ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Well, well, well, се јави модераторот на темава на еден ден пред почеток на Вимболдон. Јас реков, ама се договорив со @ColdSky, тој ќе отвори. Не се секирај, ако оставам на тебе да организираш за тема, ќе се отвори во ноември месец, кога пак ќе се активираш на подфорумов. :*

Owww, нешто зафатен си со оправањето на британциве па не можиш :(

Owww, нешто зафатен си со оправањето на британциве па не можиш :(

Знаеш како е, Вимболдон се ближи, па тие прават глупости, некој мора да ги оправа во животот. :(

Утре рано сабајле 9-10 отварам тема, готово :)

Колку мизерна недела на АТП турнирите. Еден Ренцо Оливо се пласира во полуфинале на АТП 500 турнир.. и тоа не било како, имаше негатива од 4-2 и спасуваше 4 брејк топки за дупли брејк против Колшрајбер. Успеа во тоа, намали на 4-3, и потоа при негатива од 5-3 и 5-4 спасуваше по една меч топка во двата гејма. Кога веќе стигна до 5-5, успеа да победи 5-7...
На другиот турнир во Бастад, Шведска.. Ферер мака мачеше против Дастин Браун на земја...

Во текот на овој викенд се играат натпревари и од Дејвис Купот, четвртфинале од светската група. За повеќе информации и дискусија во официјалната тема.

После Вимблдон не може да очекуваш од јаките тенисери да ти игра турнир, посебно во недела на Дејвис купот, а после тоа следува и мастерс турнири.
Спореди Квинс 500 со Хамбург 500 и ќе ти стане јасно.
Не знам ни зошто оваа недела не ја укинат на календарот на АТП.

"Teška srca moram da objavim da se povlačim sa učešća na Olimpijskim igrama. Posle mnogo razgovora sa porodicom i trenerima odlučio sam da iz zdravstvenih razloga, zbog zika virusa ne igram u Riju. Ovo je bila veoma teška odluka koju sam ja doneo, i ne bih želeo da utičem na to da još neki sportista zbog mene odustane od Igara.

Želim da se zahvalim Teniskom savezu Kanade i Kanadskom olimpijskom komitetu za podršku. Bio sam ponosan što sam bio deo olimpijskog tima Kanade u Londonu 2012. godine i ovog leta ću navijati za sve kanadske takmičare"

Раонич на фејсбук

Како што тргнале, еден не ќе остане до 5ти август. Да одам јас како алтернатива... :pos:

Алберт Рамос ја освои својата прва АТП титула и тоа во Баштад против својот сонародник Вердаско. Одлична сезона за Рамос и од утре ќе го има својот најдобар ранкинг во кариерата.

Во Хамбруг Клизан неочекувано лесно го совлада Куевас со 6-1 6-4 и ја освои својата втора АТП 500 титула сезонава, по онаа во Ротердам против Монфилс. Има доста проблеми со повредите сезонава Клизан, али кога игра не се шегува. :D

Останува уште финалето во Њупорт меѓу Карловиќ и Мулер, би требало да гледаме класик со бар два тај брејка.[DOUBLEPOST=1468794032][/DOUBLEPOST]Каков класик во Њупорт :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: Три тај брејка, победник Карловиќ на крајот. Последниот тај брејк заврши со резулат 14-12 за Иво. Конечно успеа докторот да освои титула овде во својот трет обид, на едно од местата со најголема историја и традиција во светот.

Последно уредено:
Алберт Рамос ја освои својата прва АТП титула и тоа во Баштад против својот сонародник Вердаско. Одлична сезона за Рамос и од утре ќе го има својот најдобар ранкинг во кариерата.

Во Хамбруг Клизан неочекувано лесно го совлада Куевас со 6-1 6-4 и ја освои својата втора АТП 500 титула сезонава, по онаа во Ротердам против Монфилс. Има доста проблеми со повредите сезонава Клизан, али кога игра не се шегува. :D

Останува уште финалето во Њупорт меѓу Карловиќ и Мулер, би требало да гледаме класик со бар два тај брејка.[DOUBLEPOST=1468794032][/DOUBLEPOST]Каков класик во Њупорт :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: Три тај брејка, победник Карловиќ на крајот. Последниот тај брејк заврши со резулат 14-12 за Иво. Конечно успеа докторот да освои титула овде во својот трет обид, на едно од местата со најголема историја и традиција во светот.

Ја за Милер навивав, тој пак 100 години игра тенис во топ50 и ниедна титула уште нема освоено. Ама дрво недоделкано е. Не разбирам зошто секогаш кога Карлович ќе излеше на мрежа овој пробуваше да го убие со топчето и маваше право во него. Така направи и на меч топката кога го загуби мечот и на 80% од поените претходно претходно кога докторот ќе излеше на мрежа.

Ја за Милер навивав, тој пак 100 години игра тенис во топ50 и ниедна титула уште нема освоено. Ама дрво недоделкано е. Не разбирам зошто секогаш кога Карлович ќе излеше на мрежа овој пробуваше да го убие со топчето и маваше право во него. Така направи и на меч топката кога го загуби мечот и на 80% од поените претходно претходно кога докторот ќе излеше на мрежа.
Затоа што нема доволно добар пасинг, нема спин во неговите удари, само рамно игра и не може никако да го пробие Иво па мора во него да мава.

Лузер е Мулер, нешто како и Бенето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom