Какви спомени носите од претходните врски?

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Трауматични :O

Srsly, самиот момент на FAIL поради кој не сме заедно, прави да нејќам уопште да се сеќавам на било што од врските.
Не ми асоцираат на ништо освен на личен пораз.

Дефинитивно позитивни.Ок има и некои бед моменти кои се трудам да ги избришам некако ама лоша недела не може да поништи прекрасни месеци...

многу лоши.посебно од последната врска.сите ми викаа не е за тебе и ме подучуваа ама не слушав едноставно...љубовта е слепа.ама кога ке ја снема тогаш прогледуваш и ги сфаќаш сите грешки и си викаш само ЗОШТО? немозам да се сеќавам на убави моменти...скоро и ги немаше во таа 11 месечна врска...само јадосувања...караници...плачки...тепања...и не сум рамнодушна кога ке го спомне некој...се палам како чкорче и почнувам да кажувам колку го мразам...неможам да бидам рамнодушна кон такво копиле што ми уништи најубави моменти кои се случуваат еднаш во живот како на пример матура :@
само убаво викаат: во секое лошо има и добро...добра поука за цел живот.Да не дозволиш ниедно машко да ти наредува како и што да правиш.
имам голема среќа што не сме од ист град.Би го удавила ако уште еднаш у животов ми излезе пред очи.

Претходните врски ми траеле релативно кратко (1 до 2 месеци) и една која траеше 8 и секако имам убави сеќавања, но кога ќе направам целосен преглед на тоа какви луѓе се во суштина, би рекла лоши искуства (освен последнава врска сега).
Секако дека нема да ги заборавам во никој случај изминатите моменти со нив, добри или лоши, но не сакам да зборувам и да се присеќавам на нив со идниве.
Другарска врска немам со нив, затоа што целат кон единствено кон поинаков однос. И да изминало време, повторно би сакале назад..но, не и јас.

Poslednata vrska iako zavrshi - nishto ne e smeneto vo nachinot na koj se chuvstvuvam jas, taka shto spomenite seushte ne mi se definirani i mi e bolno da mislam na temata..
Za site prethodni mi e seedno. Mozham da pravam muabet za niv, za lugjeto so koi sum bila itn - ama nema nikakvi emocii koi ostanale pa sega mi vlijaat nekako, poz ili neg.

Ќе ги постројам у една линија, ќе земам еден калашников и ќе ги стрелам на мртво хахахахха
Не бе, се шалам (уствари не знам) xD LOL
Избледени ми се сите сеќавања, не им мислам лошо, сум си продолжила напред.
Иначе не се поздравувам, ниту одржувам контакти со нив. Се покажало во повеќе наврати дека грешка да го интерпретираат тоа “другарство“ да речеме.

Нема спомени, се е заборавено ко да не постоело и е избришано со цел беспотребно да не зафаќа место на хард диск.

...Ама пак затоа си ги чувам сочните споменчиња од дадичките со кои не сме биле во врска, а само сме се мувале :D

Сите спомени. И позитивните и негативните. Шо им фали на негативните па да не ги памтиш? Твои си се. Confront them, don't flee like a little bitch.

Трауматични :O

Srsly, самиот момент на FAIL поради кој не сме заедно, прави да нејќам уопште да се сеќавам на било што од врските.
Не ми асоцираат на ништо освен на личен пораз.

Болдот: не знам зш, ама и јас така се чувствувам кога гледам на минатото :uvo: ми се десило и некој да биде со мене само заради кладба :uvo: колку ниско...

Материјални: Шолја за млеко (или големо кафенце) со срценца, мече обесено на срце со натпис “I love you“, запалка со два делфина кои нешто као се бакнуваат, две мечиња во стаклена топка која кога ќе ја свртиш се полни со конфети како илузија на снег...

Нематеријални: Допирот на нејзиниот образ кога се гледавме во очи на -20 степени еден јануарски ден, изразување љубов на десетина јазици, бесцелните телефонски разговори додека бесцелно зјапаш во ѕид, чекањето пред нејзината куќа додека “не ги закасни академските 15-тина минути“, строгиот поглед кога ќе лупнеш глупост, судирањето со колкувите при одење- ноќите кога пивнував малку повеќе, треперењето на нозете при првиот бакнеж, луцидните разговори пиејќи пиво седнати на столбче без “жива-душа“ на километар околу нас, бакнежите со кои ми ја прекинуваше намерата да запалам цигара, бакнежите со кои ме сопираше да се извинувам или бранам.... има ли крај...

има и позитивни има и негативни.
За сека повеке се позитивни отколку негативни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom