Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледан и Moonlight. 9

Визуелна поезија, добро го нарекле критичарите. Прекрасна глума, и врвна кинематографија. Дека е нешто невидено, не е, изгледа ептен ја преценив Оскаровскава сезона, ама и ова не би рекол дека е најдобриот филм за 2016. Останаа уште Manchester, и Jackie, веројатно. Крајот беше навистина добар, она кога прашањето одамна требаше да биде поставено а тој го плесна тоа што се бараше. Јас не ја ни знаев содржината освен дека главниот лик е геј.

american honey >
не ме хејтајте, лани inside out ми беше #1

Црнци, гејови, уште некој малцински епитет му фали и сам да биде во конкуренција за Оскар.
До кога планира Холувуд да го цеди тешкиот живот на „обесправените“ во една од најлибералните држави во светот?

Ај некој да ми објасни што толку се заљубивте во Hunt for the Wilderpeople? Освен кадри и пејсажи, по некоја океј шала, се друго беше meeeh.

Последно уредено:
Ај некој да ми објасни што толку се заљубивте во Hunt for the Wilderpeople? Освен кадри и пејсажи, по некоја океј шала, се друго беше meeeh.
Филмот за мене беше feel good. Смешен, поразличен од повеќето филмови што излегуваат.
Детето беше многу интересно. Од мало хулиганче што поима нема за животот, поради смртта на својата старателка, успеа да се поврзе многу со својот старател а првобитно се мрзеа.
Авантурите што ги поминуваа со старчето беа многу интересни. Детето научи што е љубов, пријателство...
Филмот беше и смешен и длабок. Една од работите кои многу ги поштувам и често овие две работи се тешки за да ги споиш убаво.

And this, single, moment:
giphy.gif

Best Picture
Best Actor – Ryan Gosling
Best Actress – Emma Stone
Best Director – Damien Chazelle
Best Original Screenplay – Damien Chazelle
Best Original Score – Justin Hurwitz
Best Original Song – “City Of Stars”
Best Original Song – “Audition (The Fools Who Dream)”
Best Cinematography
Best Costume Design
Best Film Editing
Best Production Design
Best Sound Editing
Best Sound Mixing

Викандер во Ex Machina. (y)
Одлично деби на Гарланд во улога на режисер, башка ми имаше Westworld шмек, посебно моментот кога Ава ќе ги преебе Нејтан и Кејлеб. :D

п.с. Вчера дури го изгледав филмот и според мене не заслужи оскар за ефекти. Mad Max FTW !

Црнци, гејови, уште некој малцински епитет му фали и сам да биде во конкуренција за Оскар.
До кога планира Холувуд да го цеди тешкиот живот на „обесправените“ во една од најлибералните држави во светот?

Уште веган и атеист заборавија да биде детето. :pipi: Ужасно, безсрамно играње на награди.

ноци?
2гб риповите се супер
за овој филм не ти се чекало :pos:
ти уствари гледаш филм на 15 инчен лаптоп
не треба повеќе да се прави муабет, излагам од муабетов.
Ете како Корвус е паметна и знае, Ноци бој.
2гб риповите од каков сака блуреј нек се не можат да се споредат со оригинал Блуреј, ако ситничиме, а ситничиме, очигледно.
И немој да кењариш нонстоп онака хипстерски како си гледал филмови на Блу, а симнувал типот рип од 2гб. :pos:
Друго, на што да гледам филм, на обичен ТВ од 90 и некоја?
Не се сите, фраерчини ко тебе, да гледаат на 40 инчен ЛЦД, ок?

И те молам да не ме цитираш, зашто стварно ме иритираш со констатации без основа. Седи си у удобната шупа у Ѓорче и гледај си Хант фор д вајдер пипл на блу од 2 гига. :свиркам:

2 гига за филм е доста
оние што симнуват поголеми само изиграваат нешто се прават фраери
а не дека гледаат некоја разлика
:busi:

Значи многу се нервирам вака кога нагаѓаат бе, на 40 инчен LCD сум глеал у Ѓорче.
55 инчен Curved 4K 3D Samsung со преку 9000 херци имам на Водно.

Не ситничиме. Блу реј од 2 гига е 10 пати боље од скринерот. Блу реј од 50 гига е 2-3 пати боље од 2-4 гига. У моите златни безделничарски денови ова ќе ти го докажев но...
Не ми глуми сиромашен и дека се бориш за живот, срамота е во 2017 да немаш некој 37 инчен просечен телевизор или нешто натпросечен монитор, а да имаш интернет и да доаѓаш на Кајгана форум и да дискутираш за филмови.

Еве, не те цитирам.
Констатации без основа сум давал, кажа дечкото што предвиде колкав фраер сум, каков телевизор имам и каде живеам.

Последно уредено:
Моето не беше констатација, моево беше иронија на твоиве констатации што ги имаш изнаредено.
срамота е во 2017 да немаш некој 37 инчен просечен телевизор или нешто натпросечен монитор, а да имаш интернет и да доаѓаш на Кајгана форум и да дискутираш за филмови.
Срамота е да имаш вакво заостанато мислење во 2017, а не да немаш 37 инчен тв или да гледаш филмови на 15 инчен лап топ. Срамота е да си ги мериш мадињата со тоа што си имал најнов самсунг галакси, а не да имаш обичен телефон.

Боље не се ругај повеќе хипстерчино, пошто бељаковски воз не ти ги носи глупостиве.
И една мудрост да ти кажам - тоа што сакаш да се направиш поголем, со тоа што некого си смалил, не те прави поголем.
Биди ми поздравен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom