Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
Е да бе, кај затвор, па и доживотен... и пак на наш грб да живее, на грбот од општеството...
Исклучиво смртна казна за вакви неизлечиви случаи. Или закон за принудна работа, смртски да се експлоатира дури душа има во него.
Па слободно наречете ме бездушен.
Истото го мислам и јас, од наши пари да биде хранет и издржуван во затворот + со опција да избега знаејќи какви се нашите поправни институции (тука би ги вклучила и психијатриските болници) не би се согласила.. Најмалку што сите би сакале е идиотчево да избега од затвор па да го направи ова чудо на наш близок, нели? За нарекување бездушен не си, затоа што ова го посакуваш на некој од кој се плашиш, исто како и мене. Не го посакуваш истово на некој со карактер мајка Тереза. Тоа што викаат другите да оставиме на надлежните институции веќе ми е глупост. Ќе добие затворска казна некаде 10, 15, 25 (зошто на сите ни е јасно колку се хумани нашите институции со донесување затворски казни) и под опција овој да имал 40 години (не знам колку имал) ќе излезе на 65 и после пак во Велес нека му ја мислат родителите на децата кои си играат по дворови и паркови.
За човеков нема опоравување, затворска казна исклучиво за мајката, да не приметуваш вакви работи не слепа, без сетила да си ќе ги приметиш.