- Член од
- 12 септември 2010
- Мислења
- 17
- Поени од реакции
- 17
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Бегај од топлификација како од ѓавол, беља ќе си направиш, цел живот арач ќе им плаќаш...... И второто прашање во врска со бекап греењето ако некој компресор откаже среде зима додека се чека сервис или е премногу ладно надвор. БЕГ/Топлификација ми е опција но не сум сигурен дали сакам да имам работа со нив бидејќи имам опција ако сакам да се приклучам.
Некои модели на Виваксот се добри, за парите барем. Тоа би требало да се ремаркирани модели од GREE, кои ти се исто опција но со тоа што кај нас има многу мал избор. Но секако брендовите од вториот дел од листата ти се осетно подобри уреди, ако можеш да си ги дозволиш.
Тошибата е падната за скоро 10илјади, во однос на цената од пред пола година.Можеби добар експеримент би било да ја монтирам за зимово во дневна па ако не ја бива толку да ја префрлам во помалите соби сигурно полесно ќе се справи таму. Но исто така Тошибата има добра цена не ми се пропушта ако се исплати таква инвестиција...
Ги симнав сите документи од хрватскиот сајт за Vivax GEEI, на крај има сертификати и на сите пишува дека тестовите се правени во GREE Labs со нивен потпис така да скоро сигурен сум дека оваа серија е од GREE. Некаде погоре прочитав дека се работи за Sanyo компресор.
.
Vivax gexi go ima sledniov compressor
Compressor
SANYO
Model
C-6RZ110H1A
Taka da, taman rabota site da se isti kompresori i za klima od 12000den i za 42000den
Prezdovolen sum od 50gei vivax.Koj sto se gree so klima mislam deka dobro e da e predimenzionirana.Bas me interesira ako mozite da najdete sto kompresor ima 50gei.Osven sto buci koga e magovito i ladno druga zamerka nemam.
ТОЧНО е ова ама за моделот Vivax gexi - но не е и geei тој има Zhuhai Landa Compressor (според сервисни упатства). Подоцна ќе го напишам точниот модел.