- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.307
Фала Богу дека мора смртна казна од причина што кај нас за убиство се добиваат некои 25 години затвор. Не знам дали еднаш се има изречено доживотна казна кај нас.
Го носите на бесење, ЕВН столица или успивање и чао пријатно.
Страв у коски е смрт. А не 25 до 30 години затвор.
Ебати правдата кај нас и ебати поправните установи што ги “имаме“.
Поради една ментална личност која не заслужува ни да го дише истиот воздух со сопствените деца, тројца цел живот ќе имаат трауми и ќе бидат пореметени.
И може јас сум никој и ништо и не можам да кажувам што казна треба да му следува на дебилов и на сите како него, ама со самото тоа што сум човек имам право да побарам правда на оној начин на кој што јас мислам дека треба да биде спроведена.
Не знаеш зашто Македонија нема срмтна казна официјално. Има само давење во кофа во затвор.
И за тебе и за останативе ангелчиња кои сметаат дека треба да му се извади џигерот и ние нормалните да си играме жмурка на топка со него да ви соопштам за да знаете, казната нема функција на задоволување на вашите желби кога ќе се докаже дека некој згрешил. Казната е метод со кој треба другите да се уверат во потребата од почитување на правилата. Во случајов, секој човек знае дека не треба да има секс со своите деца не затоа што му е страв од тоа дека ќе биде убиен откако ќе го фатат, туку зашто во човековата свест не постои потреба за секс со своите деца. Овој човек е луд и нема потреба од драстична казна кон него, зашто тоа нема да помогне никому и никако, ниту ќе делува како воспитна мерка на останатите.