Чија е „ ракијата„ ?

  • Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
ти зборуваш за бактеријата Lactobakterium Bulgaricum Grigoroff или за киселото млеко?
киселото млеко не може да биде ВАШЕ национално наследство и традиционален бугарски производ.
и fmi уште нешто ,ама ич не ми е гајле веќе , има кој да води или неводи грижа - што сакате прајте, патентирајте ..... - ова го стаив чисто како вест за споменикот на млекото :tv: -
I zashto ne moje da bide NASHE nacionalno nasledstvo i tradizionen proizvod???
Ke mi dadesh li dovodi?
Naverno ke mi napravish analiza na imeto pod koe e izvesno kiseloto mleko - JOGURT?
 
kiselo mleko i jogurt ne e isto, abdal.. :) voda i kisela voda isto taka.. :)
 
смешки,сега И текна на Бугарија дека Ракијата е нејзин национален бренд ???? абеееееееее арамишта
 
Јас не вервам дека дедоти правел ракија ?!
дај еден литар да пробам ќе ти повервам се разбира ако имаш уште ако не ништо само лажиш:vozbud:

ima uste, tradicijata prodolzuva vo familijata,ama rakijata si samo nasa, ni bugarska, gejska, srpska, itlianska ............da ne gi redam site, ima mnogu sto pravaat rakija.
 
Абе будали, наша,ваша. Това е трговиа. Грците регистрираа Фета дека се знае по цел свет. Губре, боклук, ништо општо нема со нашето бело саламурено сирене, верувам и со вашето ама си извезуват и се знае. Кои свари ке натовари. На кои тие дека ручат државни пари са по работливи он ке го регистрира.
Така беше и за водката. Полска, Русиа, Украина
 
I zashto ne moje da bide NASHE nacionalno nasledstvo i tradizionen proizvod???
Ke mi dadesh li dovodi?
Naverno ke mi napravish analiza na imeto pod koe e izvesno kiseloto mleko - JOGURT?
Ваше е бе- еве ти доклади (докази) рецепт јогурта принесли на Балканы предки современных болгар, которые жили в волжских степјах и практиковали приготовление јогурта.
:pos2:
 
Ваше е бе- еве ти доклади (докази) рецепт јогурта принесли на Балканы предки современных болгар, которые жили в волжских степјах и практиковали приготовление јогурта.
:pos2:
Тогава каj е проблема?!
То предпоставувам,дека е станал от кумиса.
 
Нигде другаде во светот не се пече и пие толку ракиjа колку што каj Бугарите, уште е мошне популарна, а Бога ми, навистина добра.
 
Ова е најверојатно новата тактика на Бугарите,кога ке сме "загреани" од ракијата да мислиме дека сме бугари :)
 
Македонски прозивод е ракијата бидејќи е постара од мастиката, а ја знаеме легендата за швалерката на Ѕевс во Астрајон која се викала Маслина и што станала на крај. Предпоставувам не давала добар blowjob (заебанции)

Уствари, каде се прави најдобра ракија, од таму потекнува.
Значи Македонија.

Е сега дека најубото вино се прај во Франција, испаѓа дека Французите го измислиле виното?
Ракијата си е нешто што се готвело во националните кујни и казани на Срби, Бугари, Македонци... И ниеден од нив нема да може да го монополизира истото... Ракијата е на оние кои што си ја готвеле, вареле, пиеле, и кој што децении и векови ја држат како свој идентитетски хабитус.
 
Ракија е глобално име за алкохолни пијалоци кој се добиваат според одреден физичко хемиски процес.

Исто ко некоја будала да сака да го заштити производот Сок.

Бугарска работа. :toe:

Иначе годинава на лагер ми е ракиица произведена 2002 година, негде околу 50 литра што е малце за цела година и ќе мора да црпнам од реколта 2003 та. Така лани, пиејќи ја 2001 ( ратна година, много љута ракија) сам се оженио, чељад сам добио, и идемо даље. :tv:
 
Иначе годинава на лагер ми е ракиица произведена 2002 година, негде околу 50 литра што е малце за цела година и ќе мора да црпнам од реколта 2003 та. Така лани, пиејќи ја 2001 ( ратна година, много љута ракија) сам се оженио, чељад сам добио, и идемо даље. :tv:
Милојко ,за дуговјечност умјесто инјекције чашица ракије , а уз ракију као „мезенце„ иду сланина,суво месо , кобасице, чварци, кајмак, сир , проја ,кавурма :vozbud::icon_bigg
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom