Australlian Open 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Цонга е Тсонга колку што Тоти е Тотти :)

Вамос Рафа депута мадре марикон! :) Метење :)

Да, се предаде на 3-0 за Мареј, а влезел со повреда во третиот сет на коленото ..

ајде пак, толку од Надал, или ке одмара многу време или ке се мачи вака само ..

Кога некој спортист има проблем со колено, тогаш тој никогаш нема да има мира.Штета за Надал.Штета за играчот кој ни ја разби монотонијата која ја создаваше доминацијата на Федерер.Единствениот кој го победи Федерер не случајно.Ќе беше најдобар...Убаво кажа коментаторот ова не е само најава за крај на настапот на АО него и крај на неговата кариера.Жално...

Штета, имаше одличен тенис, ама Мареј успеваше да спаси многу брејк топки, особено добро сервираше во тие ситуации.

Да не беше повредата, ќе имаше надеж, вака.... :(

Тhe Warrior has fallen.

Штета, имаше одличен тенис, ама Мареј успеваше да спаси многу брејк топки, особено добро сервираше во тие ситуации.

Да не беше повредата, ќе имаше надеж, вака.... :(

Тhe Warrior has fallen.

... And the blade will have his way through the final. (ако го победи Давиденко).

Трета среќа ајде, двапати со ред губи од него. :pipi:

Го гледав сабајле дуелот Родик-Чилич и може да кажам дека хрватот заслужено ја однесе победата и пласманот во 1/2 финале.Не е тој Родик шо беше порано,го нема оној убиствен прв сервис,ретко кога некој противник на Родик имал повеќе аса од него,но сабајле се беше на страната на Чилич,буквално во првите два сета го потопи Родик,за во наредните два да биде обратна слика...Родик изигра маестрално и ги доби тие 2 сета со 6-3,6-2 за влез во решавачки 5 сет во кој Чилич повторно доминираше во секој поглед и го доби со 6-3.

Izvinete se vrakam posle podolg period :))) i mi e krivo so Nadal nikojpat nema da e Federer tva go pokaza i deneska 2-0 u setovi, 3-0 u 3 set i predava mec pa pred se ne mu lici na site trofei so gi ima osvoeno ama ajde :)) Sto se odnesuva do Federer - Davydenko Masterot e vo odlicna forma pokaz aso Hewitt i ne gledam nekoja pogolema precka az 16 Grend Slem :))) Pozz do site fanovi na RF

Izvinete se vrakam posle podolg period :))) i mi e krivo so Nadal nikojpat nema da e Federer tva go pokaza i deneska 2-0 u setovi, 3-0 u 3 set i predava mec pa pred se ne mu lici na site trofei so gi ima osvoeno ama ajde :)) Sto se odnesuva do Federer - Davydenko Masterot e vo odlicna forma pokaz aso Hewitt i ne gledam nekoja pogolema precka az 16 Grend Slem :))) Pozz do site fanovi na RF

Дечко ти знаеш ли дека Рафа се повреди како прво, а не е таков да предава меч туку така. Следниот пат информирај се пред да напишеш ваков сељачки пост:wink:

Ах Рафа Рафа ....

Мора ли секогаш да излегуваат вакви посериозни проблеми, што го уништуваат златен тенисер, кој има гоолема иднина во него, кој да не беше повредата тешко дека ке го поминеше некој од АТП листата. Тенисер кој вреди многу.

Мислев дека нема да се повтори истата повреда, и дека ке оди многу на овој гренд слем, ама ништо. Дојде период кој од Мареј,Родик,Чилиќ ке се губи стално, неможе што да се направи ... Ваков Надал порано немаше, ги газеше сите тие и нон-стоп у финале со Федерер али тоа е, судбина.

Преостанува многу многу да паузира можеби 2 години ке го вратат како Ким Клајстерс што направи, се врати после 2 години и освоу УС Опен, ако не се лажам ја победи Вилијамс во финалето.

Или пак да не се пауузира многу, али ке губиме нон стоп од тие играчи што ги наброив повеке. Искрено многу ми е жал, ама во прашање е и дали ке заигра повеке... аххххххх

Тешко ми е ... :jaj:

Не викај така. Дај боже да се врати на терените па за понатаму ке видиме што? како? Иначе и Федерер има изјавено дека ваков човек со позитивна енергија, толку голем талент не се раѓа секој ден.
http://nz.sports.yahoo.com/news/article/-/6724781/murray-semis-injured-nadal-bows
изјава на Мареј и свака част за изјавава

Znaci jas ti kazuvam so e seljacko tuka Nadal nikogas nema da e FEDERER tva na site im e jasno kako bel den ne znam so e tuka seljacko :) taka ti tesi se i nadevi se deka eden den Nadal ke go mine po brojot na Grend Slemi na Federer :)) A mene mi ostanuva da si uzivam u magijata sto ja nudi Masterot na Teniskata Igra :))) A za povredata ne sum bas siguren ali i jas najpoveke od se sakav finale Nadal-Federer alii tuka sega mn raboti se ispomesani, Federer-Iskustvo, Davydenko-Zivotna Forma, Marej-Igra na visoko nivo taka da do kraj e neizvesno, a Nadal mozebi i sam si e kriv sto gi ima tie problemi so kolenata, forsirase na sekoj mozen turnir minatata sezona i 2008 pa i tuka nekade lezi i problemot :)

Гледав првите 2 сета Родик Чилиќ и заспав неможев више, секоја чест за Хрватот иако Родик ми е омилениот тенисер по пензионирањето на големиот Марат.

Штета за Надал иако не е нешто у форма Федекс ќе го исплескашке и да пројдеше некако до финалето.

Кога игра Ноле да навијамо за тој што игра против Ноле. Гоу Цонга але але.....

Стварно штета за Надал и браво за Чилич. Ништо не се знае Мареј-Чилич, јас сакам да победи Чилич. Во другите две очекувам Давиденко и Џоковиќ да одат натаму, а Давиденко да го освои турнирот. :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom