ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Колку и да не го сакам и да ми е мило шо не го освои слемов, страшно шо му се деси годинава.
Од глупостите со короната и јавната критика од цел свет што ја трпеше, до ова сеа, греота озб.
Ајде ова вечерва мање више може да се сврсти у баксузлок али со короната сам си организираше турнир у ек на пандемија и со право изеде хејт а и овде можеше да проба да се исконтролира.

Само вака може да не стане шампион, на терен нема противник достоен, неверојатно. Е сега, сами проценете дали ако беше во прашање Федерер или Надал ќе беше иста казната.
Инаку, Хенман (ваљда не го знаеш) во Британија беше идол на цел остров. И ова му се деси на Вимблдон каде човекот има пораснато.
Автоматски споено мислење:

Ајде ова мање више може да се сврсти у баксузлок али со короната сам си организираше турнир у ек на пандемија и со право изеде хејт а и овде можеше да проба да се исконтролира.
И тоа не го напраи со лоша намера. Тотално хуманитарни цели имаше.
Ништо друго освен баксуз не знам, немам објаснување.

Или ај бе шо ќе го жалам, Надал 2,3 слема му избегаа ради повреди, едниот у финале се повреди.
А ова, а повреда исти к*рац. :D

Инаку, Хенман (ваљда не го знаеш) во Британија беше идол на цел остров. И ова му се деси на Вимблдон каде човекот има пораснато.

И тоа не го напраи со лоша намера. Тотално хуманитарни цели имаше.
Ништо друго освен баксуз не знам, немам објаснување.

Или ај бе шо ќе го жалам, Надал 2,3 слема му избегаа ради повреди, едниот у финале се повреди.
А ова, а повреда исти к*рац. :D
Не знам кој е овај, ама не е Федерер, шанса нема да го исклучат Федерер, макар им се помочал на сред терен :D

"She doesn't have to go to the hospital for this." -Djokovic trying to downplay the effects of hitting the lineswoman, saying she wasn't seriously injured. Djokovic continuining: "You're going to choose a default in this situation? My career, grand slam, center stage" #USOpen

Ова не е баксуз, ова е идиотизам. Баксуз е да се повредиш, да ти заврне дожд додека ти е уморен противникот, да утнеш за милиметар на брејк шанса, ама да напуцаш судија у грло е дебилизам и нишо поише. Кој го тераше излив да има без потреба? Уште од старт на мечот беше нервозен, ок е друже смањи доживљај малце, ти ебам ботот. Ич не го жалам искрено, не му е прв пат ова зашо до сеа неколку пати беше на раб на дисквалификација ради вакви работи али тогаш имаше среќа и за влакно не ги погодуваше судиите.

"She doesn't have to go to the hospital for this." -Djokovic trying to downplay the effects of hitting the lineswoman, saying she wasn't seriously injured. Djokovic continuining: "You're going to choose a default in this situation? My career, grand slam, center stage" #USOpen
pa ne ni ima druga opcija osven pod default, vakva kazna, mozebi dokolku primer mlako go udrese topceto, po zemja, pa da udri u nekoj od sudiive onaka labavo, pa da pomine so poinakva kazna, ama za vavko nesto pod difolt sledi toa sto mu se sluci. Jebiga, pamet u glava za drug pat, sto da kazam, iskreno ne pamtam koga vo prv set na slem, narocito protiv poslab protivnik, reagiral vaka burno i nervozno, a pa pogotovo sega koga ne ni ima publika.
Najiskreno ne pamtam koga vaka vriel makar i da go zagubi prviot set sto sekako ne e apsolutno nisto strasno tuka. Dali nesto oseti deka ramoto moze da go ebe pa toa da go iziritira dopolnitelno zasto ipak padna so cela tezina na levata raka, ne znam, ne e ni bitno, ednostavno ne smeese da si dozvoli vakvo manifestiranje na nervoza. A i odamna nema roknato reket, sea si imase prilika za toa, ne so topcinjava da se ebava, vtor pat nervozno udri po niv u rok od 5 min.

mu go pamtam presov, bese mislam rg, i dali ke pogodese nekoj u publika ili isto sudija pozadi ( togas mislam reketot go frli nanazad ), ne mi teknuva, sea od ovaa perspektiva stvarno smesno zvuci ama pa od druga strana si ja nauci lekcijata na mnogu poteskiot pat, zasto i togas malce falese ova istovo da mu se sluci.
Najverojatno nema da ide na pres, ova e pod difolt isto uste edna kazna od 20 000 dolari.

Последно уредено:
pa ne ni ima druga opcija osven pod default, vakva kazna, mozebi dokolku primer mlako go udrese topceto, po zemja, pa da udri u nekoj od sudiive onaka labavo, pa da pomine so poinakva kazna, ama za vavko nesto pod difolt sledi toa sto mu se sluci. Jebiga, pamet u glava za drug pat, sto da kazam, iskreno ne pamtam koga vo prv set na slem, narocito protiv poslab protivnik, reagiral vaka burno i nervozno, a pa pogotovo sega koga ne ni ima publika.
Najiskreno ne pamtam koga vaka vriel makar i da go zagubi prviot set sto sekako ne e apsolutno nisto strasno tuka. Dali nesto oseti deka ramoto moze da go ebe pa toa da go iziritira dopolnitelno zasto ipak padna so cela tezina na levata raka, ne znam, ne e ni bitno, ednostavno ne smeese da si dozvoli vakvo manifestiranje na nervoza. A i odamna nema roknato reket, sea si imase prilika za toa, ne so topcinjava da se ebava, vtor pat nervozno udri po niv u rok od 5 min.

mu go pamtam presov, bese mislam rg, i dali ke pogodese nekoj u publika ili isto sudija pozadi, ne mi teknuva, sea od ovaa perspektiva stvarno smesno zvuci ama pa od druga strana si ja nauci lekcijata na mnogu poteskiot pat, zasto i togas malce falese ova istovo da mu se sluci.
Najverojatno nema da ide na pres, ova e pod difolt isto uste edna kazna od 20 000 dolari.
Рекетот го фрли тогаш.

Се надевам нема у Срки мод да влезе и да ги обвинува судиите. Извинување и писмено ако треба до таа што ја удри и нека се спрема за земја :D

Иако и да откаже се до крај на сезона не би му замерил, има поголема шанса на РГ ако ништо друго(се надевам)

Иако не сум некој хардкор фан на некој тенисер, се би дал еден од Надал и Ноле да го престигне Федерер во слемови. Али дека се изглупира батето се изглупира. Јас стварно разбирам живи луѓе, емоции, нервоза, али дај жити се 15 години си професионален спортист, мора барем некое ниво до сеа да си постигнал.

Ај да беше некоја млада жешка глава до некаде може да се разбере, али 33 годишен со милион титули позади него? Катастрофа. Брејк ти направи ебате, во ултра мега најлошо сценарио сет ќе изгубеше, не живот. Па боту еден поголеми се шансите Косово да ви се врати, отколку Карењо Буста да ти земе 3 сета на гренд слем. Ова ќе го боли додека е жив.

Па и нас кладионичарите не уби. На 1.40 мајки и сестри ќе товаревме. :facepalm:

Последно уредено:
Се надевам нема у Срки мод да влезе и да ги обвинува судиите. Извинување и писмено ако треба до таа што ја удри и нека се спрема за земја :D

Иако и да откаже се до крај на сезона не би му замерил, има поголема шанса на РГ ако ништо друго(се надевам)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom