On.net WADSL интернет

• Креатор на темата Креатор на темата Jane
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво кога се конектираш на вифи мрежата јасно ти кажува дека е unsecured network тоа значи или ќе си зимаш од Аеродром емпетројки од тип у тафталиџе или на истиот ќе му направиш format C: а ако едноставно не сакаш тоа да го направиш си имаш опција воопшто да не те дава во бродбенд мрежата како онлајн, а ти мајсторе со тоа што ми ја гледаш IP адресата треба јас да добијам страв од нешто или? Ајпи адреса може секој да ти види...или тоа само хакери можат да го прават?

da be da taka se pravelo format C: !
aj nekoj neka mi pisi dali uspeal format da napravi, na obicen share ?!?!?!?

Јас сум направил и тоа многу одамна....али не преку шерот на Wi-Fi :) не користам Wi-Fi, а инаку може да се направи....само што за тоа ти треба малце поголем гриз од „забранетото јаболко“ :) ...у секој случај врска неам како :icon_lol:

On.net WADSL-от од денес е БЕЗ ДЕПОЗИТ за оперемата! :)

Значи:
10 GB трансфер
128/512kbps

699 денари за инсталација и 1090 денари месечно.
цените се без вклучен ддв од 18%

Топ е без депозитов, одма се стаам на wadsl! Башка 10 гига! :-)

Раскољников напиша:
Ама треба да се потпише договор на 2 години, нАли?
Е треба! Ејсид, ти текна ли тебе на тоа? :wink:

Ја имам Wi-Fi и многу сум задоволен. Не се купува од он нет. Финтата е ти да си купиш картичка и антена која не е на USB (чкарт). Кога ќе си купиш од некое поубаво место тогаш треба да провериш дали во твојата обаст има добар сигнал и да дознаеш каде е предавателот (се препорачува да е блиску). Кога ќе видиш тоа монтирај. Ако сигналот не е барем три црти тогаш џабе. Ако не фаќа убаво можеш да си пробаш со кабел да ја извадиш надвор и да ја насочиш накај предавателот.

Во фирмата кај што работам фаќаме 100% сигнал на WiFi.. си иде 600-800kbps (=

Раскољников напиша:
Ама треба да се потпише договор на 2 години, нАли?
Е уште да не треба договор да се потпише... :lud:

Далеку поповолно ми е ова отколку смрдливиот кабелски и адслот на мтнет. Барем нема да ми ја сечат брзината после неколку гига, а и поевтино е.

Acid напиша:
Е уште да не треба договор да се потпише... :lud:

Далеку поповолно ми е ова отколку смрдливиот кабелски и адслот на мтнет. Барем нема да ми ја сечат брзината после неколку гига, а и поевтино е.
Договор на 2 години и плус брзината е иста како и кај кабловскиот интернет. И цената е 1300 денари со ДДВ. :)

Топка напиша:
Договор на 2 години и плус брзината е иста како и кај кабловскиот интернет. И цената е 1300 денари со ДДВ. :)
Цената на кабловскиот ми е 1500, а на WADSL e нешто помалку од 1300 денари.
Мене на кабловски ме успоруваат после 3 гига, а на WADSL имаш 3 пати повеќе GB за трансфер. Што значи - ем цената не е иста, ем брзината не е цело време иста, односно подолго време ќе имам побрз интернет со WADSL :wink:

Acid напиша:
Мене на кабловски ме успоруваат после 3 гига, а на WADSL имаш 3 пати повеќе GB за трансфер. Што значи - ем цената не е иста, ем брзината не е цело време иста, односно подолго време ќе имам побрз интернет со WADSL :wink:

:cuc::cuc::cuc::cuc:....WADSL...........

Acid напиша:
Се е тоа убаво, ама не заборавај - имаш договор на две години. После една година може ќе излезе дупло побрз интернет за половична цена, а ти ќе си кршиш глава што мораш уште цела година да го користиш.:kajg:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom