Бременост

• Креатор на темата Креатор на темата IsidoraD
  • Време на започнување Време на започнување
^MaCe^ напиша:
ok fala na odgovorot. a dali vo pocetokot na bremenosta (vo prvite nedeli) go ima vaginalniot sekret (beloto pranje,iscedok)?

Da toa ke te prati celata bremenost,normalno e.
a stoe rabotava da ne sumnjas nesto?:)

neee... samo prasuvam taka ponekogas razmisluvam na taa tema kako e sto e i sl :) ok fala

Lele koga ke pomislam deka eden den ke treba da bidam bremena..A jas spijam na stomak au au tesko mene...
Ke umram za spienje.

naskoro ke napolnam celi 8 meseci i ke vlezam vo 9 mesec od bremenosta i jas patam od problemot so spienjeto osobeno sega koga stomakot mi porasna,bebeto se pojako kloca i neznam,nepamtam koga posleden pat ubavo se naspav,ama se naviknav,ne se zalam zatoa koga ke pomislam zosto e toa taka me oblivaat branovi na sreka...imaku i jas pusam po ,gi namaliv na 2-3 cigari dnevno,sakam da prestanam ama nemozam tesko mi e.cesto imam griza na sovest poradi pushenjeto ama od druga strana site mi kazuvaat deka ne e taka shtetno pa toa me smiruva.
IsidoraD sakam da ti cestitam i gledaj sto poveke da uzivas vo ovoj period. i mene ova mi e prva bremenost i nekoi raboti ne mi se jasni,me plasat ama sepak mislam deka nikogas ne sum se cuvstvuvala podobro.uzivaj vo pomislata deka ke bides majka,taa pomisla ke ti pomogne polesno da gi "prezivees"bessonite noki i site teskotii sto gi nosi ovoj period

epa eve i jas poleka,poleka naprednuvam.sega sum 4 mesec,vo petok ideme na kontrola pa ke vidime kako napreduvame,ako imame srekja ke doznaeme i sto pol e ,mada mislam deka seuste e rano.poleka pocna da promrduva,cuvstvoto e neverojatno.jas se cuvstvuvam sosema dobro se nadevam deka i bebusot e ok

epa eve i jas poleka,poleka naprednuvam.sega sum 4 mesec,vo petok ideme na kontrola pa ke vidime kako napreduvame,ako imame srekja ke doznaeme i sto pol e ,mada mislam deka seuste e rano.poleka pocna da promrduva,cuvstvoto e neverojatno.jas se cuvstvuvam sosema dobro se nadevam deka i bebusot e ok

Честито!!!:) И не инсистирај да знаеш што пол е де, подолго во исчекување ако си - поголемо ќе биде изненадувањето!
Се најубаво!

:helou: Честито и од мене, живо и здраво нека е,а тебе ти посакувам лесна бременост и пораѓај. Поздрав

Честито...со лес брменоста...и да не известуваш шо какo:)

Честитки Рич Бич :)

Честитки најголеми!Да бидете живи и здрави и со лесно нека ти биде.А до тогаш уживај во блажената состојба!:smir:

Ме интересира дали стварно мораш да мочаш по стопати дневно, или некој мит е тоа?И ако го носиш високо, дека е машко?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom