Велешанец си ги силувал трите ќерки

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Bt
  • Време на започнување Време на започнување
Фала Богу дека мора смртна казна од причина што кај нас за убиство се добиваат некои 25 години затвор. Не знам дали еднаш се има изречено доживотна казна кај нас.
Го носите на бесење, ЕВН столица или успивање и чао пријатно.
Страв у коски е смрт. А не 25 до 30 години затвор.
Ебати правдата кај нас и ебати поправните установи што ги “имаме“.
Поради една ментална личност која не заслужува ни да го дише истиот воздух со сопствените деца, тројца цел живот ќе имаат трауми и ќе бидат пореметени.

И може јас сум никој и ништо и не можам да кажувам што казна треба да му следува на дебилов и на сите како него, ама со самото тоа што сум човек имам право да побарам правда на оној начин на кој што јас мислам дека треба да биде спроведена.

Не знаеш зашто Македонија нема срмтна казна официјално. Има само давење во кофа во затвор.

И за тебе и за останативе ангелчиња кои сметаат дека треба да му се извади џигерот и ние нормалните да си играме жмурка на топка со него да ви соопштам за да знаете, казната нема функција на задоволување на вашите желби кога ќе се докаже дека некој згрешил. Казната е метод со кој треба другите да се уверат во потребата од почитување на правилата. Во случајов, секој човек знае дека не треба да има секс со своите деца не затоа што му е страв од тоа дека ќе биде убиен откако ќе го фатат, туку зашто во човековата свест не постои потреба за секс со своите деца. Овој човек е луд и нема потреба од драстична казна кон него, зашто тоа нема да помогне никому и никако, ниту ќе делува како воспитна мерка на останатите.

Да го обесат на јаворот сред Велес. Мадињата да му ги врзат и да виси наопаку!
Да не знаеш од кој да се пазиш!
Зошто по ѓаволите му го кријат името? Кажи го сите да знаат да знаеме кој е и од кој да се пазиме!
Никогаш, значи никогаш не очекував да се случи вакво нешто во Велес!
Ужас до бескрај !
Незнам повеќе што да кажам!!!
Бавна и болна смрт за овој гнасотилук!
Ете тоа заслужува. Наречете ме како сакате ич не ми е гајле!

Остајте вие тие причи дека ако се дознае идентитетот на животново сите ќе покажуваат со прст кон децата и ќе им се смеат. Незнам ја кој е тој не-човек што ќе им се смее на такви јадни мали суштества на кои им треба помош и ново семејство. Овие деца ќе имаат доживотни трауми ,за жал. А, и доколку има таков човек што ќе им се исмева на децава и ќе посочува со прст кон нив би бил на исто рамниште како и овој куртон од родител.

Остајте вие тие причи дека ако се дознае идентитетот на животново сите ќе покажуваат со прст кон децата и ќе им се смеат. Незнам ја кој е тој не-човек што ќе им се смее на такви јадни мали суштества на кои им треба помош и ново семејство. Овие деца ќе имаат доживотни трауми ,за жал. А, и доколку има таков човек што ќе им се исмева на децава и ќе посочува со прст кон нив би бил на исто рамниште како и овој куртон од родител.

Не мислев на смеење туку на правење :( и фаци на сочувство кога ќе дојдат во допир со други луѓе. Не дека ќе го заборават ова што им се случи некогаш ама па потсеќање при контакт со секое лице би бил уште потрауматичен :smir:

Можда на почеток дур не помине целата фама ќе има такви фаци на сочуство, али од коа ќе се стиши се ова и луѓето ќе сфатат дека на тие деца таква им била судбината и најверојатно ќе почнат да живеат и да се понашаат со нив исто како ништо да не било и ќе ги гледаат како и сите други деца.

нема потреба од драстична казна кон него, зашто тоа нема да помогне никому и никако, ниту ќе делува како воспитна мерка на останатите.

Можеби нема да помогне на неговите деца тоа што го поминале,нити нема да го заборават тоа,но не биди сигурен дека нема да влијае на другите злосторници како воспитна мерка,бидејки додека не се воведе смртната казна нема да знаеме.
Јас сум за воведување на смртна казна во Македонија.Ама кој мене ме прашува?Никој.
Сакам да се надоврзам и на мојот претходен пост...Синот си ја силувал својата 70годишна мајка.
На што личи тоа бре луге...И уште ке му доделат затвор од 15-20 години...
Утре пак ке излезе ке го повтори истото.

Абе ми е гајле мене дали ќе му делува затворска казна или не, битно нејќам таа будала да излезе пак на слобода ниту па сакам од мои пари од данок да се издржува во затвор. Може делува бездушно ама не сакам мои деца да ги демне такво сељачиште.

...дека нема да влијае на другите злосторници како воспитна мерка,бидејки додека не се воведе смртната казна нема да знаеме.
Како воспитна мерка би делувало на здрав ум, но на болен ум кој е воден од неговите нагони... Мозокот на ваков човек се раководи од нагонот, а не од здравиот разум.
едина придобивка (заради која сум да се воведе смртна казна за вакви случаи) е што откако ќе го погубат повеќе никого и никогаш нема да може да повреди, а тоа е повеќе од добро. На тој начин, за тие 10-тина души кои еднаш или 2 пати сториле некое грозно дело, ќе сме сигурни дека нема да им се повтори (а повторување на злосторството е правило кај овие психопати).
Значи погубување за да не се повтори делото, а не заради воспитен карактер за другите психопати-пошто такво нешто како превоспитување или заплашување кај нив практично не постои.

Аааааааааааајде бе лицемери, м р ж. Кога ќе се објави идентитетот, зошто се објавил, кога нема да се објави, што не се објавувал, па не знам си непотребен публицитет, бла бла бла. Си има новинарска етика и правила што вас ич не треба да ве занимаат. Додека некој не е прогласен за виновен, си има пресумпција за невиност. Зошто да му објавуваат име и презиме, кога типот уште е под истрага?
Башка - Велес голем град. Сите со сите се знаат, цел Велес го знае името и презимето на младичов, и јас од Скопје што сум, исто така. Што менува името?

Е да бе, кај затвор, па и доживотен... и пак на наш грб да живее, на грбот од општеството...
Исклучиво смртна казна за вакви неизлечиви случаи. Или закон за принудна работа, смртски да се експлоатира дури душа има во него.
Па слободно наречете ме бездушен.

За ваков затвор мислев ...

Болна тема другари а еден пост нема да помогне ,но каде се нашиве "интелектуалци" да покренат иницијатива за смртна казна ...барем како некој погоре што напомена нема да се повтори делото од негова страна.

Каква порака праќа државата кон сторителите на педофилија, кога највисоката казна е 15 години затвор?
Предлагам да направат да се плаќа парична казна. Све ненормално, еј!

Не знаеш зашто Македонија нема срмтна казна официјално. Има само давење во кофа во затвор.

И за тебе и за останативе ангелчиња кои сметаат дека треба да му се извади џигерот и ние нормалните да си играме жмурка на топка со него да ви соопштам за да знаете, казната нема функција на задоволување на вашите желби кога ќе се докаже дека некој згрешил. Казната е метод со кој треба другите да се уверат во потребата од почитување на правилата. Во случајов, секој човек знае дека не треба да има секс со своите деца не затоа што му е страв од тоа дека ќе биде убиен откако ќе го фатат, туку зашто во човековата свест не постои потреба за секс со своите деца. Овој човек е луд и нема потреба од драстична казна кон него, зашто тоа нема да помогне никому и никако, ниту ќе делува како воспитна мерка на останатите.

Да ангелчиња сме... Не битно тоа...

Очигледно е дека казната од 15 години затвор за педофилија (како што кажа Новинарка) не е доволна да се спречи педофилијата. Дури и премалку е/
Токму затоа, смртна казна е мнооооогу посоодветно според моите размислувања (што не значи дека се неприфатливи само затоа што ти мене не можеш да ме смислиш нели).
Како што е метод казната која е очигледно дека не делува, така е метод и смртната казна за која не можеме да знаеме дали делува додека не ја испробаме.
Најголемиот проблем е што се застанува кај заклучокот дека човекот е луд. Ако е луд не значи дека не треба да одговара за злоделата што ги направил. Ама ко ќе размислиме, ниту еден нормален човек не извршува убиство, не е педофил или некрофил или зоофил... Сите тие се помалку пореметени.
И ајде, сите да ги пуштиме да уживаат во животот како што знаат. Прво 15, години затвор, па после тоа врати се на старите навики.
И тие 15 години нема да сменат ништо како што нема да смени смртната казна. Само што разликата е во тоа што кога после 15 години ќе излезе, пак некое дете ќе има уништено детство.

А за да би се задоволиле потребите и на нас, ангеличњата, и на тие како тебе кои размислуваат најпаметно, мислам дека во тој случај најсоодветна би била казна доживотен затвор. Никој не умира, никој никого не силува.

Само ајде, за убиство е 25 години... Што очекувам па јас...

Се надевам дека кодексот во затворите ке го фати овој. Се знае шо следува за вакви луѓе покрај сериозни прекршители...

Се надевам дека кодексот во затворите ке го фати овој. Се знае шо следува за вакви луѓе покрај сериозни прекршители...

Ke има секојдневен специјален третман од околу 400-500 затвореници, ке му биде интересно. Ама сепак за ваквите треба потопување во киселина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom