Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Oтвораш весник и право при крај, кај што се кината. Ова особено ако е ден кога се менуваат претставите.

Од овие у кино, тогаш (ваљда е ова од 1984-та) сум ги гледал:

Летеча гиљотина - карате филм со едно како капа, врзано на ланец и ракувачот го џитка, право на глава на противникот, ја повлекува со ланецот и му ја сече, пошто капата има остри запци одвнатре по работ.
https://www.imdb.com/title/tt0072913/?ref_=nv_sr_srsg_7 сега го репризирав интересн филм

Пат околу светот - за жал, сум го гледал, како и ваљда сите тогаш. Со Чкаља.
https://www.imdb.com/title/tt0058502/?ref_=nv_sr_srsg_5 Овој е валда од 64г?

Демони во градината - поима немам што е и ваљда не сум го гедал, а баш би сакал. Изглеа не е тоа хорор, затоа што не сум го гледал и не ни знам за тој филм. Плус, играл на Фест таа година, што придонесува да не е хорор. Немаше многу хорори на Фест.

Луѓе мачки - сите го знаете, да не зборам, со Малком Мекдауел (тоа време ми беше омилен глумец), Клаус и Настасја Кински.
https://www.imdb.com/title/tt0083722/?ref_=nv_sr_srsg_0 според летербокс никој го нема гледано филмов освен јас :D

Дивата орда на Сем Пекимпо - исто го знаете. Но, тој не сум го гледал во кино, туку подоцна на ТВ.

https://www.imdb.com/title/tt0065214/?ref_=nm_knf_i1 многу јак и малце го имаат гледано тука, него филмов од 69 а у кино кај нас 84 играл.

Болница Британија - со Малком Мекдауел, енглеска комедија, со бизарни kinda sf елементи.
https://www.imdb.com/title/tt0083694/?ref_=nv_sr_srsg_0 ке го гледам интересно делује

Пекол во вселенета - филм кој не знам што е, али не е веројатно да не сум го глеал, пошто сите страшни и свемирски што доаѓаа, ги гледав.
Е овој не го најдов а баш сакам да видам за кој филм станува збор

Крал на боксерите пробував да го најдам ама јок

У Југославија, како што знаете филмовите често си имаа свои, локални наслови. (y)

Од кинава и домовите на култура, не сум бил во Бутел, 26-ти јули и Драчево, а од домовите на култура сум бил само во Градежници.

Летеча гиљотина - карате филм со едно како капа, врзано на ланец и ракувачот го џитка, право на глава на противникот, ја повлекува со ланецот и му ја сече, пошто капата има остри запци одвнатре по работ

Филм каков што секоја Видеотека на времето би посакала да го има во својата колекција :LOL:

И ја сеа го гледав.
Не е лош, ама некако спор со доста непотребни долги сцени.
Гадно е малце да се глеа Филип Сејмур Хофман како свршува.
Јадев коа кучето ја излижа спермата на малиот.

Има неколку смешни моменти.

Најгнасен делот со Бил Мејплвуд.

Го делам твоево мислење, и ми се свиѓа филмов и не ми се свиѓа истовремено хаха, али поштувам вакви идеи што оставаат простор за реприза и одново следење на ликовите.
Го изгледав и јас каква болештија од филм е ова, скроз изопачено и непријатно искуство :pos:
Дај предложите и други вакви вознемирувачко,директни и без пардон филмови, гледам има и продолжение од филмов со истите ликови ама други актери ама има многу слаб рејтинг o_O

Овај ми падна прв на памет гледан ми е одамна треба да го репризирам дефинитвно, еден од најтешките филмови за гледање ради начинот на кој е сниман и некој сцени, бујрум ако некој не го гледал.
ПС: Има непријатни сцени со Моника Белучи :icon_lol:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Сака некој малце да позбориме за Braveheart или да идам у непопуларни мислења? :D
Освен историски дека не е точен, која друга замерка ја имаш? :D

Освен историски дека не е точен, која друга замерка ја имаш? :D
Дека е смешен.
Дека Мел Гибсон не знае да глуми.
Дека нема ништо посебно мотивирачко, инспирирачко, освен ако не си шкот.
Дека тепачките се мех и глупи.
Дека има глуп кастинг и неадекватни актери и појави.

Деновиве ги гледам овие епски историски филмови и од овој највеќе очекував а највеќе ме разочара.

Гладијатор е гоат.
Троја е дупло појак филм од Braveheart.
Битките у Троја се ненадминливи, буквално у све е боље од Braveheart.
Александар колку и да е тиња тематски и слично, сепак има боље битки и говори од Braveheart. Eдино Колин Фарел е поужасен од Мел, а и двајцата ми се доста кул и позитивни/смешни појави.

Музиката е добра у Braveheart.

Дека е смешен.
Дека Мел Гибсон не знае да глуми.
Дека нема ништо посебно мотивирачко, инспирирачко, освен ако не си шкот.
Дека тепачките се мех и глупи.
Дека има глуп кастинг и неадекватни актери и појави.

Деновиве ги гледам овие епски историски филмови и од овој највеќе очекував а највеќе ме разочара.

Гладијатор е гоат.
Троја е дупло појак филм од Braveheart.
Битките у Троја се ненадминливи, буквално у све е боље од Braveheart.
Александар колку и да е тиња тематски и слично, сепак има боље битки и говори од Braveheart. Eдино Колин Фарел е поужасен од Мел, а и двајцата ми се доста кул и позитивни/смешни појави.

Музиката е добра у Braveheart.
Дека е смешен се согласувам. Дека Гибсон не знае да глуми и тоа се согласувам. Ама како очекуваш да те инспирира филм направен за шкоти? Сигурно шкот нема да се мотивира со Троја :D Тепачките у секој филм се мех пошто се нереални. Троја поготово. 30 луѓе поразија цел прв фронт на Троја т.е. 1 лик им еба матер на сите. Од визуелен аспект не е мех ама е научна фантастика.
Гладијатор не можеш да го споредиш со ништо, факт е дека е гоат филм.

Генерално не би се сложил дека е просек филм Брејвхарт ама не е ни на ниво на Гладијатор.

Дека е смешен се согласувам. Дека Гибсон не знае да глуми и тоа се согласувам. Ама како очекуваш да те инспирира филм направен за шкоти? Сигурно шкот нема да се мотивира со Троја :D Тепачките у секој филм се мех пошто се нереални. Троја поготово. 30 луѓе поразија цел прв фронт на Троја т.е. 1 лик им еба матер на сите. Од визуелен аспект не е мех ама е научна фантастика.
Гладијатор не можеш да го споредиш со ништо, факт е дека е гоат филм.

Генерално не би се сложил дека е просек филм Брејвхарт ама не е ни на ниво на Гладијатор.
Брат не ме јеби, после Гладијатор и Троја, Интер-Наполи стоечки ја глеав и барав да идат у војна моиве играчи. :D
Има филмови што креваат, Braveheart воопшто не ми беше таков. Мел Гибсон само у We Were Soldiers е озбилен и јак.

За тепачките, знам дека се нереални ама не го коментирам тоа. Зборам чисто ко тепачка, од припрема на битката, од број на луѓе у сцената, од музиката, од самото дејство, од судирот, од колежот, од све.
Епски битки има у Троја, види само колку народ има собрано и како тоа убаво изгледа и формација и у начин на снимање и водење на тепачката.
У Braveheart 20 на 20 се тепаат, гзови вадат, се потсмеваат, исецкани сцени по пола секунда, старци трчаат да се тепаат.

Смејте се пак, у Александар битките против Персија на почетокот и во Индија на крајот се дупло боље од сите 3 тепачки у Braveheart.

Braveheart има статус на епски историски спектакл, 5 Оскари, милион луѓе му дале 8.3 оценка. Спамале шкотите со имдб акаунти и оцени. :D
Со ова не се согласувам јас. Ама па у каква конкуренција се нашол на Оскарите таа година....

Гладијатор >>> Троја > Braveheart >>>>> Александар

Само последниов е ужасен филм. Бар таков го памтам, башка Оливер Стоун. :/
И не знам од кај муабетов дека Мел Гибсон не знаел да глуми.

За мене Робин Худ од Ридли Скот е крајно потценет филм.
Оценка 2.7 на Летербокс и 5.3 на имдб.
Според мене е солидна 4ка ама за инает му покачив 0.5 повеќе кога видов дека има иста оценка ко некои бљувотини, а овој не е ништо такво.

За мене Робин Худ од Ридли Скот е крајно потценет филм.
Оценка 2.7 на Летербокс и 5.3 на имдб.
Според мене е солидна 4ка ама за инает му покачив 0.5 повеќе кога видов дека има иста оценка ко некои бљувотини, а овој не е ништо такво.

Ау да, и јас сум му ставила 8ца.
Дефинитивно потценет филм од ваков жанр, со одлична актерска екипа.

Гладијатор >>> Троја > Braveheart >>>>> Александар

Само последниов е ужасен филм. Бар таков го памтам, башка Оливер Стоун. :/
И не знам од кај муабетов дека Мел Гибсон не знаел да глуми.
Што е со муабетот за Оливер Стоун?

Иначе знае да глуми Мел Гибсон, ама у комедии и неозбилни крими-акции.

Е сеа, ако намерно ликот на Вилијам Валас е претставен ко таков, шарлатан и неозбилен, ондак филмот ќе потоне уште малце у сериозноста и големината.
Не знам кога сте го глеале последен пат, ама еве репризирајте го и дојдете да коментираме пак.

Чисто ко споредба, Ерик Бана у Троја и Мел Гибсон тука, небо и земја разлика.

Коа сум кај Троја, Ерик Бана >>> Бред Пит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom