Ждрепка за СП 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Шпанија, Италија и Англија боза групи, другите се солидни:toe:

Ама Шпанија вкрстува со групата од Бразил во 1/8 финалето. Тоа ќе биде јако.:vozbud:

Група А - Франција, Мексико
Група Б - Аргентина, Нигерија
Група Ц - Англија, САД
Група Д - Германија, Гана
Група Е - Холандија, Камерун
Група Ф - Италија, Парагвај
Група Г - Бразил, Португалија
Група Х - Шпанија, Чиле

овие според мене продужуваат во 1/8, како за почетна анализа, за понатаму може да се смени мислењето..

Интересни групи се паднаа..Ќе гледаме интересен фудбал.Задоволен сум од групата во која се падна мојата омилена репрезентација-Англија и едвај чекам да почне Светското првенство! :vozbud::vozbud:

Само ниеден повреден играч да нема за да биде уште поинтересно.Да се надеваме ќе нема кршење нозе до светското.:wink:

Франција пак се извади кај влезе нерегуларно уште доби лесна група катастрофа,,,

На Бразил групава:vozbud::vozbud::vozbud:Ќе биде весело таму
Шпнаците добиоја БОЗА група, а жал ми е за Јуна Африка. Таа е мислам најизедначената група од сите:toe:

Италијанцине ка што се дрва добра им е групата, имаат шанса, исто имаат шанса и Србите, а домаќините незнам дал ќе имаат шанса тешка група им падна :icon_lol:

И да... Роналдо против Кака :vozbud:

Group A

1. Јужна Африка
2. Мексико
3. Уругвај
4. Франција

Тапа за ЈАР можеше многу подобро да поминат. Вака-така Франција ќе догура некако до 1/8 финале со среќата што големите (скоро) секогаш ја имаат а за второ ќе биде клање. Мексико стално ми биле интересни ама овој пат мислам сум за домаќинот - ептен глупо би било после прва фаза да испаднат (а реално можно е).

Group B

1. Аргентина
2. Нигерија
3. Јужна Кореја
4. Грција

Боза за Аргентина само ќе навивам за педериве од југ да испаднат. Кореа или Нигерија второ сеедно и двете ми се симпатични.

Group C

1. Англија
2. САД
3. Алжир
4. Словенија

Англија-САД ќе биде многу интересно за гледање ама тоа е се од оваа група. Не би требало да има изненадувања.

Group D

1. Германија
2. Австралија
3. Србија
4. Гана

Многу интересна група. Сепак Германија е Германија и очекувам прво да земе сигурно. За второ масакар...

Group E

1. Холандија
2. Данска
3. Јапонија
4. Камерун

Холандија слично ко Аргентина доби боза група. Овде второ место мислам е отворено - со сличен квалитет се другите три репрезентациии.

Group F

1. Италија
2. Парагвај
3. Нов Зеланд
4. Словачка

Италија г’злари ко по обичај, ќе поминат со три нерешени и на крај ќе освојат :smir:

Group G

1. Бразил
2. Северна Кореја
3. Брегот на Слоновата Коска
4. Португалија

Бразил-Португалија исто ко Англија-САД за гледање ќе е закон. БСГ можеби може да изненади за второ?

Group H

1. Шпанија
2. Швајцарија
3. Хондурас
4. Чиле

Добра ждрепка за Шпанија и Швајцарија...

Нормално има уште 6-7 месеци може се и сешто да се случи! Одвај чекам :salut:

Ах, ќе биде интересно . :tv:

Group A

1. Јужна Африка
2. Мексико
3. Уругвај
4. Франција

- Според мене најнеизвесна група ќе биде оваа . Јужноафриканците иако немаат некоја добра екипа, како домаќини ќе имаат голема подршка и мислам можно е да се протнат некако во нокаут - фазата . Мексико и Уругвај се добри репрезентации и очекувам една од нив да оди понатаму . Французите, сепак не им се падна лесна група, можеби нема некој позвучна репрезентација, но сепак ќе биде тешко . Како што реков, во оваа група можно е кој било да оди .

Group B

1. Аргентина
2. Нигерија
3. Јужна Кореја
4. Грција

- Релативно лесна група за Аргентинците, кои се фаворити . Очекувам без поголеми тешкотии да се пласираат . Е, овде ќе биде интересно за второто место, според мене Грција и Јужна Кореја ќе се борат со второто место, со што мала предност им давам на гејциве, сепак имаат поквалитетен тим .

Group C

1. Англија
2. САД
3. Алжир
4. Словенија

- И Англичаните ќе имаат релативно лесна работа, мислам дека 100% одат понатаму како прво пласирани . За второто место мислам најголеми фаворити се САД, но и Алжир и Словенија може да направат некое изненадување .

Group D

1. Германија
2. Австралија
3. Србија
4. Гана

- Е оваа ќе биде ептен интересна група . Германија сигурно ќе оди понатаму, додека за вториот патник ќе биде жустро меѓу Србија и Гана, иако очекувам Србија да оди понатаму, но со овие нигите ништо не се знае .

Group E

1. Холандија
2. Данска
3. Јапонија
4. Камерун

- Релативно лесна група добија и Холанѓаните . Сигурно одат понатаму, додека второто место мислам ќе го завземат Данците, но СП е, се е можно .

Group F

1. Италија
2. Парагвај
3. Нов Зеланд
4. Словачка

- Италија лесен плен доби и таа, сигурно одат понатаму, но можно е Словачка да им замеша некои сметки, околу тоа кој ќе иде прв, а кој втор . :wink:

Group G

1. Бразил
2. Северна Кореја
3. Брегот на Слоновата Коска
4. Португалија

- Група на смртта . Бразил дефинитивно оди понатаму, додека меѓу Португалија и Брегот на СК ќе има голема борба, со оглед дека Португалците не се нешто најдобри последно време, а Брегот имаат квалитетен состав .

Group H

1. Шпанија
2. Швајцарија
3. Хондурас
4. Чиле

- И последната група . Шпанија доби најлесна група, таа оди како прво пласирана и Швајцарија како второ пласирана . То е то . :helou:

fifa455.jpg

Вака фенси, со знаменца :)

кога ја гледав ждрепката и кога ги видов
јужна африка
грција
сад
словенија
србија
австралија
данска
нов зеланд
северна кореја
швајцарија
а посебно хондурас
ми идеше да одам хари да го стрелам на плоштад до кога вака ?:tapp:

Paricna nagrada za pobednikot na svetskoto prvenstvo 30m evra ! Pa svesni li se ovie so ovie pari kolku gladi usti tamu mozat da nahranat ! :tapp:

интересни групи иначе наградно прашање кога Северно корејците ке дознаат со кого се паднале ахаха и дали ке постигнат гол ?

кога ја гледав ждрепката и кога ги видов
јужна африка
грција
сад
словенија
србија
австралија
данска
нов зеланд
северна кореја
швајцарија
а посебно хондурас
ми идеше да одам хари да го стрелам на плоштад до кога вака ?:tapp:

Не ги мешај од другите конфедерации посебно онаму во АФЦ и ОФЦ каде што нема силна конкуренција.
Инаку сакав да искоментирам освен за лесната група на Франција, мислам дека и Шпанија има лесна група и дефинитивно може да се надевам уште после првиот меч на втора фаза.
И секако мило ми е за Гејците што паднаа со Аргентина мислам дека ќе го јадат на велико.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom