Дека е смешен се согласувам. Дека Гибсон не знае да глуми и тоа се согласувам. Ама како очекуваш да те инспирира филм направен за шкоти? Сигурно шкот нема да се мотивира со Троја

Тепачките у секој филм се мех пошто се нереални. Троја поготово. 30 луѓе поразија цел прв фронт на Троја т.е. 1 лик им еба матер на сите. Од визуелен аспект не е мех ама е научна фантастика.
Гладијатор не можеш да го споредиш со ништо, факт е дека е гоат филм.
Генерално не би се сложил дека е просек филм Брејвхарт ама не е ни на ниво на Гладијатор.
Брат не ме јеби, после Гладијатор и Троја, Интер-Наполи стоечки ја глеав и барав да идат у војна моиве играчи.
Има филмови што креваат, Braveheart воопшто не ми беше таков. Мел Гибсон само у We Were Soldiers е озбилен и јак.
За тепачките, знам дека се нереални ама не го коментирам тоа. Зборам чисто ко тепачка, од припрема на битката, од број на луѓе у сцената, од музиката, од самото дејство, од судирот, од колежот, од све.
Епски битки има у Троја, види само колку народ има собрано и како тоа убаво изгледа и формација и у начин на снимање и водење на тепачката.
У Braveheart 20 на 20 се тепаат, гзови вадат, се потсмеваат, исецкани сцени по пола секунда, старци трчаат да се тепаат.
Смејте се пак, у Александар битките против Персија на почетокот и во Индија на крајот се дупло боље од сите 3 тепачки у Braveheart.
Braveheart има статус на епски историски спектакл, 5 Оскари, милион луѓе му дале 8.3 оценка. Спамале шкотите со имдб акаунти и оцени.

Со ова не се согласувам јас. Ама па у каква конкуренција се нашол на Оскарите таа година....