Новиот бета Explorer 9 има најави дека ќе биде рамо до рамо со Firefox пред се во стабилноста и функционалноста па останува да видиме. Јас сум на firefox најмногу поради големиот број на додатоци кои ми се корисни и потребни.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ааа значи стварно си ја сфатиле сериозно работата овојпат од Microsoft95. Уште тоа со SVG требало да го средат.
Internet Еxplorer 9 е добра конкуренција за Firefox и Опера. Сега за сега позадоволен сум од бета верзијата на IE 9 одколку Firefox 4.b6
Па знам дека ФФ е побрз и тоа го користам. Но со со бета верзиите од ФФ 4 нешто не се најдобри барем сега за сега..се очекува нова бета најверојатно. Прави многу проблеми со Flash страниците исто така тие копчињата горе (close-mini-max) често пати се губат па мора од task manager да се затвори. И стартувањето на ФФ 4 не побрз од постарите верзии наспротив поспор е и проблематичен често излегува цела страна бела not responding итн.FF 4 бета e подобар (побрз) од IE9 бета. А по функционалност да не зборуваме.
Односно еве спореба на сите бета верзии од познативе прелистувачи, блиску се сите http://blog.mozilla.com/dmandelin/2010/11/02/browser-sunspider-update/
Па знам дека ФФ е побрз и тоа го користам. Но со со бета верзиите од ФФ 4 нешто не се најдобри барем сега за сега..се очекува нова бета најверојатно. Прави многу проблеми со Flash страниците исто така тие копчињата горе (close-mini-max) често пати се губат па мора од task manager да се затвори. И стартувањето на ФФ 4 не побрз од постарите верзии наспротив поспор е и проблематичен често излегува цела страна бела not responding итн.
![]()
![]()
Се ова за важи за windows, a Mac верзијата сега за сега е совршенство![]()
A сега која верзија користиш?1. Mozilla Firefox најчесто го користам. Ми лежи на маус едноставно и несакам да се тргнам од него. Од излагање го користам од v.1.0.5 и не планирам да го сменам. За дивно чудо, не ми кочи, не ми крашнува па и на 1000000000 табчиња флешот ми работи супер.. пу пу пу.. Сите што се жалат на тоа сигурно имаат тапа компјутери. Башка го правам по мој мерак - кастам.
A сега која верзија користиш?
Тие што се жалат се жалат за новата бета верзија. Да не треба да имаш i7 процесор и 16 гб рам за еден интернет прелистувач?
Инаку сега пак користам FireFox 3.6 и се разбира се е како што кажуваш горе.
Па да за 3.6.12 нема збор да се каже. Си работи совршено со многу отворени, табови, flash , стартувањето е брзо итн.Моментално 3.6.12. Немам никакви проблеми, ама баш никакви, 4ката ја немам истестирано убаво, чекам да искочу фул верзија за да ја снимам.