Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Нешто сумљива работава...изглеа ни намалија брзина од 8 на 4.5 мегабита. Еве недела дена по ред тестирам на speedtest.net, цело време 4,5 Mbit, глеам исто торент не качува поише од 400 kb/s...дали случајност или нешто друго ќе ни каже Bidikov :)

грешка си

Од овој месец сум на телекабел и не е лош само да видам дали ќе ми стигнат 50гб за 1 месец, пред телекабел бев на кабелнет таму беше неограничен ама беше тапа и се префрлив подобар е овој 5 пати :)

A кај да проверам колку имам истрошено??

Од овој месец сум на телекабел и не е лош само да видам дали ќе ми стигнат 50гб за 1 месец, пред телекабел бев на кабелнет таму беше неограничен ама беше тапа и се префрлив подобар е овој 5 пати :)

A кај да проверам колку имам истрошено??

тука :)

Дали знае некој шо може да биде ова проблем излегва од време на време оп некој сајт блокиран на пинг доун и нема чаре не сум ни баниран на сајтот па не е ни сајтот офлине
ова ми го пише
The connection has timed out
а исто така неможе ни пинг да провере
pingteleka.jpg

Преку проху можам да го отворам сајтот а обично со мојата ип адреса ннеможам и ова ми се дешава се почесто на на нелегалните сајтови?

Ок еве, кај мене конечно се вратија 8-те мегабита.

Задниве 5 дена интернетот е шит, завчера на 2-3 пути вечерта немав нет а секој ден изминатава недела во периодот од 7-10 интернетот е ненормално спор. едвај отвара страни...

Ццц... катастрофа. Едвај се отвараат страни, а за онлајн гејминг да не праиме муабет.

Ова мерев со Скопје, со странски сервери не сака ни да мери... :tapp:

Сакав да се префрлам на кабел тел, ама нема кај мене, инаку ова е катастрофа. Ако имате кеш, maxadsl дефинтивно. Срамота за телекабел, колку пари им давам месечно.

--- надополнето ---

e да имаш 50 гига за 500 денари и брзина стабилна до 8мбс и да се жалиш не е убаво... :)
има и нетов крнизни денови кога ми иде да го акнам од земја али сум немал проблеми многу одамна ПУПУ да чукнам у дрво..
и 50 гига ми се таман :):back:

и само за потсетување .. кога го ставив интернетот пред 4 и пол години за 500 денари имав 400 мегабајти и 5денари за надминат собраќај по мегабајт ! :vozbud:
На кабелтел за 500 денари добиваш 80 гб.

Сакав да се префрлам на кабел тел, ама нема кај мене, инаку ова е катастрофа. Ако имате кеш, maxadsl дефинтивно. Срамота за телекабел, колку пари им давам месечно.

--- надополнето ---

На кабелтел за 500 денари добиваш 80 гб.
На кабелтел за 500 денари добиваш 40 гб ама за договор на 12 месеци :wink: http://cabletel.com.mk/internet.php?m=int&c=extra
а на телекабел не е толку многу лошо, променливо е... :toe:

Тиња! Цела недела е биг шит.

пс. да променливо е ама на полошао

Тапа месецов, немам ни 3 мегабита, замунда и торентлич се блокирани (ваљда е до нив) ...

1069497497.png

HTTP - сообраќај со највисок приоритет да не качи над 1Mb/s и да чекаш по 15 секунди за воспоставување на нова конекција затоа што Skype веќе ти отворил место една - две конекции... е ајде де. За прв пат не ми изгледа океј upload брзината.
На SpeedTest Телекабел Скопје паднаа на 2.8, конкуренција од Скопје држи најмалку 3.0 според јавно објавената статистика од гласовите на корисниците, тоа не оди во позитива за Телекабел.
Треба да се ујачаат уште повеќе Телекабелци и да настапат пак.

Ja odamna se otkaciv od telekabel,, tinja sranje u boja, sega sum na MAXADSL i premnogu zadovolen sum od niv,, kako porano ne se prefrliv samo se nervirav od telekabel.. celo vreme mi vikaa da ne imas virus, da ne imas ruter da ne e ova ona ,, uste pozadovolen ke bidam koga ke propadnat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom