420 лица се самовработиле преку Програмата „Од идеја до бизнис“

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ова некоја изменета верзија од како станав пwемиер. Го немаме гледано овој филм, купи три карти :)
Пумата го глеала тој филм, затоа така убаво ни објасни ама и беше незгодно да пише дека се работи за пемиеот.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пумата го глеала тој филм, затоа така убаво ни објасни ама и беше незгодно да пише дека се работи за пемиеот.
Сигурно на попуст ги земала картите.

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Ме потресе Пума со приказната :place:
Најчесто парите се дадоа за да излжат некој што трчаше за избори, да не бара вработување. Дај му 3 000 евра па нека си плаќа придонеси незнам колку време и да не бара работа во администрација. Блиски пријатели овие пари ги искористија за коли да земат. Другото се испи.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Вие можете да отворите фирма за производство на алтернативна енергија.
Собирајте го изметот од серење по форуми, а после може да го употребите за создавање на електрична енергија.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Вие можете да отворите фирма за производство на алтернативна енергија.
Собирајте го изметот од серење по форуми, а после може да го употребите за создавање на електрична енергија.
Ве молиме Вашиот бизнис план да го доставите овде службите ќе го разгледаат и ќе ве контактираат. Ви благодариме за интересот.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Бизнисот е сервис за компјутери и продажба на ,,accessories,, за компјутери.
Го отвори дуќанот во место каде што немаше ниту еден друг. Со 3000 евра купи најосновни работи, а ,,занаетот,, од предходно го знаеше, ама никој не сакаше да го вработи, повозрасен човек е во прашање.
--- надополнето: 21 мај 2012 во 00:38 ---

Ете одговорив.
Да наместо 3000 беа 30 000 евра приказната ќе некако пројдеше.... за опрема во сервис 3000 евра се ништо, само за еден осреден осцилоскоп и софтверот за него се толку другите уреди и да не ги спомнувам, е сега ако е сервис кој од око дијагностира и прави вади-тури делови, само штрафцигер треба од опрема...

3000 евра... е само најпотребниот инвентар и скоро никаков асортиман на стока.

Е кога сме кај познаниците...имам и јас пример... пред некој ден, еден мој сака да отвори јавна перална за алишта... се е во ред, ама за само една индустриска машина за перење и сушара му беа потребни околу 31 000 евра!!!!!!!!!!!!, по неколку распрашувања ја најдов опремата и плус нешто за повеќе од пола поефтина...ама, ама имало патка.... не е дозволено набавка од кај ќе стигнеш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.085
Поени од реакции
23.549
па нека си планира спрема можностите.
сепак 3000 евра се добредојдени.
никој не спомна дека со тие пари се ке набавиш, таман работа.
нешто сигурно треба да имаш настрана,а не со рацете в џеб и со 3000 евра оп наеднаш газда. така ке почекате.
а за другите само да прашам дали имате барем покушано, чим вака од прва знаете што и како.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
:pos:Пумо без лутење али читајќите човек добива впечаток дека си поминала низ сито и решето и ова ти се последните зборови пред да заминеш од овој свет. Филм.
Има ли некоја статистика колку од нив заглавија и со колку пари? Да биде комплетна сликата.
Во Америка не повеке од 15% од новите започнати бизниси успеваат да ги преживеат првите две години околу 85% од нив пропаѓаат. Така да нормално е голем дел од тие бизниси што ке се отворат овдека над 60-70% од нив после првите две години да пропаднат, зошто во капитализмот само најуспешните компании успеваат. Но и 10% од тие компании да успејат овдека ке е голем успех. Мене ме загрижува што структурата на такви компании што се отварат кај се претежно copy paste од нешто што веке го има во македонија. место нешто да отворат или да пробаат нешто ново. што понатака во следните години ако се равие бизнисот добро да има потенцијали за извоз итн.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
па нека си планира спрема можностите.
сепак 3000 евра се добредојдени.
никој не спомна дека со тие пари се ке набавиш, таман работа.
нешто сигурно треба да имаш настрана,а не со рацете в џеб и со 3000 евра оп наеднаш газда. така ке почекате.
а за другите само да прашам дали имате барем покушано, чим вака од прва знаете што и како.
Море Владе не еден туку тро појке знам шо пробале така ( ке ме биде со битолскиов :pos:) Има еден куп замки,а сега само будала отвара фирма знаеш зашто ? Затоа што лесно е да ја отвориш ама оди затворија после има да заглавиш ко жути.
3000 евра не ти ги даваат на рака ( даваа едно време ) сега тие пари ти се ослободување од некој давачки и доприноси ама пак ке ти ги земат парите вака или онака,поентава на целиов муабет е што пумата ептен е соживеана со владиниве клипчиња и реклами ( а и ТИТО ми се мисли за најпаметна и најмудра ) па си мисли дека другите пијат нафта или пасат трева, ништо ние не разбираме и ни раскажува научни фантастики.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Да бре за вас е се наместено нели. Епа, да не сакате од дома да дојдат да ви понудат работа и плата над 1000 евра. Е тоа го нема никаде. Лично и јас знам едно девојче што доби 5000 евра, од проектот "Осмели се", па си отвори фризерско студио и како за почеток си работи добро. Не, мислете дека некаде е мед и млеко, и даваат пари без работа. Мојот став е дека ако си упорен,паметен можеш и тука да работиш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.085
Поени од реакции
23.549
Море Владе не еден туку тро појке знам шо пробале така ( ке ме биде со битолскиов :pos:) Има еден куп замки,а сега само будала отвара фирма знаеш зашто ? Затоа што лесно е да ја отвориш ама оди затворија после има да заглавиш ко жути.
3000 евра не ти ги даваат на рака ( даваа едно време ) сега тие пари ти се ослободување од некој давачки и доприноси ама пак ке ти ги земат парите вака или онака,поентава на целиов муабет е што пумата ептен е соживеана со владиниве клипчиња и реклами ( а и ТИТО ми се мисли за најпаметна и најмудра ) па си мисли дека другите пијат нафта или пасат трева, ништо ние не разбираме и ни раскажува научни фантастики.
абе види, денес на другар да му побараш 100 евра је те праша зошто ти се и можи нема да ти дај на заем , не пак држава.
знам дека не ги даваат на рака, знам дека еден куп папирологија има дури да ги земеш и тоа со каснење, знам дека со нив можеш најчесто опрема да земиш и така нешто.
никој не вели дека на сите им даваат и одобруваат. таман работа, може на некој фикс идеја му текна па ајде дајте 3000евра. за фирмата си во право за затворање, тука нема збор. но од друга страна кој сака пак да не му успее бизнисот и што е најважно сепак 3000 си се 3000.
јас лично немам побарано но примерите кои ги кажав се жива вистина. на тој со пвц дограмата мислам дека сите машини го коштаа 12000 евра, така да тие 3000 или повеќе кои ги зеде добро му дојдоја. исто знам дека голем дел имаше позајмено од приватни лица.
и стварно незнам што очекуваат некој, да одиш со бизнис идеја и да бараш сите средства да ти ги покрија државата.
во секој случај како стимул или помош или ти фалат се повеќе од добродојдени.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Да бре за вас е се наместено нели. Епа, да не сакате од дома да дојдат да ви понудат работа и плата над 1000 евра. Е тоа го нема никаде. Лично и јас знам едно девојче што доби 5000 евра, од проектот "Осмели се", па си отвори фризерско студио и како за почеток си работи добро. Не, мислете дека некаде е мед и млеко, и даваат пари без работа. Мојот став е дека ако си упорен,паметен можеш и тука да работиш.
Да бе и јас познавам еден мрморец на проектот осмели се добри 10 000 евра па си отвори погон за виткање чоколади :)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Бизнисот е сервис за компјутери и продажба на ,,accessories,, за компјутери.
Го отвори дуќанот во место каде што немаше ниту еден друг. Со 3000 евра купи најосновни работи, а ,,занаетот,, од предходно го знаеше, ама никој не сакаше да го вработи, повозрасен човек е во прашање.
--- надополнето: 21 мај 2012 во 00:38 ---

Ете одговорив.

Е сега се фати во лажење!

Јас се интересирав за истиов кредит, но не е како што изгледа. Си прашав во агенција за вработување кај што се аплицира и се полага испит за да го добиеш кредитот. Намената на овој кредит е за купување машини, закуп на локал - кирија, инвентар, отварање на фирма и сл. работи.
Кредитот неможеш да го користиш за да купиш роба!
Поточно немаш никаков контакт ти со тие 3000 евра, машина/инвентар земаш преку фактура а ја плаќа владата!
И престани да лупаш глупости пошо гледам сите ти пукаат сеир!

Kajgana Shop

На врв Bottom