420 лица се самовработиле преку Програмата „Од идеја до бизнис“

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Почовек сум затоа што прифаќам дека сите се различни. Прифаќам дека си имаш сопствен став, исто како и јас. Немам намера ни да се обидам да те понижам, напротив.
Се шалиш околу објаснување за почовечноста, нели?

И, на крајот, не зборувавме за Тајланд. Таџ Махал се наоѓа во Индија.
Ako де ја да си прашам, мош и ќе добијам некоаш одговор.

Немам намера понатаму да се расправам со тебе. Затоа што мислам дека си далеку од вистински сопствен став, мислам дека се хејтерски прифаќаш. Но тоа си е твое, реков, почитувам сечие мислење :)
Јебига у партија не ве научиле што е цврст став. За нив секој шо има цврст став е хејтер, комуњар, непријател, чоек кој треба да се запали на плоштад пошо не се согласува со се шо доаѓа од власта.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Се шалиш околу објаснување за почовечноста, нели?

Ako де ја да си прашам, мош и ќе добијам некоаш одговор.

Јебига у партија не ве научиле што е цврст став. За нив секој шо има цврст став е хејтер, комуњар, непријател, чоек кој треба да се запали на плоштад пошо не се согласува со се шо доаѓа од власта.

Таман работа Македонке. Јас ти викам дека го почитувам твоето мислење, какво и да е, каде реков дека си било што од наведеново? Можеби ако ти се пронаоѓаш, не знам.
Не, не се шегувам. Подобар човек сум од повеќето. Никого не малтретирам, ниту понижувам, ниту имам намера да се обидам во истото.
А со самото тоа што немаш поим ни за што сме зборувале, се гледа колку си го слушала соговорникот ;)
Јас немам проблем да те ислушам, без оглед што зборуваш.

На пример, да се обидеше да дознаеш одговор на прашањето (како твоето тогаш, околу мојот избор на партиска припадност), немаше нели, да шириш дезинформации што тоа јас сум научила во партија, во штаб, додека сум лепела плакати, сум давала оралка на некој пратеник, сум земала оценки со книшка итн.

Ако сакаш одговор од мене, прво ќе научиш дека треба да возвратиш на почитта, и да го ислушаш одговорот. Неспособноста да ја погледнеш другата страна од паричката, не те прави ништо подобра од оние против кои плукаш, веројатно, цело време.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Таман работа Македонке. Јас ти викам дека го почитувам твоето мислење, какво и да е, каде реков дека си било што од наведеново? Можеби ако ти се пронаоѓаш, не знам.
Не, не се шегувам. Подобар човек сум од повеќето. Никого не малтретирам, ниту понижувам, ниту имам намера да се обидам во истото.
А со самото тоа што немаш поим ни за што сме зборувале, се гледа колку си го слушала соговорникот ;)
Греота си. Ама сериозно. За шо ми реплицираше сеа? Да ми објасниш дека си мајка Тереза? Кој кого малтретира на форумов?
Јас немам проблем да те ислушам, без оглед што зборуваш.

На пример, да се обидеше да дознаеш одговор на прашањето (како твоето тогаш, околу мојот избор на партиска припадност), немаше нели, да шириш дезинформации што тоа јас сум научила во партија, во штаб, додека сум лепела плакати, сум давала оралка на некој пратеник, сум земала оценки со книшка итн.
Јас имам проблем да те ислушам, бидејќи си контрадикторна.
Инаку ако си исфрустрирана од односот на членовите на твојата партија или те тераат тоа да го праиш, шо сум ја должна да ги читам твоите километарски безвеза цитирања?
До толку ли си ограничена у мозокот бре цуро па да неможеш да прочиташ што и како напишав? Посочи ми кај сум пишала дека те терале да пушиш у партија.

Ако сакаш одговор од мене, прво ќе научиш дека треба да возвратиш на почитта, и да го ислушаш одговорот. Неспособноста да ја погледнеш другата страна од паричката, не те прави ништо подобра од оние против кои плукаш, веројатно, цело време.
За чоек да го ислуша соговорникот тој треба да знае да зборува.
Ако збориш 200 на саат, не значи дека си кажала нешто шо држи вода. Ако реплицираш на секој пост, не значи дека си паметна или дека јас ќе сменам став. Ако напишеш километарски пост, не значи дека нешто паметно си пишала.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Греота си. Ама сериозно. За шо ми реплицираше сеа? Да ми објасниш дека си мајка Тереза? Кој кого малтретира на форумов?

Ако си исфрустрирана од односот на членовите на твојата партија или те тераат тоа да го праиш, шо сум ја должна да ги читам твоите километарски безвеза цитирања?
До толку ли си ограничена у мозокот бре цуро па да неможеш да прочиташ што и како напишав? Посочи ми кај сум пишала дека те терале да пушиш у партија.

За чоек да го ислуша соговорникот тој треба да знае да зборува.
Ако збориш 200 на саат, не значи дека си кажала нешто. Ако реплицираш на секој пост, не значи дека си паметна или дека јас ќе сменам став.

Ајде, Македонке, можеш ти и подобро. Сега ќе се навредуваме ли?
Ти само шпекулираш, камо среќа една вистина да кажеше за мене. Што не е убаво, јас на пример, сум подобра од тебе. Можам да мислам што сакам, но сепак те почитувам, а моето мислење дали лепиш плаво жолти плакати ќе си го задржам за себе.
А ти не знаеш дали сум кажала нешто, прво треба да слушаш.

И на крајот, јас не го чепкам твојот став. Никаде и никогаш. Ти пробуваш да ме понижиш секаде каде што не ти се допаѓа тоа што сум го напишала, а да не зборувам, дека се обидуваш да форсираш муабет дека јас лажам.

Како не сфати, дека го почитувам твоето мислење, и дојде до заклучок дека сакам да го сменам твојот став?

И како и секој полнолетен граѓанин, своето задоволство или незадоволство можеш да го искажеш на избори. Не ме замарај мене. Ти само сакаш да лажам. Ама не значи дека ќе ти ја исполнам желбата.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ајде, Македонке, можеш ти и подобро. Сега ќе се навредуваме ли?
Ти само шпекулираш, камо среќа една вистина да кажеше за мене. Што не е убаво, јас на пример, сум подобра од тебе. Можам да мислам што сакам, но сепак те почитувам, а моето мислење дали лепиш плаво жолти плакати ќе си го задржам за себе.
А ти не знаеш дали сум кажала нешто, прво треба да слушаш.

И на крајот, јас не го чепкам твојот став. Никаде и никогаш. Ти пробуваш да ме понижиш секаде каде што не ти се допаѓа тоа што сум го напишала, а да не зборувам, дека се обидуваш да форсираш муабет дека јас лажам.

Како не сфати, дека го почитувам твоето мислење, и дојде до заклучок дека сакам да го сменам твојот став?

И како и секој полнолетен граѓанин, своето задоволство или незадоволство можеш да го искажеш на избори. Не ме замарај мене. Ти само сакаш да лажам. Ама не значи дека ќе ти ја исполнам желбата.
И како после чоек да не те жали? Еве кажи. Како да не те жалам за болдот?
Колку е тажно коа чоек ќе си се изјасни пред поголема група на луѓе за одредени работи, а после тоа набедува други дека шпекулираат и шират дезинформации :pipi:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Колку е жално коа чоек ќе си се изјасни пред поголема група на луѓе за одредени работи, а после тоа набедува други дека шпекулираат и шират дезинформации :pipi:
Па види, и јас тебе те жалам. Ама сепак не се обидувам да те понижувам, тоа е општа култура.
Јас немам проблем да се изјаснам во која партија сум член. Ама ти се трудиш да докажеш дека ,,мене во штаб вака или така ме учеле,,. Од каде ти е таа информација?

Не ни очекувај дека ќе се спуштам на твое ниво и ќе те навредувам. Знаеш што е за жалење? Имаш доволно години за да се контролираш, и да внимаваш како се изразуваш.
Јас не знам тебе на кој начин те малтретирам на форумов, но добро знам ти на кој начин ме малтретираш мене.
Продолжи да ме жалиш, можеш и свеќа да ми запалиш, што сакаш можеш. Само, не очекувај дека ќе преќутам кога дирекно ме напаѓаш. Таква привилегија, нема никој.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Грешиш :) Можеби има измени сега, но така беше.
Се можеше да се купи со кредитот - зависи што бизнис имаш, освен киријата.
Робата исто така се зема(ше) преку фактура, а фактурата ја плаќа Владата.
Ај сега испиј си ги апчињатa.
Tи девојче навистина незнаеш кај тераш! НИКОГАШ ама баш никогаш тој кредит не бил наменет за купување роба од типот готов производ! Оди до агенција за вработување и прашај си ако не веруваш! Јас кажувам информации од прва рака а не од рекла кажала!

Медикаментите ќе ги оставам за тебе, гледам дека ти се потребни!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.255
Поени од реакции
23.836
а извини вака да те прашам пошто ете ептен си информирана.
имаш ти некој свој соопствен бизнис, нешто приватно маткаш па вака од прва рака знаеш што и како се тера бизнис???
ако немаш а се надевам ке бидеш искрена дали имаш или не тогаш цел муабет околу бизнис климата едноставно не ти е поткрепен. пукаш во матно, да не речам од ракав вадиш муабети и најблаго речено немаш кредибилитет. зошто е тоа така незнам, ама форумот не е ни место ни начин за тоа. сепак форумот е место каде многу доаѓаат до потребната информација и служи за споделување на искуства помеѓу членовите. ширење на непоткрепени ставови и дезинформации само можат да му наштетат на некого. која е целта на таквите ставови посебно ако немаат реална поткрепа незнам, но според мене неможи да биде личен став на некого кој нема искуство за тоа што го кажува, а ако е тоа така тогаш значи е став на друго лице или лица кои имаат посебен интерес да шират лаги и дезинформации ради своја лична или партиска корист. тоа во најмала рака те става во позиција да немаш свој став и да изиграваш курир, па тоа автоматски те става во графата на оние кои ги исмејуваш како лепачи на плакати и трчачи за партија, само што ти не одиш по улици туку лепиш плакати по форуми.
и да не заборавам сепак претходно те прашав нешто за кредитот дали имаш поднесено барање, пошто и за тоа некако многу беше информирана. ме интересира твоето лично искуство ако го имаш.
да не се сватиме погрешно, некој можи серизоно е заинтересиран да покуша да добие таков кредит па процедурите секако би му биле од корист и секоја дополнителна информација е добродојдена без разлика дали таа е лоша или добра се додека е заснована од лично искуство.
така да ете баш ме интересира твоето.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
имаш ти некој свој соопствен бизнис, нешто приватно маткаш па вака од прва рака знаеш што и како се тера бизнис???
ако немаш а се надевам ке бидеш искрена дали имаш или не тогаш цел муабет околу бизнис климата едноставно не ти е поткрепен. пукаш во матно, да не речам од ракав вадиш муабети и најблаго речено немаш кредибилитет. зошто е тоа така незнам, ама форумот не е ни место ни начин за тоа. сепак форумот е место каде многу доаѓаат до потребната информација и служи за споделување на искуства помеѓу членовите. ширење на непоткрепени ставови и дезинформации само можат да му наштетат на некого. која е целта на таквите ставови посебно ако немаат реална поткрепа незнам, но според мене неможи да биде личен став на некого кој нема искуство за тоа што го кажува, а ако е тоа така тогаш значи е став на друго лице или лица кои имаат посебен интерес да шират лаги и дезинформации ради своја лична или партиска корист. тоа во најмала рака те става во позиција да немаш свој став и да изиграваш курир, па тоа автоматски те става во графата на оние кои ги исмејуваш како лепачи на плакати и трчачи за партија, само што ти не одиш по улици туку лепиш плакати по форуми.
и да не заборавам сепак претходно те прашав нешто за кредитот дали имаш поднесено барање, пошто и за тоа некако многу беше информирана. ме интересира твоето лично искуство ако го имаш.
да не се сватиме погрешно, некој можи серизоно е заинтересиран да покуша да добие таков кредит па процедурите секако би му биле од корист и секоја дополнителна информација е добродојдена без разлика дали таа е лоша или добра се додека е заснована од лично искуство.
Се согласувам 100% овдека повеке за политика се збори отколку за бизнис . Зборете со факти не со рекла казела муабети и тие неколку члена на форумот што се осмелија да напишат нивно некое искуство што го имале со проектот без разлика дали било нивно или на нивни блиски вие одма ги распнавте, им залепивте етикети и сл, и после сакате да се отвори здрава дебата за оваа тема не може така. А одамна имам приметено дека луге што немаат допирна точка со бизнис и економија станаа најголеми експери за истите.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Колку е тажно коа чоек ќе си се изјасни пред поголема група на луѓе за одредени работи, а после тоа набедува други дека шпекулираат и шират дезинформации :pipi:
Лажеш шириш дезинформации за девојчето а ? А таа толку многу се труди и си гради имиџ ( јебеш га у секое мало ги има такви све знајучи што сегде биле се виделе и се знаат од прва рака , на времето таквите јутел ги викавне ):pos:

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.854
Tи девојче навистина незнаеш кај тераш! НИКОГАШ ама баш никогаш тој кредит не бил наменет за купување роба од типот готов производ! Оди до агенција за вработување и прашај си ако не веруваш! Јас кажувам информации од прва рака а не од рекла кажала!

Медикаментите ќе ги оставам за тебе, гледам дека ти се потребни!
Aj добро. Сосема е тоа неважно, кога основна дејност на бизнисот е СЕРВИС, и КУПЕН Е ГОТОВ ПРОИЗВОД за потребите на дејноста сервисирање. Готов производ е и машина за производство на нешто, па можеш да ја купиш со кредитот, исто така, готов производ е и работната маса, па и таа можеш да ја купиш.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Значи класично идиотско размислување.Газда да се биде со 3000 евриња.Абре луѓе ако се има можност да се почне сам бизнис значи треба прво да имате МУДА до коленици да работите а после да се проширите како бизнис ако сте трудољубиви и вредни ,а не одма сите гледаме газда.Ако земете 3000 евра и да направите прост бизнис земјоделие треба да работите на бавчата а не аргати вие одма да најдете.Со 3 банки можете да направите некоја фолија и да насадите јагоди и да земете сега убави пари,а потоа фолиите ви остануваат и можете да ги работите друго.Можете да земете машини за шиење и да почнете да правите маици и гаѓи или чорапи било што по вкус на секого и почнете да продавате по пазари по комшии по познаници фабрики фирми 3 за стотка најдете начин.Па повеќето само серат влада и политика.Екстра идиотизам сме како народ.Кој сака да работи и работи со главата а и е вреден јас не познавам дека нема пари или дека е загреови.А тате носи и мама меси тука на форумов се едно 90%.Епа на тате кога ќе му се скрши самарот на магарето кој ќе ве гледа бре идиоти едни.Плукнете си на рацете а не да се кука и да се плаче само.Лингури ни заедни.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Извини ама не сум глупа да поднесувам барање за кредит за да започнам свој бизнис у држава која глеа само да се отвори нова фирма - читај нова овчичка за рекет.Држава у која едно гранапче има роба од 1000 евра а во случај да треба да плати казна истата ќе го чини 5000 евра :tapp: Уствари шо ти објаснуам. Сигурно според тебе ок е у држава со минимална плата 200 евра казна за сообраќаен прекршок да е 300 евра.
Тебе бе пријателе ти тргна ли бизнисот? Поднесе ли барање за кредит од државата? Или ти се глеа како многу сјајна идејата? Ти пошо ептен го браниш проектов моеш да даеш информација од прва рака и твоето мислење да биде од корист на оние кои ќе се пријават на конкурсот. Моеш и да им гарантираш на тие шо немаат скршен динар у џеб дека 3000 евра им се доста за бизнис и дека со тие пари може да отворат фирма, да извадат документи, сертификати, да купат тоа шо им е потребно за реализација на бизнис идеја, да платат кирија, сметки, плати, казни....
Дај да видиме колку ти тргна на тебе бизнисот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.255
Поени од реакции
23.836
Извини ама не сум глупа да поднесувам барање за кредит за да започнам свој бизнис у држава која глеа само да се отвори нова фирма - читај нова овчичка за рекет.Држава у која едно гранапче има роба од 1000 евра а во случај да треба да плати казна истата ќе го чини 5000 евра :tapp: Уствари шо ти објаснуам. Сигурно според тебе ок е у држава со минимална плата 200 евра казна за сообраќаен прекршок да е 300 евра.
Тебе бе пријателе ти тргна ли бизнисот? Поднесе ли барање за кредит од државата? Или ти се глеа како многу сјајна идејата? Ти пошо ептен го браниш проектов моеш да даеш информација од прва рака и твоето мислење да биде од корист на оние кои ќе се пријават на конкурсот. Моеш и да им гарантираш на тие шо немаат скршен динар у џеб дека 3000 евра им се доста за бизнис и дека со тие пари може да отворат фирма, да извадат документи, сертификати, да купат тоа шо им е потребно за реализација на бизнис идеја, да платат кирија, сметки, плати, казни....
Дај да видиме колку ти тргна на тебе бизнисот.
значи со други зборови нити имаш свој бизнис, нити имаш фирма за да знаеш како оди тоа во реалниот свет и уште помалце си покушала да земеш кредит.
или по наше далеку си од компетентна или имаш ама било какво искуство за тоа што го тврдиш, да не речам тропаш празна слама цело време.
пред ова да те чита некој ке си помисли си била екперт за овие работи ама реалноста била сосем поинаква, така да направи си услуга и себе и на другите и мигрирај на теми за кои реално имаш некакви познавања или си компетентна да зборуваш, пошто за овде очигледно не си.
тоа дали си или не си глупа да почнеш свој бизнис во оваа држава незнам. тоа е твое мислење кое е знасовано на незнам што пошто реално искуство очигледно немаш, со што автоматски и мислењето ти нема тежина и служи само за лична употреба. нема никакво значење тежина и корист за другите. за сумите кои ги спомнуваш незнам ни од каде ги вадиш. од ракав или си претпоставуваш дека е така, пошто сама кажа дека појма немаш. можеби си слушнала од некој како тебе кој исто така појма нема па само пренесуваш мислење.
и пријателке јас не го бранам проектов, напротив само кажав пример за кој немам потреба да лажам. јас сум отворен за мислења кои се засновани на реални искуства, било тоа да биле лоши или добри. лоши мислења засновани на имагинарни претпоставки не се бројат, а твоето е баш такво.
друга работа што очигледно не сакаш да ја свариш е дека со сув газ риби не се фаќаат. тие 3000 евра можеш да ги рачунаш како помош ( што и не е мала сума), но тешко ако немаш ништо на страна ке ти поможат многу. и по некоја случајност да ти се доволни за да си ја оствариш идејата и да ја преточиш во реалност, сепак треба да помини одреден период во кој тој бизнис би почнал да генерира приход или да почне да си ги враќа вложените средства.
инаку мене фала на прашање не ми е лошо. не работам ни во јавна админсирација ни државно, туку работа за која сега засега немам никаква потреба да отворам фирма, што значи сега засега немам ни потреба да побарам кредит за самовработување. рачунај дека границата ми е на 15 км.
од друга страна се бива и незнам утре што можи да биди, па би сакал да имам и други опции. претпоставувам дека и другите кои читаат овде сакаат да прочитаат искрено мислење засновано на реални искуства. сето тоа што ти го тврдиш не е засновано на такви искуства. несакам ни да прашам од каде ти се информациите кои тука ги презентираш како од прва рака, како божем ти ги имаш искусено на своја кожа.
како што реков бизнисот е сериозна работа за сериозни луѓе. со таков негативен став кој ти го имаш, однапред осудена на пропаст не би ни почнувал да сум на твое место ни бизнис ни кредит ни ништо. толку негативна енергија насобрана во тебе негативно ке се одрази врз сите околу тебе вклучително и врз твоите идни соработници или муштерии сеедно.

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
значи со други зборови нити имаш свој бизнис, нити имаш фирма за да знаеш како оди тоа во реалниот свет и уште помалце си покушала да земеш кредит.
или по наше далеку си од компетентна или имаш ама било какво искуство за тоа што го тврдиш, да не речам тропаш празна слама цело време.
пред ова да те чита некој ке си помисли си била екперт за овие работи ама реалноста била сосем поинаква, така да направи си услуга и себе и на другите и мигрирај на теми за кои реално имаш некакви познавања или си компетентна да зборуваш, пошто за овде очигледно не си.
тоа дали си или не си глупа да почнеш свој бизнис во оваа држава незнам. тоа е твое мислење кое е знасовано на незнам што пошто реално искуство очигледно немаш, со што автоматски и мислењето ти нема тежина и служи само за лична употреба. нема никакво значење тежина и корист за другите. за сумите кои ги спомнуваш незнам ни од каде ги вадиш. од ракав или си претпоставуваш дека е така, пошто сама кажа дека појма немаш. можеби си слушнала од некој како тебе кој исто така појма нема па само пренесуваш мислење.
и пријателке јас не го бранам проектов, напротив само кажав пример за кој немам потреба да лажам. јас сум отворен за мислења кои се засновани на реални искуства, било тоа да биле лоши или добри. лоши мислења засновани на имагинарни претпоставки не се бројат, а твоето е баш такво.
друга работа што очигледно не сакаш да ја свариш е дека со сув газ риби не се фаќаат. тие 3000 евра можеш да ги рачунаш како помош ( што и не е мала сума), но тешко ако немаш ништо на страна ке ти поможат многу. и по некоја случајност да ти се доволни за да си ја оствариш идејата и да ја преточиш во реалност, сепак треба да помини одреден период во кој тој бизнис би почнал да генерира приход или да почне да си ги враќа вложените средства.
инаку мене фала на прашање не ми е лошо. не работам ни во јавна админсирација ни државно, туку работа за која сега засега немам никаква потреба да отворам фирма, што значи сега засега немам ни потреба да побарам кредит за самовработување. рачунај дека границата ми е на 15 км.
од друга страна се бива и незнам утре што можи да биди, па би сакал да имам и други опции. претпоставувам дека и другите кои читаат овде сакаат да прочитаат искрено мислење засновано на реални искуства. сето тоа што ти го тврдиш не е засновано на такви искуства. несакам ни да прашам од каде ти се информациите кои тука ги презентираш како од прва рака, како божем ти ги имаш искусено на своја кожа.
како што реков бизнисот е сериозна работа за сериозни луѓе. со таков негативен став кој ти го имаш, однапред осудена на пропаст не би ни почнувал да сум на твое место ни бизнис ни кредит ни ништо. толку негативна енергија насобрана во тебе негативно ке се одрази врз сите околу тебе вклучително и врз твоите идни соработници или муштерии сеедно.
Доволно е да прошеташ по Скопје да видиш на колку фирми им цвета бизнисот. Распрашај се по пријатели кои имаат бизнис нека ти кажат како се справуваат со водење на истиот. Нека ти објаснат колку давачки имаат. Прашај ги оние на кои им се затворени фирмите зошто е тоа така. Не само да лупаш на памет дека некој кој земал кредит од државава и се самовработил станал милионер. Глеам и доволно си образован да знаеш дека после секоја точка на крај на реченица се пишува голема буква. Не бери ти гајле за мене и мојата компетентност. Не мора човек да е експерт за да даде мислење за ваков проект. Неговото мислење може да се заснова на животно искуство. Или не? Сакаш да ми кажеш дека тие што се избрани за да им се даде кредит за самовработување се избрани по регуларен пат? Ништо во државава не оди без ВРСКИ. Ко ќе им дадат станови на правите социјални случаи, тогаш и кредит за самовработување ќе дадат на тие шо треба.
Туку од кај па ти се најде компетентен да дискутираш на темава коа немаш допирни точки со бизнис? Или сакаш да ги заглавиш луѓето кои и така немаат скршен динар па да читаат позитивни коментари за проектов? Некој треба дебело да те плаќа за тоа. Информациите кои ги споделив се од оние кои се осмелиле да го направат првиот чекор и државата им стаила сопка.
п.с. Баш ме интересира како тоа работиш без да отвориш фирма?

Kajgana Shop

На врв Bottom