Сообраќајни прекршоци и казни

Јас мислам дека треба да се организираат курсеви за дообука и адаптирање за постоечките закони како и поинтезивно да се поработи со сообраќајците на психолошката проценка на возачите, односно на кого иако направил прекршок, треба да му се пише казна а на кого само опомена, се разбира тука е и видот на прекршокот што го направил.

Od koja prva raka be, a si cul ti za prekrsoci u stek, mu gi bapnuvas dvata prekrsoci u ista prijava. Nego ako go pustat za edniot toa e minus na sudot. Toa mu e osnov na sudot za poteska kazna

Би требало да го осудат за помалиот прекршок односно пониската казна освен ако стекот не е реален па да направил потешки престапи.

Ситуација!Првомајска кај бензиската на Охис!Одам накај Драчево.Кола врти лево да влезе на бензиската а три коли позади неа ја чекаат.Колата завртува(влегува)на бензиска,наидувам јас.КОлити само што тргнале возат 10-20,јас ги претекнувам со 50-60.Од никаде коли,испрекината линија дозволена брзина!Од кај влезот на Стаклара излетува џандар со радар и ме мери,ама на се заеб.. нема прекорачување на брзина.Го фрла радарот на хауба од неговото возило и сепак ме застанува!(на сама улица)претекнување на колона возила(3) кои се движеа со десет на саат,а јас ги претекнав со 50!Казна 300еу,ако се плати за 8 дена 150!Абе се уште се тресам додека го пишувам ова!Ај да беше за нешто друго ,ама за ова!Има ли некој да даде совет да плаќам или да одам на суд!Инаку јас им бев за вчера последна жртва на тоа место(влезот на стаклара карши ОХИС)незнаев дали треба да го потпишам записникот,после два три пати прашување(потпишуваш или не решив да потпишам).После си запалија тоа кршот и си заминаа,а јас останав уште 10 мин и не знаев што ме снаиде!Ај да беше за нешто друго ама за таква глупост,се гледа дека бараше Блажевски што да ме4 казни и на крај реши за ова последново!Си ја поплни нормата и си отиде!Ама ако!!!Има господ!

Ситуација!Првомајска кај бензиската на Охис!Одам накај Драчево.Кола врти лево да влезе на бензиската а три коли позади неа ја чекаат.Колата завртува(влегува)на бензиска,наидувам јас.КОлити само што тргнале возат 10-20,јас ги претекнувам со 50-60.Од никаде коли,испрекината линија дозволена брзина!Од кај влезот на Стаклара излетува џандар со радар и ме мери,ама на се заеб.. нема прекорачување на брзина.Го фрла радарот на хауба од неговото возило и сепак ме застанува!(на сама улица)претекнување на колона возила(3) кои се движеа со десет на саат,а јас ги претекнав со 50!Казна 300еу,ако се плати за 8 дена 150!Абе се уште се тресам додека го пишувам ова!Ај да беше за нешто друго ,ама за ова!Има ли некој да даде совет да плаќам или да одам на суд!Инаку јас им бев за вчера последна жртва на тоа место(влезот на стаклара карши ОХИС)незнаев дали треба да го потпишам записникот,после два три пати прашување(потпишуваш или не решив да потпишам).После си запалија тоа кршот и си заминаа,а јас останав уште 10 мин и не знаев што ме снаиде!Ај да беше за нешто друго ама за таква глупост,се гледа дека бараше Блажевски што да ме4 казни и на крај реши за ова последново!Си ја поплни нормата и си отиде!Ама ако!!!Има господ!

Хихихихи...смешно...претекнување колона...а каде г-дата утврдија загрозување на сообраќајот?
Смешки...

Абе види сега, за прекршок можда може да се рече дека има, ама не било до толку за да те казни со толкава казна, барем по она што ти го кажуваш. Е сега можда на полицаецот може му изгледало претекнувањето опасно па затоа може се решил да те казни. А инаку има член за претекнување колона возила. Не знам, оди на суд па види објасни им на судиите таму што е работата, па може ќе се смилуваат.

Поздрав

sto i da kazuvas na sud gledaj da istaknes deka si "zaobikolil" kolona na vozila koi se dvizele so daleku pomala brzina od dozvolenata.....da i naglasi deka tvojata brzina bila vo sklad so propisanata i deka uslovite na patot toa go dozvoluvale (isprekinata lenta,ne si presekol pat na drugo vozilo,nemalo pesaci,dobra vidlivost,...itn,itn)

Хихихихи...смешно...претекнување колона...а каде г-дата утврдија загрозување на сообраќајот?
Смешки...
Струмикс у членот пишува ( барем по старо беше така ) дека ако претекнуваш колона возила е казниво. И точка мислам. Не пишува дека треба да загрози некој. Работава е дека некој се прави фраер па ќе земе да претекнува колона возила, запрена или во движење, а има такви знаеш. Сега сите чекаат или се движат полека, а некој фраер ќе земе ќе претица цела колона па и на испрекината линија. Е за такви е наменет членот

Абе види сега, за прекршок можда може да се рече дека има, ама не било до толку за да те казни со толкава казна, барем по она што ти го кажуваш. Е сега можда на полицаецот може му изгледало претекнувањето опасно па затоа може се решил да те казни. А инаку има член за претекнување колона возила. Не знам, оди на суд па види објасни им на судиите таму што е работата, па може ќе се смилуваат.

Поздрав

Koj судија ќе се смилува?Тој вашиот од МВР!Тешко!А за правење фраер воопшто не стануваше збор!Едноставно имаше возила на поаѓање 10-20км/х чиста ситуација и наместо да кочам лев трепкач и ги претекнав со 50-60км/х.Си мислам боље да возев побрзо па за тоа ќе беше помала казната.Ќе ме казнеше за прекорачување на брзината и готово!А вака... __________________
image.php

Струмикс у членот пишува ( барем по старо беше така ) дека ако претекнуваш колона возила е казниво. И точка мислам. Не пишува дека треба да загрози некој. Работава е дека некој се прави фраер па ќе земе да претекнува колона возила, запрена или во движење, а има такви знаеш. Сега сите чекаат или се движат полека, а некој фраер ќе земе ќе претица цела колона па и на испрекината линија. Е за такви е наменет членот

Абе членот треба да го протолкуваш малце, а не стриктно лешинарската, така пишува...
Возат 3 шлепера во колона, така? И цел пат ќе се влечам по нив? Нормално дека ќе ги претекнувам...Или сите одеднаш, или еден по еден.
Исто ти е и со колите.
Логично е дека ако има услови, ќе претекнеш, ако не ќе им дишеш правот.
Непретекнувањето колона ќе предизвика гужва и успорување на сообраќајот.

Доколку сте пијани, или сте пиеле алкохол, слободно напијте се вода и обавезно направете гаргара неколку пати со грлото, па ако ви дојде џандар со апарат да дувате, ќе покаже 0.00.

Де Струмикс види по тоа тефтерите за тој фамозен закон мислам дека во пријавата (три дена ја носам во новчаник и целата се изгужва)нечитко пишува член54? 4?(нечитко) ст.3.Дај види дали ќе направам нешто на суд или да си платам 150 еу и да заборавам!(а не да сум у шкрипец)Абе да беше до пред еден месец не му ја ни мислев!Сега сум во фаза на доградба и парите ми лизгаат меѓу прсти!А сега и ова!Дури си мислам дека за 6 мес.пре би платил 300еу +трошоци отколку сега 150!

Ај и ти Данџи види таму у тоа потсетникот!И твојот почитуван колега не знаеше по кој член му доаѓа тој прекршок па гледаше во едно ливче(па го крие од мене јадникот)како да препишува на час:vozbud:

Ѕирнав тефтерот...
Колоната возила е дефинирана како 3 или повеќе возила кои се движат едно зад друго и меѓу кои нема безбедно место за да си влезеш меѓу нив...
Технички, лешинарот е во право, а практички не...
Не се возилата организирани меѓусебно (заеднички транспорт или сл.) и во тој случај си го држат потребното растојание меѓу себе...а со такво законски пропишано растојание, се руши условот за колона, па ти си претекнуваш нормално...
На тоа квази-судот ќе им кажеш она што ти го кажувам:
Ќе тврдиш дека имало доволно растојание меѓу возилата кои си ги претекнувал да може да влегуваш меѓу нив, си возел со дозволената брзина, и си имал прегледност доволна за да ги поминеш сите одеднаш. Значи НЕМА КОЛОНА!!!
И повикај го лешинарот заради соочување, па нека тој го докаже спротивното.
Толку!

400 евра. Ако платиш во рок од 7-8 дена, ти се преполовува казната(200 евра)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom