- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
Владе не е проблем стимул бе човеку,ама кога не иде не иде кога гледаш дека само на одредени даваат како овој од погоре за флизерница 5000 евра или лаже или клечела пред некого другарка му за да ги добие тие 5000 евра.абе види, денес на другар да му побараш 100 евра је те праша зошто ти се и можи нема да ти дај на заем , не пак држава.
знам дека не ги даваат на рака, знам дека еден куп папирологија има дури да ги земеш и тоа со каснење, знам дека со нив можеш најчесто опрема да земиш и така нешто.
никој не вели дека на сите им даваат и одобруваат. таман работа, може на некој фикс идеја му текна па ајде дајте 3000евра. за фирмата си во право за затворање, тука нема збор. но од друга страна кој сака пак да не му успее бизнисот и што е најважно сепак 3000 си се 3000.
јас лично немам побарано но примерите кои ги кажав се жива вистина. на тој со пвц дограмата мислам дека сите машини го коштаа 12000 евра, така да тие 3000 или повеќе кои ги зеде добро му дојдоја. исто знам дека голем дел имаше позајмено од приватни лица.
и стварно незнам што очекуваат некој, да одиш со бизнис идеја и да бараш сите средства да ти ги покрија државата.
во секој случај како стимул или помош или ти фалат се повеќе од добродојдени.
Поентата е што не иде бре човеку од една страна ти пушта кампања осмели се од друга страна арачлии ти влагаат во фирма од прв ден ваков елаборат онаков сертификат,ваква потврда онаква потврда,ова пемпеле она пемпеле и кога ке собереш 7000 ти отишле во ветер,а ти “ дале“ 3000 ме сваќаш сега ?
--- надополнето: 22 мај 2012 во 02:12 ---
Ма БРИШИ бре нели гледаш дека сите знаеме дека суши лаже само си играме курот со нејзе,сите ја исмеваат одамна само нејзе никако да и текнеЕ сега се фати во лажење!
Јас се интересирав за истиов кредит, но не е како што изгледа. Си прашав во агенција за вработување кај што се аплицира и се полага испит за да го добиеш кредитот. Намената на овој кредит е за купување машини, закуп на локал - кирија, инвентар, отварање на фирма и сл. работи.
Кредитот неможеш да го користиш за да купиш роба!
Поточно немаш никаков контакт ти со тие 3000 евра, машина/инвентар земаш преку фактура а ја плаќа владата!
И престани да лупаш глупости пошо гледам сите ти пукаат сеир!