Australlian Open 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не бидете толку очајни. Таков тип на играч е Мареј. Работи на долги поени и има неверојатна концентарција. Многу сакав да видам меч Џоле - Мареј. Џоле би искршил 3 рекети уште во првиот сет, а во третиот би се откажал.
Абе фраеру ако сакаш да знаеш јас навивам за Надал од 2008 пред Р.Г. (тогаш почнав да пратам тенис) и не ни знаев предходно дека е за Реал. Коа дознав нормално дека ми беше мило и се. Џабе гледаш тенис толку време коа немаш врска. Чим за тебе Мареј е добар:lud: а за поенот ако се палиш, иди пушти од Надал да видиш што ти е поен:smir:

Незначи некој тенисер ако нема добри потези за око не е добар тенисер. Како стигнал 4-то место на атп листата ако не е добар ? Со врски ? Дај размисли пред да пишиш нешто.. И да моментално Мареј е подобар од Надал и е во топ 3 според моменталната форма. А гледам ептен Надал си го фалиш ко кизнеј шо да е моментално.. сите што гледаат тенис подолго време знаат Надал кога беше најдобар ( период 2005-2008 ) и факт е дека повредите го спречија во многу работи. Сигурно би завршил како Агаси, Сампрас, Федерер.. али тоа е..лоша среќа. Денес Надал многу тешко се носи со топ 10 тенисерите и само прашање на време е кога ќе падни долу на атп листата. Единствено што јас предвидувам дека можи да освои од Гренд Слем турнирите е Френч Опен кој стандардно го игра на многу високо ниво и колку шо знам само минатата година има пораз таму.

Абе Надаловци ај манете се и доста серете за Мареј!! Не дека имам нешто против тенисерот имам против вашите глупи постови. Се палите ко цигани на цреша. Ајде слободно глејте си го Енди во финалето и ќутете си и мислете дека има досадна игра.

Пребирајте си оф-топиците, од сега натапу почнувам да бришам. Расправајте се по ПП или по Профил.

Добро и ја признавам дека е моментално послаб од мареј зш има проблеми со коленото,ама претходно надал беше број еден во светот помири се со тоа дека мареј беше тежок пациент:toe:

значи многу неандерталци се насобраа на форумов ...чим кире стигна да пишува кој да ќути почнува да ми се кења

А и напалениов за надал што е се обложувам дека од таа 2008ма имаш гледано само 5 грен слема и дека во сите тие задно имаш следено 10-15 натпревари во кои играл Надал... И ти ли бе најде да слош памет?

Не знам зошто се расправате за џабе,Надал никогаш не се споредува со Марај и ако зборуваме за игра ја навивам и за Ноле и за Чилич и има уште многу играчи ама како Надал никој нема убавина во играта.Едноставно да ти е ќејф да го гледаш.Сега продолжте со натреварот Федерер-Цонга и не одете оф-топик.

Аман бе Мареј игра досаден тенис? :jaj:

Браво за него шо влезе у финале и у недела без разлика на победникот од другиот меч,јас навивам за Мареј..И исто сакам Енан да победи со кравата Серена..ептен ме нервира!

(Надал од мажите и Серена од жените ги мразам најмногу :))

Не знам зошто се расправате за џабе,Надал никогаш не се споредува со Марај и ако зборуваме за игра ја навивам и за Ноле и за Чилич и има уште многу играчи ама како Надал никој нема убавина во играта.Едноставно да ти е ќејф да го гледаш.Сега продолжте со натреварот Федерер-Цонга и не одете оф-топик.

Никој не го оспори тоа за Надал дека игра атрактивен тенис и голем борец е, ама тука некој се најде да трола за играта на Мареј кој ни помалку ни повеќе туку е во финале на еден Гренд Слем. Неговото време тек иде за разлика од Надал кое горе доле е поминато!

А за Тсонга- Федерер се знае што се очекува, само се надевам дека ке изненади французинот и ке го напраи скоро невозможното

Мареј има неверојатен талент за тенис, не е случајност што е еден од ретките тенисери кои имаат позитивен скор против федерер, а и значаен број победи против тенисери од топ 10.

Редно е и тој да земе еден гренд слем.

На клипчето погоре (како и part 2, part 3 итн, во related videos) има колекција на одлични поени од Мареј. Видете и ќе се уверите во талентот на Мареј.

Значи до некаде очекувано Мареј е финалист. Чилиќ постигна многу со пласманот во полуфиналето и мислам дека сега има далеку поголема самодоверба. Како што изјави тој конечно ќе успее да влезе во првите 10. Како и да е мислам дека Мареј нема да биде тој кој ќе се радува на крајот. Роже ќе сомеле се до крајот почнувајќи од Цонга. Така што Мареј ќе се радува единствено на пласманот во финалето:).
Ноле имаше огромна шанса, но како и секогаш ја прокоцка.

Кај дамите Серена успеа да ја победи Ли со 7-6, 7-6. Кинескињата не успеа да ја совлада и Серена по труимфот над Венус но покажа дека треба да се смета на неа оваа сезона. Сепак иако не можам да ја смислам Серена треба да се признае дека беше најубедлива во досегашниот дел од турнирот. Мислам дека ќе гледаме интересно финале.

Како само го закачи поенот што беше околу мрежа. :) Таков играч е Мареј знае да одигра се и го тера противникот да греши, штом ќе примети слабост одма станува поагресивен. Федерер ќе го збрише французинот!

2010+Australian+Open+Day+11+4bOr4XE8xeNl.jpg

2010+Australian+Open+Day+11+bc1cPUDheJ4l.jpg

Кај жените фаворит во финалето ми е Енан.

2010+Australian+Open+Day+11+IMTCXZcU0KQl.jpg

2010+Australian+Open+Day+11+kBGJOqyqsC1l.jpg

Честитки за Мареј заслужено ... утре Федерер губи! xP ке видите!

Заслужена победа за Мареј, Чилич изигра многу послабо. Утре очекувам победа на Федерер...а во финалето очекувам голема неизвесност. Кај жените навивам за Henin, Серена не можам да ја поднесам.

ај некој ако знае да ми каже кога и од колку се игра Цонга-Федерер

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom