ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Има ли терен со трибина на терените на сц Јане Сандански?
Колку терени се уопште..
Прееска бев јас, 4 терени се ако добро видов, трибини нема, ама има кафич до првиот терен и може таму да седнеш и да гледаш или ако ти се гледа на другите терени ќе си застанеш на патеката и ќе гледаш. Инаку има пауза од кај 1 до кај 4 часот поради големите топлини, ја прееска накај 1:30 бев и имаше само тренинг на играчите, двајца Јапонци спарингуваа. :D
Утре ќе идам да го гледам Јотовски, игра против Петровиќ, првиот носител кој се маткаше по Челенџерите годинава и е солиден играл. Лоша вест за Томислав е што има 0-5 во меѓусебните дуели и 0-10 во сетови против Петровиќ, но сепак дома игра и доста се спремаше за овие ИТФ турнири во Скопје така да очекувам поволен резултат и добра борба.

Прееска бев јас, 4 терени се ако добро видов, трибини нема, ама има кафич до првиот терен и може таму да седнеш и да гледаш или ако ти се гледа на другите терени ќе си застанеш на патеката и ќе гледаш. Инаку има пауза од кај 1 до кај 4 часот поради големите топлини, ја прееска накај 1:30 бев и имаше само тренинг на играчите, двајца Јапонци спарингуваа. :D
Утре ќе идам да го гледам Јотовски, игра против Петровиќ, првиот носител кој се маткаше по Челенџерите годинава и е солиден играл. Лоша вест за Томислав е што има 0-5 во меѓусебните дуели и 0-10 во сетови против Петровиќ, но сепак дома игра и доста се спремаше за овие ИТФ турнири во Скопје така да очекувам поволен резултат и добра борба.

Од колку играат? Ај одиме заедно, заеби ти Хертогенбош :P

Од колку играат? Ај одиме заедно, заеби ти Хертогенбош :P
Од 4 играат. Јас мислев сабајле ќе се, али сепак можно е да одам. Ај на фб ќе ти пишам ако одам, утре тоа ќе те известам.

Од 17 се мечевите од вториот дел на денот да знаете. На itftennis пишува 16 часот меѓутоа подолу е назначено дека сите сатници се по GMT, а ние сме GMT+1, да не чекате како будали сат време по пекол температури.

Од 17 се мечевите од вториот дел на денот да знаете. На itftennis пишува 16 часот меѓутоа подолу е назначено дека сите сатници се по GMT, а ние сме GMT+1, да не чекате како будали сат време по пекол температури.
Од 16:00 си се.

Од 16:00 си се.
Епа не знам, ако си бил да ги гледаш во 16 тогаш океј, пошо така ги пишуваше на itftennis со назнака дека временската зона е GMT, а во betcity беа закажани во 17:05.... а и така почнаа како што гледав на bet365....[DOUBLEPOST=1466598291][/DOUBLEPOST]32 носители во машка конкуренција за Wimbledon 2016 со некои мали измени поради формулата која се користи. Официјалната тема за грен слемот планирам да ја отворам утревечер или во петок. Ако евентуално некој друг има желба да отвори побрзо или тоа време, нека ме извести. :)

GENTLEMEN'S SINGLES

1 DJOKOVIC, Novak (SRB)

2 MURRAY, Andy (GBR)

3 FEDERER, Roger (SUI)

4 WAWRINKA, Stan (SUI)

5 NISHIKORI, Kei (JPN)

6 RAONIC, Milos (CAN)

7 GASQUET, Richard (FRA)

8 THIEM, Dominic (AUT)

9 CILIC, Marin (CRO)

10 BERDYCH, Tomas (CZE)

11 GOFFIN, David (BEL)

12 TSONGA, Jo-Wilfried (FRA)

13 FERRER, David (ESP)

14 BAUTISTA AGUT, Roberto (ESP)

15 KYRGIOS, Nick (AUS)

16 SIMON, Gilles (FRA)

17 MONFILS, Gael (FRA)

18 ISNER, John (USA)

19 TOMIC, Bernard (AUS)

20 ANDERSON, Kevin (RSA)

21 KOHLSCHREIBER, Philipp (GER)

22 LOPEZ, Feliciano (ESP)

23 KARLOVIC, Ivo (CRO)

24 ZVEREV, Alexander (GER)

25 TROICKI, Viktor (SRB)

26 PAIRE, Benoit (FRA)

27 SOCK, Jack (USA)

28 QUERREY, Sam (USA)

29 CUEVAS, Pablo (URU)

30 DOLGOPOLOV, Alexandr (UKR)

31 SOUSA, Joao (POR)

32 POUILLE, Lucas (FRA)

Последно уредено:
Па еве сабајле ги пишуваше од 9:30 и си почнаа од 9:30. Вчера Деари го пишуваше од 16:00 и си почна тогаш, така да не би требало да има измени и денес.

@Stefan-kobe trite tereni vo Negotino imaat tribini, ne znam kako moze nitu eden teren da nema, a sepak se igra soliden turnir.
Lani kaj nas se igrashe evropsko mladinsko prvenstvo.

Јотовски изгуби 6-3 7-5 од првиот носител Данило Петровиќ. По крајот на мечот почна и дублот Русевски/Магдинчев, ги гледав првите 5 гема и водеа 3-2 со брејк.

@Stefan-kobe trite tereni vo Negotino imaat tribini, ne znam kako moze nitu eden teren da nema, a sepak se igra soliden turnir.
Lani kaj nas se igrashe evropsko mladinsko prvenstvo.
Веројатно поради тоа што терените се направени за рекреативен тенис, не за професионални турнири, инаку друга причина не гледам...
Бевме денес со @The King of Clay @NomoregameS и @Löwe, го гледавме Јотовски против Данило Петровиќ. Огромен е Данило, 203 цм висок, страшен сервис има, а и добар е од поле. Дефинитивно беше подобар од Јотовски, иако малце падна во вториот сет и многу лесно можеше Томи да го земе истиот.

Последно уредено:
Овие екзибицииве ги откажаа ли? има ли некој инфо ?

Мажи

Жени

Новак на пат до финале: 1r Ворд,2r Едмунд/Манарино, 3r Квери/Росол, 4r Колшрајбер/Ферер, 1/4 Андерсон/Гофан/Раониќ, 1/2 Роџер, Финале - Мареј :D

Ќе отвара тема некој или да отварам?

Мажи

Жени

Новак на пат до финале: 1r Ворд,2r Едмунд/Манарино, 3r Квери/Росол, 4r Колшрајбер/Ферер, 1/4 Андерсон/Гофан/Раониќ, 1/2 Роџер, Финале - Мареј :D

Ќе отвара тема некој или да отварам?
Pa ako ne ti e maka nema da e loso bidejki samo sto se pribrav od Skopje, a sabajle odam na odmor.... :D

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

@the_kop се бунеше за да отвори

Well, well, well, се јави модераторот на темава на еден ден пред почеток на Вимболдон. Јас реков, ама се договорив со @ColdSky, тој ќе отвори. Не се секирај, ако оставам на тебе да организираш за тема, ќе се отвори во ноември месец, кога пак ќе се активираш на подфорумов. :*

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom