Сообраќајни прекршоци и казни

Мене завчера ми плеснааа 800 еврона:uvo: казна.Директно непочитување наредба.Цајканов позади мене со ротација со БМВто,ја вртам лево.Се паркирам.Он доаѓа,дечко требаше на тревњак да идеш одма.Ја му кажувам дека друг џандар ми даде дозвола за вртење лево.А овој со ротацијата беше на 100 метра од мене.Крив сум,ама на суд ќе решиме.Струмикс,овој со големиов мотор што ме казни,тој е од оние 6та управа за делегации така?
Ako te svativ tocno, ne si dal predimstvo na vozila pod pridruzba, epa ima MALA :) prijava za toa, samo ne ce da e 800 evra, tuku po clen 143, stav 7 e 250 evra, a za pesak e 45 evra, a ti od kaj gi najde ovie 800 ne znam :)

Ako bil so motor bmw toj sto te kaznil, toj e od Policisko oddelenie za soobracajno eskortno obezbeduvanje- PO za SEO

Ako te svativ tocno, ne si dal predimstvo na vozila pod pridruzba, epa ima MALA :) prijava za toa, samo ne ce da e 800 evra, tuku po clen 143, stav 7 e 250 evra, a za pesak e 45 evra, a ti od kaj gi najde ovie 800 ne znam :)

Ako bil so motor bmw toj sto te kaznil, toj e od Policisko oddelenie za soobracajno eskortno obezbeduvanje- PO za SEO
Деновиве интересни казни се појавија...
700 евра, 800 евра... СРАМОТА ЗА ТОА ПОЛИЦИЈАТА!!!!!! ЕЕеееееејјјј ЛЕШИНАРИЈА!!!!!!!!!!!!!!!
И сакаш напредок во државата со такви...Е, нема!!!
А кога сме кај предимството, ако нема простор, на тротоар да се качам или да влезам во некој двор? Нормално дека ќе се тргнам кога ќе има можност за тоа...
А ако друг полицаец дал знак за вртење лево, што се курчат тогаш оние моторизираниве ескортаџии?
Кога на стока власт ќе дадеш...

Полицијава е катастрофа, казни пишуваат на мртво, само јас незнам како да им закачам по една од по 1000 евра и бркање од работа бидејќи секој ден гледам кај што зборуваат на мобилен додека возат, поминуваат на црвено, возат во едносмерни улици од спротива, не почитуваат првенство на минување, пешачки премини, прават бељи, се караат, се закануваат, возат нерегистрирани автомобили и што уште не (ова се сум го видел со свои очи, а што е најстрашно и најжално го гледам и сега) Тоа е нашата Македонија 2007!

Деновиве интересни казни се појавија...
700 евра, 800 евра... СРАМОТА ЗА ТОА ПОЛИЦИЈАТА!!!!!! ЕЕеееееејјјј ЛЕШИНАРИЈА!!!!!!!!!!!!!!!
И сакаш напредок во државата со такви...Е, нема!!!
А кога сме кај предимството, ако нема простор, на тротоар да се качам или да влезам во некој двор? Нормално дека ќе се тргнам кога ќе има можност за тоа...
А ако друг полицаец дал знак за вртење лево, што се курчат тогаш оние моторизираниве ескортаџии?
Кога на стока власт ќе дадеш...
Vidi sega, narodov treba malku da se zaplasuva, oti ne se naucuva na pamet, zatoa ce mu kazes nekoja po golema suma, ne deka i ovaa legalnava e mala :)
A za davanje predimstvo na vozila pod pridruzba i so predimstvo na minuvanje, treba da si priznaat poviseto od vozacite deka ne obracaat mnogu vnimanie na ovie raboti, si sednale u kola i ne ni pazi dali ima nekoj pozadi nego sto mu dava nekoi znaci. Ova treba da se resi pokonkretno so zakon, sto da se pravi vo slucai koga nekoj ne se trga od patot, da ni vgradat nekoi rolbarovi pa kulturno da gi izbacime od pat ili nekoj cotek za nepazenje, oti ima i nekoj pa i namerno ne ti se trga od patot, a vo slucai kog aima vozila pod pridruzba, sekoj sto ne postapuva po naredbi na policijata e mozen terorista, sto znam ja dali toj se trga namerno ili nenamerno, citajte malku kako se vrseni atentati pa posle zborete. Za ova imam da zboram bajagi oti licno sumimal iskustvo vo ovie raboti, okolu 4 godini uskustvo, samo aj dosta e sega

Полицијава е катастрофа, казни пишуваат на мртво, само јас незнам како да им закачам по една од по 1000 евра и бркање од работа бидејќи секој ден гледам кај што зборуваат на мобилен додека возат, поминуваат на црвено, возат во едносмерни улици од спротива, не почитуваат првенство на минување, пешачки премини, прават бељи, се караат, се закануваат, возат нерегистрирани автомобили и што уште не (ова се сум го видел со свои очи, а што е најстрашно и најжално го гледам и сега) Тоа е нашата Македонија 2007!
Za nekoi od rabotive ako gi napravile za sluzbeni potrebi, pr.na crveno, u kontra, pa i na mobilen, ne treba da se lutis, oti sigurno ne gi pravi radi nego tuku pobrgu da stigne na mesto kaj sto e praten, a za drugite raboti ima organi i kaj nas za toa, pa mozes da prijavis

@ dungeon master Друже полицаец.колегата твој јасно ми кажа дека 800 евра ми кошта пријавата.тој на раскрсницата ми даде знак за лево,јас свртен се паркирав и после минута,две доаѓа тој со моторот БМВ и ми вика дечко,знаеш ли што направи.ја му викам,па у америчка амбасада ли да влезам(таму го забележав со ротацијата на 100 метра позади)Делегацијата со слоновите уште ја немаше,не сум ја попречил.Сврев лево баш за да им се тргнам од пат.800 евра ми вика!!!

@ Струмикс:Смее ли цајканов така да ме мота со висината на казната?

бате полицај, мораме да си признаеме дека имаме катастрофа од полиција, најкорумпирана, полицајциве нови си мислат дека ако добиле униформа станале директори и можат се сшто сакаат да прават, мислат дека имаат заштита, а можеби и ја имаат. Јас сум за да се воведе многу строга служба за полицајциве, не е нормално полицаец да пие кафе во кафиќ, а од другата страна на градот да се случува вистински сообраќаен хаос од страна на припадници на полцицијата кои запреле шлепер на раскрсница. ПА ДАЛИ ТОА Е НОРМАЛНА РАБОТА? - НЕ. хаос едноставно речено! (ова го видов со мои очи)

@ dungeon master Друже полицаец.колегата твој јасно ми кажа дека 800 евра ми кошта пријавата.тој на раскрсницата ми даде знак за лево,јас свртен се паркирав и после минута,две доаѓа тој со моторот БМВ и ми вика дечко,знаеш ли што направи.ја му викам,па у америчка амбасада ли да влезам(таму го забележав со ротацијата на 100 метра позади)Делегацијата со слоновите уште ја немаше,не сум ја попречил.Сврев лево баш за да им се тргнам од пат.800 евра ми вика!!!

@ Струмикс:Смее ли цајканов така да ме мота со висината на казната?
Vidi sega, za prekrsokot ne znam, ne sum bil tamu, ama kako sto kazuvas si gi videl na 100 metra zad tebe, znaci si imal vreme da reagiras, ama ne sum bil tamu taka da sve zavisi do situacija, moze si u pravo ne znam. A ne mora da gi vidis kolite pa togas da se trgas, treba da se trgnes uste koga ce vidis deka ide delegacija, se gleda po rototo ako ima crveno svetlo togas e pod pridruzba, znaci samo policiska kola da te odmine treba da si naogas mesto da si zapres na vreme, a ne da gi cekas kolite da dojdat do tebe

A za parite ili sakal da te zaplasi ili tolku i toj znael, ima svasta i kaj nas :toe:

бате полицај, мораме да си признаеме дека имаме катастрофа од полиција, најкорумпирана, полицајциве нови си мислат дека ако добиле униформа станале директори и можат се сшто сакаат да прават, мислат дека имаат заштита, а можеби и ја имаат. Јас сум за да се воведе многу строга служба за полицајциве, не е нормално полицаец да пие кафе во кафиќ, а од другата страна на градот да се случува вистински сообраќаен хаос од страна на припадници на полцицијата кои запреле шлепер на раскрсница. ПА ДАЛИ ТОА Е НОРМАЛНА РАБОТА? - НЕ. хаос едноставно речено! (ова го видов со мои очи)
Abe deka ima haos u policija i ja znam, nego za sedenjeto kafic, ne te svativ ne treba da sedat po kafici ili sto, ja dodusa ne sum za policajcite mnogu da se eksponiraat ama mora i nie nekad da napravime pauza i da pieme nekoe kafe, ne sme nie crnci :)

Abe deka ima haos u policija i ja znam, nego za sedenjeto kafic, ne te svativ ne treba da sedat po kafici ili sto, ja dodusa ne sum za policajcite mnogu da se eksponiraat ama mora i nie nekad da napravime pauza i da pieme nekoe kafe, ne sme nie crnci :)

Кога си на должност, треба да си на должност, а кога си слободен, прави што сакаш.:pos2:

Туку за оние казни од ракав, нели, ако знае колкава е нека ја каже, ако не нека ќути, бидејќи јас тука лесно можам да препознам корупција на пр.

полицијата ни е максимално корумпирана, не мора зборот корупција да значи дека тие бараат само пари, некогаш полицајците бараат за возврат услуга, сакаат да бидат демек поштовани на највисоко ниво, тоа им е нај неубава работа, се мислат којзнае што се, секогаш се свртени со тие на власт и мислат дека со тоа ја имаат силата и моќта, но тоа не е така

јас би ви раскажал една вистинска случка која ми се случи пред неколку месеци, пред да го донесат новиот закон,

ја имав паркирано колата во центар, далеку од плоштад, навистина беше на забранета локација, но тука паркираат сите и добив казна (не узурпирав никаков простор, обично тоа место е преполно со автомобили, далеку од луѓе, и треба да биде за паркирање), но да се навратиме на тоа место добив казна, по некое време, кога си заминував накај дома несвесно влегов во улица која е еднонасочна и почна да ме брка полиција, ме застана и ми закачија нормално уште една казна, признавам згрешив ниту една грешка од нив не повторив досега.

Но само недела дена подоцна, истите полицајци на смена, а јас повторно на таа улица, но овој пат најрегуларно, гледам од спротивната насока крајслер, а во него истите полицајци кои ме застанаа и ме казнија за грешката што ја направив, нормално како најнормален човек не им оставив да поминат, се качија на тротоар за да ми отстапат место за да си поминам, бидејки местото беше претесно за разминување, а јас не им се тргнав си продолжив да си возам, само да знаете каков мерак ми се напраи што тоа испадна така, полицијците (веројатно си идеа од сендвичара како и секогаш) па немаа ротирачки светла пуштено и ме испоштоваа, ама уште поголем ќејф ќе ми беше да им закачам по едно отказно заради непочитување на правила кои ТИЕ се овластени да ги санкционираат и спроведуваат според ЗАКОН, и по една казна од по 1000 евра. и СЕГА ЗА ТОА МЕ ТОРМОЗАТ РЕЧИСИ СЕКОЈ ДЕН, до сега во животот не ме има застанато никој во мојот град освен тие двајца кретени би ги нарекол најнормално. (кога немав возачка претходно едниот од нив ми имаше напишано пријава) што значи дека тие двајца досега ме замараат постојано и се надевам дека во најскоро време ќе бидат лишувани од работа и ќе им бидат одземени значките ЗАСЕКОГАШ! ГИ МРАЗАМ, а со тоа добив и целосна недоверба кон МВР, од такви луѓе државата оди назад, назад и назад!

Кога си на должност, треба да си на должност, а кога си слободен, прави што сакаш.:pos2:

Туку за оние казни од ракав, нели, ако знае колкава е нека ја каже, ако не нека ќути, бидејќи јас тука лесно можам да препознам корупција на пр.
1. Proceduralno : Kolku sto znam site (barem skoro site ) na rabota si pijat po edno, dve tri kafinja ili isto tolku pauzi si praat, pa valjda zasluzile i ova policajcite da pijat edno - do dve :). Ja licno pa koga ce znam deka nekoj mrzi da gleda policajci u kafic ili kade i da bilo namerno mu idam, da go nerviram malku, oti koga ima muka odma trca a posle ne mu trebaat :)

2. Abe vidi ima nekoj saka da trasne nekoja cena, misli ce isplasi nekoj so cenata, sega ne sme site isti, i kaj tebe u esnafot sigurno e taka, a korupcija ne znam kaj gledas, sega nema placanje na lice mesto, a nekoj sto saka da dade mito ne mozes da go sprecis da se nudi, isto i za toj sto saka da si bara :toe:

1. Proceduralno : Kolku sto znam site (barem skoro site ) na rabota si pijat po edno, dve tri kafinja ili isto tolku pauzi si praat, pa valjda zasluzile i ova policajcite da pijat edno - do dve :). Ja licno pa koga ce znam deka nekoj mrzi da gleda policajci u kafic ili kade i da bilo namerno mu idam, da go nerviram malku, oti koga ima muka odma trca a posle ne mu trebaat :)

2. Abe vidi ima nekoj saka da trasne nekoja cena, misli ce isplasi nekoj so cenata, sega ne sme site isti, i kaj tebe u esnafot sigurno e taka, a korupcija ne znam kaj gledas, sega nema placanje na lice mesto, a nekoj sto saka da dade mito ne mozes da go sprecis da se nudi, isto i za toj sto saka da si bara :toe:

1. Напиј се кафенце, одмори душичката малце, ама да не бодеш апла очи на народов:)
2. Абе се те разбирам, ама кој вика дека на тој начин не може да започне извршување на некое кривично дело „Поткуп“?
И во нашиов еснаф има правилници со кои се утврдува тарифата, која може да биде по рочиште + трошоци или процентуално, но не повеќе од 20% од вредноста на спорот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom