Домазет

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
bibika напиша:
Ееее,да знаете само, колку се сакани домазетовците,сите ќе сакате тоа да станете.Вистина ви зборувам.Токму поради традиционалното значење на зборот,денешните родители се трудат, сосем да му го изменат значењето,во позитивна смисла.А згора на тоа,нивната принцеза им е на очи,па како нема да го сакаат бе??:)
Домазетовците се поомилени од снаите,докажано низ историјата.:):):)
(се шалам,скоро да е идентична состојбата, со прифатеноста и на едните и на другите)

Се сложувам дека е најубаво и најпрепорачливо младиот пар да отпочне сепариран,(сопствен брачен живот),од родителите и секому му посакувам да има услови за тоа.Но денешниве времиња и не дозволуваат некој избор,па мислам и јас како другите,каде има услови,таму.Не е важно кој кај кого доаѓа,важно е со љубов да го направи тоа.Друготот е навика.И за едните и за другите.

Но има една стара,добра: Домазет,сладок како мед!!!:)

Имам еден другар, животна желба му е да биде домазет..
Го мисли одамна, планови прави..
Јас лично сум многу далеку од тоа, моите ми обезбедиле солиден простор за самостоен живот, така да не сум засегнат од тоа прашање. Сепак, морам да споменам дека домазет не е валидна опција, според мене се разбира.
Почекајте некое време, спечалете, па женете се.

Ma ни домазет ни домаснаа:pos2:
Не озбилно ниту едното ниту другото!
Тоа ми е прифатливо како повремена опција инаку опасно е луге.
Најсериозно најубаво е сами ако се зимаш да мозес да уживаш:sekss: :pusk: а не :shok:!!! Зашто ке биде после :tapp:

iskreno jas sum za sekoj oddelno,nema sto domazet i sl,zasto bev svedok na mn brakovi sto se raspadnaa zaradi mesanje na roditelite kao tie po iskusni se znaat i ete corba.Ma da kao trgnale moite domazet sakaat:).U sekoj slucaj ne e narusena intimata na partnerite i nema mesanje okolu vospituvanje na decata

ДОМАЗЕТ: ИМА СЛИКА НЕМА ТОН.

Нема шанси да сум домазет. Не трпам робство. Не и не.

ni domazet ni domasnaa:)site da si ziveat odelno za da nema nikakvi nepotrebni problemi!Toa e prvo i osnovno!!

tha_Casper напиша:
ДОМАЗЕТ: ИМА СЛИКА НЕМА ТОН.

Нема шанси да сум домазет. Не трпам робство. Не и не.
Абе стај ги сите на два жути картона и ќе ти се клањаат! :vozbud: :vozbud:

Na slovenechki odlichno zvuchi Doamzet.
Jas ne bi sakal da bidam vo polozba za da moram da bidam domazet.
Taka da i ne razmisluvam dali ke bidam nekogash.
NE bi SAKAL jes da dobro se slozuvam so idnata mi BABA. :)
HOME ALONE part No 1 000 000 ...

Domazet ....zakon , ke se ottarasam od doma

Домазет ти е најбољи професија,
а више ако се одлучам за такво нешто претходно ке ги разгледам работите на кој што им приогам и више ако се ок, тогаш ТОБ, да не биде "после таквање нема каење".

nikogas ne bi odel domazet!!!
1.zosto ja treba da bidam gazda
2.nedaj boze nekoj den se skarame pa da ostanam na ulica
3.nikoj od moja familija ne bil domazet do sega :)

Епа за се има прв пат!:smir:

Aко било пишано и ко дома зет да завршам аирлија нека е :vozbud:

...Zet roda-a Magare stoka...:tv:

poglupo nesto od domazet ne postoi ali se zavisi vo koja familija opstojuvas :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom