3D анимации!

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Znae nekoj kao da ja instaliram Maya 64 (2011v) ?
А што е проблемот? Симни маја 2011 x64 и најпроста инсталација како и другите верзии. А ако си дава некој ерор при инсталација кажи што е.
И кажи кој оперативен систем користиш.

:)
attachment.php

Ти ги гледам сликите што ги правиш. Сега не знам за што се посветуваш да научиш само моделирање и ништо друго? Како и да е треба да поработиш малце на материјали-осветлување-рендер.
Може еден предмет да е совршено измоделиран но со лоши материјали/осветлување и тапа рендер нема да излгеда убаво воопшто. Да правеше само модели и ги продаваш ќе сфатев дека не те интересира за рендер моделот е најважно. Но ете вака правиш слики рендерираш постираш итн би било убаво да научиш и некои основи за подобар рендер итн...па макар и следејки некој туторијал користи ист set up на светло итн за сите рендери. Користиш 3Дс Макс па можеш убави работи да правиш со mental ray или V-Ray.
Да не сфатиш погрешно не сум нешто добар со 3д и јас сум во иста фаза на учење како тебе( и ако одамна немам отворено 3дс макс ), само една критика со што се надевам следните рендери ќе бидат по убави од естетски аспект.

Eve rabotam inace na laptop moze neznam mn 3ds max ali mislam deka toa ti e program beskonecen kako i 3d maja vo koj kreiras bes granici samo so idea inace me mrzi da cekam bidejki su na slab pc eve samo zatebe so mental ray pozzz
attachment.php

attachment.php

--- надополнето ---

attachment.php

Еве и од мене едно мало проектче на кое работев лани

attachment.php

Attachments

• sklopen.jpg
    sklopen.jpg
    149,5 KB · Прегледи: 106
Eve rabotam inace na laptop moze neznam mn 3ds max ali mislam deka toa ti e program beskonecen kako i 3d maja vo koj kreiras bes granici samo so idea inace me mrzi da cekam bidejki su na slab pc eve samo zatebe so mental ray pozzz
attachment.php

attachment.php

--- надополнето ---

attachment.php
Толку што си познат дури и на гугл ги има твоите дела :pos2:

:D

Abe coek ednostavno kazi so sakas ja gi praev spored tutorial mene 3ds max mi e hobi ako si za da dosagas gi imalo na google pa aj otvorija stranata ke vidis deka e tutorial ajde najdi ja poslednata slika da te vidam ako se razbiras i si nekoj ekspert ja nesum si postiram tuka na temava za so popametni da si spodelam soveti i kritiki a gledam deka ti nesto krekas na google vtorata slika kaj e potpisot :) google pa od google e ne pisav deka e licno moja kreacija model pozzzz
Drugo na temava imam postirano mn moi modeli animacii a od tebe slabo nekako :)
Do bagovite e izglea na 3d maja:)
www.juragaante.weebly.com
attachment.php

Abe coek ednostavno kazi so sakas ja gi praev spored tutorial mene 3ds max mi e hobi ako si za da dosagas gi imalo na google pa aj otvorija stranata ke vidis deka e tutorial ajde najdi ja poslednata slika da te vidam ako se razbiras i si nekoj ekspert ja nesum si postiram tuka na temava za so popametni da si spodelam soveti i kritiki a gledam deka ti nesto krekas na google vtorata slika kaj e potpisot :) google pa od google e ne pisav deka e licno moja kreacija model pozzzz
Drugo na temava imam postirano mn moi modeli animacii a od tebe slabo nekako :)
Do bagovite e izglea na 3d maja:)
www.juragaante.weebly.com
attachment.php
Easy easy :D
Читај погоре реков дека не сум нешто подобар од тебе со 3Д итн да не повторувам. Само ти дадов една критика за рендерот, ти почна да се оправдуваш слаб пц ова она и само за мене ексклузивно постираше слики од Mental Ray :D Да не сереме низ темава не сум некој хејтер само еден пријателси совет ти дадов пример јас подобро би чекал 2 саати за една слика одколку 1 мин и дa изгледа како пластика :D
И да не зборувам дека си кропнал сликата за да не се гледа потписот на артистот ама нема врска баш ме боли мене :D

Ме немаше подолго време на форумов да постирам нешто.
Еве нешто што работам во моментов, краток анимиран филм за дипломска.
Сите критики се добродојдени :vozbud:
http://ordeveljanoski.deviantart.com/gallery/27834216

Attachments

• Beaver_Hair_05.jpg
    Beaver_Hair_05.jpg
    31,9 KB · Прегледи: 7
  • Stub_King_01.jpg
    Stub_King_01.jpg
    110,1 KB · Прегледи: 9
  • Beaver_Hair_02.jpg
    Beaver_Hair_02.jpg
    68,6 KB · Прегледи: 8
  • Scene 01_01.jpg
    Scene 01_01.jpg
    124,9 KB · Прегледи: 11
  • Scene 02_03.jpg
    Scene 02_03.jpg
    97,3 KB · Прегледи: 10
  • Scene 01_02.jpg
    Scene 01_02.jpg
    119,6 KB · Прегледи: 13
  • Beaver_Hair_01.jpg
    Beaver_Hair_01.jpg
    48,5 KB · Прегледи: 11
  • Stub_King_02.jpg
    Stub_King_02.jpg
    99,4 KB · Прегледи: 6
Стави малце bevel на ивиците од куќата, не постојат ултра остри ивици во прав свет.
Не забележав сенки никаде. Со што ја рендерираш сцената??
Кај дабарот смени го материјалот на ракавиците и плаштот, по можност и бојата (да се вклопи подобро)

Изгледа интересно, стави повеќе рендери од зелената сцена, некако не ми изгледа добра таа, некако не се вклопува со останатото.
Од каде ги најде текстурите??

Фала на забелешките ќе сменам па ќе поставам нови рендери.

Зелената сцена ја доработувам сеуште, во глобала ќе биде тоа, но ќе ставам уште позадина и некои детали.

Голем дел од текстурите ми се превземени од http://cgtextures.com/

Одлично е али имам и јас забелешка имам за нараквиците мн двојат дречат друго осветлувањето shadows ствиго на 70 некаде и некако јас сум против текстури односно претрупаност од нив али сепак си е ок браво ај да видиме следните рендерирани сцени и кога ке рендерираш зачувувај ја во .bmp па после на photoshop направиги во .jpg поради тоа да остане квалитетот добар на сликата да го видиме поззз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom