Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Dusk till Dawn е легендарен филм бе, има бар десетина незаборавни сцени и дијалози кои се памтат.

Б-хорор и стриповска атмосфера, тоа е поентата.

Последно уредено:
28. Happiness (1998) - 7/10 Овој си го позајмив од Сикрет Санта темата, не знам кому му беше поклон, но беше ставена првата сцена која баш ми се виде хахахаха, па си реков ќе гледам нешто лајт. После тие први минути натаму веќе е WTF цело време. Не дека не сакам црни комедии, али ова е некој некст левел на црно. Не знам ни до оценкава како дојдов, не знам ни што да кажам за филмов.
И ја сеа го гледав.
Не е лош, ама некако спор со доста непотребни долги сцени.
Гадно е малце да се глеа Филип Сејмур Хофман како свршува.
Јадев коа кучето ја излижа спермата на малиот.

Има неколку смешни моменти.

Најгнасен делот со Бил Мејплвуд.

Го делам твоево мислење, и ми се свиѓа филмов и не ми се свиѓа истовремено хаха, али поштувам вакви идеи што оставаат простор за реприза и одново следење на ликовите.

И ја сеа го гледав.
Не е лош, ама некако спор со доста непотребни долги сцени.
Гадно е малце да се глеа Филип Сејмур Хофман како свршува.

Има неколку смешни моменти.

Најгнасен делот со Бил Мејплвуд.

Го делам твоево мислење, и ми се свиѓа филмов и не ми се свиѓа истовремено хаха, али поштувам вакви идеи што оставаат простор за реприза и одново следење на ликовите.

Многу ми беше некомотно цело време, ама најврв моменти ми беа муабетите меѓу таткото и синот, поготово ради татково што беше каков што беше. Не би го репризирала, овој е од оние филмови што еднаш им е доста.

Мене ми се допаѓа From dusk till down, не дека е филмот да го сфатиш сериозно, но е забавен. :D

Далеку е од хорор, ја се смеам кога го гледам. Луда забава ако го опишам со два збора :D

Филмот е во категоријата на вознемирувачки филмови и е своевидно ремек дело.

Сместен е баш таму кај што треба, во американската средна класа и на моменти не тера да се запрашаме дали можеби постојат такви ликови помеѓу луѓето што ги познаваме, можеби некој таков лик ни е пријател/братучед/комшија.

ФСХ е еден од најпотценетите актери и е измислен за да глуми вакви чудни и изопачени ликови.

Големиот Јуве му даде 8,5/10, јас одев малку погоре и му дадов 9/10

ама некако спор со доста непотребни долги сцени.

130 минути не е долг филм, таман е. Не може филмот да трае 90 минути :)

130 минути не е долг филм, таман е. Не може филмот да трае 90 минути :)
Не зборев за должината на филмот ко целина тука за некои сцени кои ми се видоа долги, досадни и непотребни.
Ситна замерка де, у реду е.

не тера да се запрашаме дали можеби постојат такви ликови помеѓу луѓето што ги познаваме, можеби некој таков лик ни е пријател/братучед/комшија.

Е ова. Тоа го прави филмот уште позафркнат после гледање.

Aко не е филм што сум го гледал највише пати, тогаш гарант ми е у топ5 на најчесто гледани.

:pos:

И после газдарицата у уста ја излижа :pov::ROFLMAO:

I came... Детето после ова беше единствениот што вистински беше среќен у филмов :D

Секогаш имав проблем да направам разлика помеѓу Fatal Attraction, Basic Instinct и Cruel Intentions. Не дека филмовите се слични, врска нема, туку дека насловите им се речиси исти, а фактот што Мајкл Даглас е во главна улога и во Fatal Attraction и во Basic Instinct само ми ја докомплицираше работата на мојата меморија. А сите гледани одамна, па буквално се ми беше измешано. Деновиве, кога гледав филмови кои биле номинирани за Оскар, наидов на Dangerous Liaisons :tapp: Уште еден, четврт филм кој дополнително ми усложни се, moreover што Глен Клоуз па сега глуми во него, а и во Fatal Attraction. Затоа ги симнав сите за да ги изгледам одново и сега за сега ми се расчисти меморијата. :pos:

Basic Instinct е fucking добар филм!

P.S. Испадна дека Cruel Intentions е всушност очаен римејк на Dangerous Liaisons, кој исто така е очаен. За тие што не ги гледале - ич не ги гледајте!

Последно уредено:
Добро е ја преживеав ноќта.

Имам корона и ми беше страв дека ќе умрам поради компликации од гледање на Wings of Desirе пред да заспијам.

Одлогирај се на недела дена. :cautious: :love:

Имам корона и ми беше страв дека ќе умрам поради компликации од гледање на Wings of Desirе пред да заспијам.
Тоа е филм за поети Џонтра, сме поминале ја и ти покрај поет.

Мислам дека горе-долу веќе се нормално од 2021 излезе и е изгледано. Има уште некои 5-10 филма кои би ми фатиле око, само од нив нема уште торенти, па без нив, на само 3 дена пред номинациите за Оскар, ова е мојата топ листа на сите 60 филма од 2021 кои сум ги гледал: https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/my-2021-ranked/

Да нема забуни: Lunana знам дека е филм од 2019! Само тој е таков на листата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom