MaRyJaNe-poison
Beauty in Black
- Член од
- 11 септември 2007
- Мислења
- 2.722
- Поени од реакции
- 168
Ана Марија...:smir: Екатерина, Меланија ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Вака сега мене ме интересира за инекциите епидурал.Дали и колку ја намалуваат болката?И дали може да има последици од неа?
Честитки и со лес*Angelce u pravo za si godinite,ke bidam mlada mama![]()
Боли ли пуштањето на оваа анестезија?Почувствувала некоја од вас?Вака јас можам да ти кажам за едпидуралните анастезии кои се вбризгуваат помеѓу 5 и 6 пршлен од рбетот , со тоа се парализира абдоменот и долните екстремитети, и не се чувствува ништо, никаква болка, и со инструкции на гинекологот-акушер се пораѓаш без болно, само треба да се распрашате поубаво за можните ризици и компликации со кои можете да се соочите, истата анастезија трае 2ч потоа се се враќа во нормала , почнува со трнење на нозете.:helou:
Епидуралната е за природен пораѓај (спонтан шо би рекле), а спиналната е за царски рез.
Имам едно не убаво искуство со епидуралната анестезија.На втроиот пороѓај ми предложија после долго мачење локална анестезија(епидурална).На сите маки и болки доаѓа анестезиолог и главниот гинеколог,и ми го вбризгаа во р`бетот(боли)а мора да си потполно мирен дека еден погрешен покрет и остана вечно во инвалидна количка.Ти отрпнува стомакот само додека нозете ти се слободни(ако и они ти отрнат тогаш нешто не е в ред)...И така ми се смирија болките,НО кога добивав напон срцето на бебето паѓаше надолу така да завршив во оперативна сала со секундарен царски рез :hm: и по грешка на анестезиологот добив уште една целосна опојка која можеше да биде и смртна за мене.Не осетив НИШТО,се разбудив и ми рекоа имаш прекрасен син,и многу ама баш многу ми е мака што не осетив ништо.Вака јас можам да ти кажам за едпидуралните анастезии кои се вбризгуваат помеѓу 5 и 6 пршлен од рбетот , со тоа се парализира абдоменот и долните екстремитети, и не се чувствува ништо, никаква болка, и со инструкции на гинекологот-акушер се пораѓаш без болно, само треба да се распрашате поубаво за можните ризици и компликации со кои можете да се соочите, истата анастезија трае 2ч потоа се се враќа во нормала , почнува со трнење на нозете.:helou:
Епидуралната е за природен пораѓај (спонтан шо би рекле), а спиналната е за царски рез.
Имам едно не убаво искуство со епидуралната анестезија.На втроиот пороѓај ми предложија после долго мачење локална анестезија(епидурална).На сите маки и болки доаѓа анестезиолог и главниот гинеколог,и ми го вбризгаа во р`бетот(боли)а мора да си потполно мирен дека еден погрешен покрет и остана вечно во инвалидна количка.Ти отрпнува стомакот само додека нозете ти се слободни(ако и они ти отрнат тогаш нешто не е в ред)...И така ми се смирија болките,НО кога добивав напон срцето на бебето паѓаше надолу така да завршив во оперативна сала со секундарен царски рез :hm: и по грешка на анестезиологот добив уште една целосна опојка која можеше да биде и смртна за мене.Не осетив НИШТО,се разбудив и ми рекоа имаш прекрасен син,и многу ама баш многу ми е мака што не осетив ништо.
За тоа подоцна имам многу читано и дознав дека 70% од анестезијата завршува со царски рез.
На третиот пороѓај ми го понудија истото кое без двоумење одбив.Нормален пороѓај е најубав,болките се тука но затоа траат неколку саати и си присутен на целата ситуација.
Еве ви едно искуство кое никогаш не би го препорачала.Со векови се раѓало со болка така нека и си остане.
Koi se rani znaci na bremenost?Koga pocnuva da se povraka losi i site tie raboti?Dali e mozno uste po prvata nedela?