Чија е „ ракијата„ ?

  • Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Милојко ,за дуговјечност умјесто инјекције чашица ракије , а уз ракију као „мезенце„ иду сланина,суво месо , кобасице, чварци, кајмак, сир , проја ,кавурма :vozbud::icon_bigg


Уффффффффффффффффффф
 
RAKIA_CORRECTING_PEOPLE-logo-C5B7A2A653-seeklogo.com.gif
peshrak.jpg


logo-sliva.jpg


lg-rakia.gif
 
Е сега дека најубото вино се прај во Франција, испаѓа дека Французите го измислиле виното?
Ништо посебно тоа Француско вино, сум го пробал.
 
Ракиата ке е на тои дека прв регистрира брено. Она се прави насекаде на балкан.
Грците как регистрираа онова губре "Фета" се додека нашите спиеа за белото саламурено сирене.
 
А бре ваков проблем е чија е ракијата? Важното е да ја има. Ајде наздраве!:)
 
Ракијата е од Балканот. Таа е ендемична на регион што не припаѓа само на една држава, така да не би требало никоја држава да си го присвои.
 
Ракијата е од Балканот. Таа е ендемична на регион што не припаѓа само на една држава, така да не би требало никоја држава да си го присвои.
Евалла. Наи точното мислене
 
Бугарија ќе се обиде да ја регистрира ракијата како свој национален бренд, најави вчера директорот на Агенцијата за винарство на Бугарија Красимир Коев,
абее.... Што е следно, лебот и млекото :pos:
 
Оф леле, го измислиле и огинот... и шерпата :pos:
А 90% од суровините се увозни
Б'лгарската лјутеница обаче се прави от вносни суровини. Близо 90% от доматено пјуре е китајско.
сонцето е наше :pos:
 
ееееееее веќе ова е друго нешто-прави ракија од млеко:eek:
Признава, че от 120 л млјако прави около 40 л ракија. В неја нјама метилов алкохол, заштото тој се получава от различните семки и костилки при варенето на ракија от грозде или плод. Тв'рди, че от неговата ракија глава не боли.
Б'лгарин прави ракија от млјако

http://media.framar.bg/лјубопитно/б'лгарин-прави-ракија-от-млјако
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom