Ситуација!Првомајска кај бензиската на Охис!Одам накај Драчево.Кола врти лево да влезе на бензиската а три коли позади неа ја чекаат.Колата завртува(влегува)на бензиска,наидувам јас.КОлити само што тргнале возат 10-20,јас ги претекнувам со 50-60.Од никаде коли,испрекината линија дозволена брзина!Од кај влезот на Стаклара излетува џандар со радар и ме мери,ама на се заеб.. нема прекорачување на брзина.Го фрла радарот на хауба од неговото возило и сепак ме застанува!(на сама улица)претекнување на колона возила(3) кои се движеа со десет на саат,а јас ги претекнав со 50!Казна 300еу,ако се плати за 8 дена 150!Абе се уште се тресам додека го пишувам ова!Ај да беше за нешто друго ,ама за ова!Има ли некој да даде совет да плаќам или да одам на суд!Инаку јас им бев за вчера последна жртва на тоа место(влезот на стаклара карши ОХИС)незнаев дали треба да го потпишам записникот,после два три пати прашување(потпишуваш или не решив да потпишам).После си запалија тоа кршот и си заминаа,а јас останав уште 10 мин и не знаев што ме снаиде!Ај да беше за нешто друго ама за таква глупост,се гледа дека бараше Блажевски што да ме4 казни и на крај реши за ова последново!Си ја поплни нормата и си отиде!Ама ако!!!Има господ!