Dream Theater

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа што Rush го започнаа, Theater го подигнаа на друго ниво.

mn. zakon bend. najbolji pesni im se As I Am, Pull me Under

До новиов албум, омилен ми беше Scenes From A Memory. Али коа го слушнав новиов, ме стаи малце у дума. Феноменално. Constant Motion рулз!!!
fz.gif
Иначе го имате гледано Score DVDто? Концертиште!!!

еден од ретките бендови за коишто можам да кажам дека секој од членовите е врвен во својата бранша нешто што сум го сретнал единствено кај Led Zeppelin. Едноставно виртуози коишто знаат одлично да отсвират, да компонираат, да пишат текстови да удрат енергично, адреналински а од друга страна да направат и фантастична балада.
И да ја немаат добиено вредноста и почитта што ја заслужуваат. Ама па тогаш не би биле Dream Theater.

еден од ретките бендови за коишто можам да кажам дека секој од членовите е врвен во својата бранша нешто што сум го сретнал единствено кај Led Zeppelin. Едноставно виртуози коишто знаат одлично да отсвират, да компонираат, да пишат текстови да удрат енергично, адреналински а од друга страна да направат и фантастична балада.
И да ја немаат добиено вредноста и почитта што ја заслужуваат. Ама па тогаш не би биле Dream Theater.

Ке ти дадам тебе од Rush, чудно како не ги знаеш. Најголемите влијатели на музиката на Dream Theater

Супер се али, имаат моменти што ме нервираат. Да не навлегувам во детаљи.

Dobra bend imaat najdobar tapanar, gitarist, basist, klavijaturata im e isto dobra ama vokalot ne e bas naj naj...

Вокалот им е слаба точка.

А како инструменталисти се ѕверови најголеми. :)

DT се парче, нема што, посебно бар за мене Change of seasons & Home ауф перфекција хихи
пис

Ке ти дадам тебе од Rush, чудно како не ги знаеш. Најголемите влијатели на музиката на Dream Theater
кога сме кај Rush, до 82' nivnite albumi се уствари progressive rock и се баеги добри,да не речам одлични. а после 82' имам дупка у нивната дискографија едно 20 години и ваљда се изметализирале маллце,а набавив го и последниот snakes & arrows, i тоа е heavy prog rock сo примеси на метал

кога сме кај Rush, до 82' nivnite albumi се уствари progressive rock и се баеги добри,да не речам одлични. а после 82' имам дупка у нивната дискографија едно 20 години и ваљда се изметализирале маллце,а набавив го и последниот snakes & arrows, i тоа е heavy prog rock сo примеси на метал

Периодот од 80тите до Roll The Bones од 1991 им е најмекиот период, бидејќи влијанието на тоа време ептен навлегло кај нив со други зборови синтисајзери на сите страни, во 1990тите се вратија на постарото со шмек од 90тите, закон албуми како Test for Echo, Counterparts, и конечно новиот албум Snakes & Arrows. Neil Peart легендарен тапанар, мислам дека Портној има или лично учено од него, неми текнува што ми кажувашееден другар, ама како и да е, сигурно е тоа дека има од него ептен многу попримено. Срцки ми се Rush.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom