete Gejovite go zastitile a nie treba da se borime da go odzastitime bidejki nema logika zatoa sto Makedonija e pregolema oblast...osven toa za zal denes se prostira vo 4 drzavi...
Ona sto im bila idejata na gejovite e zastita na imeto isto kako sto e zastiten regionot Bordo ili Porto...

Драго ми е ако си искрен. Но, ќе те прашам - што би зборувал кога се тоа што го наведе би било загрозено од причини со кои се соочуваат винарите и како би реагирал тогаш.

Не почнав јас со патетики. И кои лични проблеми - зборувам за винарите, не за мене.

Кратко и јасно. Никогаш не би си го продал името и честа за поголем профит. Ова се случува заради мрзливост, незаинтересираност, неспособност и лакомост!
Ниту јас во мојот домен на професионалност не ги почитувам сите правила кога доаѓа ред да си ја бранам честа т.е. Македонија иако тоа би можело да ме чини, дури и работно место.

--- надополнето ---

Sto se odnesuva do vinoto Bugarite ni se najmalce krivi, pa zatoa mislam deka go isturate gnevot na pogresno mesto...
Dodeka nasata administracija plete gobleni na rabotno mesto i ne e sposobna da sprovede najobicen tender a ne pak da zastituva proizvodi nasite komsii leka poleka ispozastitija se zivo i divo pa duri i imeto Makedonija...sto sekako kako sto kaza Slavjanski ne e vo red no ete Gejovite go zastitile a nie treba da se borime da go odzastitime bidejki nema logika zatoa sto Makedonija e pregolema oblast...osven toa za zal denes se prostira vo 4 drzavi...
Ona sto im bila idejata na gejovite e zastita na imeto isto kako sto e zastiten regionot Bordo ili Porto...

Мислам дека едно едноставно „Made in Republic of Macedonia“ би ја сменило тотално ситуацијта и би ги решило овие проблеми. На што тогаш би се пожалиле грците. Територијата од Македонија во денешна грција не е Република. А имаме и пазар од 129 држави за освојување каде грците не би можеле да го спорат нашето уставно и вековно име!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom