On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
laki_gaki напиша:
do armin06
znam deka ima kaj rampa i toa mn dobar signal i kaj kiril pejcinovic sea za kaj ekonomsko neznam(bi trebalo). ja sum vo 11 oktomvri, i on.net ima samo na otvoreniot pat negde do pelagonia(u nekoi slucai do benzinskata).
a i tamu kaj sto e pokrieno so wifi te go fakjas signalot so 5crti te go nema te na 1 crta itn itn.
ako ima kaj kiril valjda ima i kaj ekonomskovo aj vo germanos ke prasam
fala

do jane ..
connect na on.net wifi , nemoj da vneses toa user au au ...
simni go
"angry port scanner "
i idi start .cmd i u promptot pisi "ipconfig"
ke ti dade ip adresa neso u stilu
10.5.20.219...
na ip angry scanner imas range da skenirash
ke pises u prvoto 10.5.19.1 u vtoroto 10.5.21.1
i ke ti gi dade site aktivni useri na on.net wifi (transferot ne ti spagja u mesecniot transfer)
posle koa ke naprais scan ke vidis koi adresi ke ti gi dade ko aktivni, na site aktivni desen klip copy to clipboard ili neso u toj kontekts
otvaras explorer pisues "\\" i past na toa so si go kopiral (pr. 10.5.20.199)
i cekas da vidis dali userot ima shared files bez "permission"
ako ne pak vo angry ip scannner druga aktivna adresa i istoto ....
ja vcera nesekajki probav i imase edno 80 aktivni useri od koi 20-30 imaaa full share.... i zemav dosta stvari.
be ware konekshn pagja, taka da pazi so zimas.
10mb =1min mene tolku mi ispadna konektiran na 18mbita .
aj pozdrav

Kazete gi svoite iskustva so WADSL. posebno onie sto ne se od skopje. kakva e vrskata i kakvi se iskustvata so on.net timot.

epa skluciv dogovor moze instalirale denes moze utre pa ke ti/vi pisam so kako, latency, stabilnost, transferi itn itn ..
nego drugarcevo go furaat 2+nedeli za instalacijata i nikako, neso tanjirite im bile na granica.
nekoj da ne gi znae AP na WADSL-ot ?
pozd.

laki_gaki напиша:
epa skluciv dogovor moze instalirale denes moze utre pa ke ti/vi pisam so kako, latency, stabilnost, transferi itn itn ..
nego drugarcevo go furaat 2+nedeli za instalacijata i nikako, neso tanjirite im bile na granica.
nekoj da ne gi znae AP na WADSL-ot ?
pozd.

ne se raboti samo za problem so opremata nego ima i premnogu klienti za instalacija.zatoa se ceka tolku.

da

Мистичен напиша:
Meне ме чуди како во сред Центар не можам да им ја фатам мрежата.

Замисли ситуација: идеш во Германос, фрснуеш 9 иљадарки за пакетот со антена и ваучер, идеш дома да се конектираш и оп, не ја фаќаш мрежата. Гарант се поебал вака некој.

Нема да ја коментирам цената и услугата, но мислам дека малку избрзаа со официјалниот старт на вифито. Требаше да ја згуснат мрежата прво и да го покријат цело Скопје.

I ja sum sred centar edvaj mi stiga na 70% a drugari mi vikaat deka ako stais aluminiumska ploca kje si fakal bolje signal...a kje ja podobruvaat mrezata?

Доколку не се фаќа мрежата слободно може да се врати пакетот во Германос.Нема да има никаков проблем

Matej the Malicious напиша:
I ja sum sred centar edvaj mi stiga na 70% a drugari mi vikaat deka ako stais aluminiumska ploca kje si fakal bolje signal...a kje ja podobruvaat mrezata?
Со 70% тебе ти е топ....шо сакаш од тоа повеќе?

Ставив WADSL и интернетот е најболји моментално у Македонија. Брзината иде без проблем 1мегабит (кога ќе се стабилизира, а првите секунди иде многу повеќе). Два дена го имам и коекцијата нема паднато (да не ја урочам) ама и не верувам дека некогаш ќе падне зошто сигналот е повеќе од одличен. Трансфер 8Гб се доволно и за сурфање и за download на мр3, клипчиња, некоја игра или програм.
Им го препорачивам на сите!

Можно е Acid, 8 Gb (Гб) ова Гига бита му доаѓа? Танко е бе мајсторе...:)

laki_gaki напиша:
do jane ..
connect na on.net wifi , nemoj da vneses toa user au au ...
simni go
"angry port scanner "
i idi start .cmd i u promptot pisi "ipconfig"
ke ti dade ip adresa neso u stilu
10.5.20.219...
na ip angry scanner imas range da skenirash
ke pises u prvoto 10.5.19.1 u vtoroto 10.5.21.1
i ke ti gi dade site aktivni useri na on.net wifi (transferot ne ti spagja u mesecniot transfer)
posle koa ke naprais scan ke vidis koi adresi ke ti gi dade ko aktivni, na site aktivni desen klip copy to clipboard ili neso u toj kontekts
otvaras explorer pisues "\\" i past na toa so si go kopiral (pr. 10.5.20.199)
i cekas da vidis dali userot ima shared files bez "permission"
ako ne pak vo angry ip scannner druga aktivna adresa i istoto ....
ja vcera nesekajki probav i imase edno 80 aktivni useri od koi 20-30 imaaa full share.... i zemav dosta stvari.
be ware konekshn pagja, taka da pazi so zimas.
10mb =1min mene tolku mi ispadna konektiran na 18mbita .
aj pozdrav
Не ти го препорачувам ова....

TpH_Bo_OkO напиша:
Можно е Acid, 8 Gb (Гб) ова Гига бита му доаѓа? Танко е бе мајсторе...:)
Грешка! Треба 8GB(гига бајти)

TpH_Bo_OkO напиша:
Не ти го препорачувам ова....
Го пробав и не ми ни успеа. Кај никој не можев да влезам

Trnche aj preporacaj nesto drugo.
do Jane, imas wifi ili wadsl poso so wadsl ne mozes na wifito ..
aj na msn ke ti objasnam za so wifito, kako i da e vcera mi montiraa wadsl, ok e 90kb ide dl, nemase potreba od dish na sm54kata, poso imam line of sight so AP-tona nekoi 200-300m,
za gejming e ok, preku den nekoi 150ping na eurobattle.net (warcraft), navecer e okolu 50-60
za WOW uste nemam probano.
hmm ako ima nekoj prasanja slobodno.

Имам и Wifi и WADSL, ама сега го користам само WADSL-от. До пред 3 дена го користев WiFi-то и со него пробував да се поврзам како што пишаа во еден од погорните постови, ама не можеше. Инаку WiFi-то уште го имам и ако некој има би пробал пак ако може да разменуваме меѓу нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom