Сообраќајни прекршоци и казни

Ти благодарам Струмикс:Ваков човек ми требаше а не од типот(плати си и да не те боли глава)со какви сум јас опкружен.:toe:Ако нешто во меѓувреме ти текне можеш да ми посочиш овде или на пп.Ќе ти бидам благодарен а и ќе се раздолжам ако се видиме во Ск.:party1:

Само има уште една работа Струмикс на која треба да се обрати внимание!Сега не те суди нормален судија ,туку квази вучјак,а те пријавува питбул!Којзнае дали тие размислуваат вака како тебе дека може да е така ама може да е и малку поинаку!Т.е дали го нтолкуваат законот така или строго-вучјачко-кучешки!Си згрешил ќе го јадеш!Имаше ли 3 возила?Имаше.Е па што си дошол тогаш?Ајде сиктер.Плати таму пред да си одиш 300еу +1500ден судски трошкови!Данџн мастер да се јави!Обавезно!

party bracker напиша:
Само има уште една работа Струмикс на која треба да се обрати внимание!Сега не те суди нормален судија ,туку квази вучјак,а те пријавува питбул!Којзнае дали тие размислуваат вака како тебе дека може да е така ама може да е и малку поинаку!Т.е дали го нтолкуваат законот така или строго-вучјачко-кучешки!Си згрешил ќе го јадеш!Имаше ли 3 возила?Имаше.Е па што си дошол тогаш?Ајде сиктер.Плати таму пред да си одиш 300еу +1500ден судски трошкови!Данџн мастер да се јави!Обавезно!

Без паника...Ако не си задоволен со пресудата на вучјакот, можеш да ја обжалиш пред суд (вистински).:toe:

Партибрејкер, тие секако го толкуваат законот имаше ли 3 возила?имаше, значи 300 евра по чл. 54 ст.2 мислам беше...
Ти со тоа што го кажуваш го дерогираш чл. 54 ст.2 т.е. укажуваш дека нема колона, и претекнуваш нормално, на сосема прегледен пат, каде си проценил (со право) дека е безбедно да ги поминеш сите одеднаш, но имало доволно простор меѓу нив за тебе, со што и нема колона, во смисла на Законот.
Значи, твојата одбрана е дека нема колона, која одбрана ќе ја изложиш како што ти велам, ќе бараш соочување со дотичниот лешинар, и ќе докажеш дека не се сеќава на настанот, и ќе мора да се донесе решение со кое си ослободен од прекршочната одговорност.
Викни си и сведоци кои ќе го потврдат она што го кажуваш (сопатници во возилото)...
Носи со себе сообраќајната од колата и фотокопија од неа која ја предаваш на оние што „судат“. За да во почетокот на соочувањето со г-нот лешинар го треснеш од земја, т.е. го избламираш за сите пари поставувајќи му интересни прашања во стилот во која насока возев? Боја на возилото со кое наводно направив прекршок...И, сето тоа да влезе во записник ќе си инсистираш, и 95% си добил.
И, секако, ако си незадоволен од оваа одлука која ќе биде донесена, имаш право на жалба, и во истата ќе го наведеш се она горенапишано.

Партибрејкер, тие секако го толкуваат законот имаше ли 3 возила?имаше, значи 300 евра по чл. 54 ст.2 мислам беше...
Ти со тоа што го кажуваш го дерогираш чл. 54 ст.2 т.е. укажуваш дека нема колона, и претекнуваш нормално, на сосема прегледен пат, каде си проценил (со право) дека е безбедно да ги поминеш сите одеднаш, но имало доволно простор меѓу нив за тебе, со што и нема колона, во смисла на Законот.
Значи, твојата одбрана е дека нема колона, која одбрана ќе ја изложиш како што ти велам, ќе бараш соочување со дотичниот лешинар, и ќе докажеш дека не се сеќава на настанот, и ќе мора да се донесе решение со кое си ослободен од прекршочната одговорност.
Викни си и сведоци кои ќе го потврдат она што го кажуваш (сопатници во возилото)...
Носи со себе сообраќајната од колата и фотокопија од неа која ја предаваш на оние што „судат“. За да во почетокот на соочувањето со г-нот лешинар го треснеш од земја, т.е. го избламираш за сите пари поставувајќи му интересни прашања во стилот во која насока возев? Боја на возилото со кое наводно направив прекршок...И, сето тоа да влезе во записник ќе си инсистираш, и 95% си добил.
И, секако, ако си незадоволен од оваа одлука која ќе биде донесена, имаш право на жалба, и во истата ќе го наведеш се она горенапишано.
Prvo proceduralno : Abe ste se iznapisale be ej ( ej cekaj kirilica trebase :) )

Е сега струмикс, дечкото како што кажа колите биле пред него запрени и почнале да се придвижуваат, значи ако така се констатира и на суд, тешко ќе се извади зошто кое место бе струмикс има меѓу нив, па тие само што тргнале. А за тоа дали се сеќава, аман више со тоа, абе ако полицаецот ќе се сеќава на сите случаи тешко него. Затоа има пријава. Знаеш ли дека у просек полицаецот пишува по 3-5 казни на ден минимум. И ако пријавата стигне за една година ?
Нека се крсти кајганџијава наш да не дојде полицаецот, оти не забораваме ние до толку, особено ако некој се карал ( не викам дека Партибрејкер се карал :wink: ). А како што НЕ плаќаат нас полицајците за идење на суд тешко и он да дојде. Само тешко е сега да измотаваш на суд зошто има некои од судиите и како сообраќајци работеа на времето, ама тоа е и добра работа зошто ја знаат проблематиката и сигурно он повише ќе свати ако некој полицаец згрешил при постапувањето отколку некој судија во суд за прекршоци кој можда го осетил сообраќајот само кога се возезл накај дома и за на работа ( ако воопшто и вози ).

Парти Брацкер ( што ти е тоа бе брацкер ? ) ти види кажи дека претекнувањето си го извршил без опасност кон другите учесници во сообраќајот, дека не си знаел дека во такви случаи не смееш да претекнеш, дека друг пат ќе внимаваш повише, и моли таму да ти дадат условна некоја. Не знам што друго да ти кажам, знам дека е тешко да ти ја пишат, и јас сум плаќал казна и тоа за сообраќај на неправдина ама тоа е тоа. Пробај мислам ако можеш да се извадиш, само со арно , не се карај таму

Ај толку за сега :)

Абе Данџн, колку твои колеги сум преслушал, да знеш...и тоа од оние покурназите, та на крај со подвиени опавчиња си заминувале...Затоа...седи мирен и учи!
А колите се придвижувале велиш...значи, во почетокот на претекнувањето колите стоеле, и имаме ситуација на заобиколување...
И пак ќе ти кажам! Во 90% од случаите пишете казни за работи кои врска немаат со реалната состојба. И, затоа паѓате. Ама, фала Богу, треба и обвинетиот да знае што да каже.
И, доста веќе со тоа „ИМА ПРИЈАВА“. Преку куров од неа. Има и записник, кој обично не го давате на странката, па и затоа паѓате. И посебно интересно е кога записникот е малце фалсификуван, како мене што ми се случи, па сега двајца твои колеги ќе си останат на патот, што ми е посебно мило ем драго. Имаат кривична пријава, во процедура.
Има пријава која си должен да ја образложиш! разбираш? На правен си!
Судот не го интересира дали памтиш или не. Важно му е што ќе кажеш пред него.

Абе Данџн, колку твои колеги сум преслушал, да знеш...и тоа од оние покурназите, та на крај со подвиени опавчиња си заминувале...Затоа...седи мирен и учи!
А колите се придвижувале велиш...значи, во почетокот на претекнувањето колите стоеле, и имаме ситуација на заобиколување...
И пак ќе ти кажам! Во 90% од случаите пишете казни за работи кои врска немаат со реалната состојба. И, затоа паѓате. Ама, фала Богу, треба и обвинетиот да знае што да каже.
И, доста веќе со тоа „ИМА ПРИЈАВА“. Преку куров од неа. Има и записник, кој обично не го давате на странката, па и затоа паѓате. И посебно интересно е кога записникот е малце фалсификуван, како мене што ми се случи, па сега двајца твои колеги ќе си останат на патот, што ми е посебно мило ем драго. Имаат кривична пријава, во процедура.
Има пријава која си должен да ја образложиш! разбираш? На правен си!
Судот не го интересира дали памтиш или не. Важно му е што ќе кажеш пред него.
Abe ja rekov sega policajci presuduvaat, dobro de ne se site ama ima i policajci :) A za policajci, ne si naletal na nekoj potkovan, so znaenje, pa togas da vidime :)

Za prijavata, Strumiks, aj sega realno, 1000 prijavi godisno i tebe utre te vikaat ( ako si policaec ) da svedocis - za sto i ne ti placaat kako na svedok tuku za dzabe ides, ce se setis li be na site prijavi. A i sudiite porano ne vikaa za site prijavi tuku za prijatelite nivni, a na drugite im go turaa da mi izvinite na francuskot, odma bez svedok. Sum bil sum videl za kolku me viknale. od 10000 negde samo prijavi sto sum gi pisal, ako ne i povise ne me viknale ni 10 pati, da ne kazam 5, od tie 2 pati bev a od tie 1 pat ne go najdoa PREDMETOT be na sud, vika go nema, i ja da si odam.

P.S. Vidi gi terminite : Zaobikoluvanje e da zaobikolis vozilo zapreno ili parirano na strana od kolovozot, a ne nekoe sto uste ucestvuva vo soobracaj.

Грешка си направил со тоа што си се потпипал зошто самиот потпис означува дека ја прифаќаш кривицата. Ти кажувам зошто и јас така се имам заебано само имав ептен среќа и кога ми стигна поканата за на суд ми го поништија цело кривично досие со врски (единствена работа само таа ми беше во досие) и поминав и без судење и и без ништо. Надевај се да не ти стигне судската покана во рок од една година зошто ако касни една година делото се смета за застарено и не си должен да одговараш за истото.

условна некоја. Не знам што друго да ти кажам, знам дека е тешко да ти ја пишат, ?????

Не го разбирам овој дел данџн?Те молам појасни што сакаше да ми кажеш!

Грешка си направил со тоа што си се потпипал зошто самиот потпис означува дека ја прифаќаш кривицата. Ти кажувам зошто и јас така се имам заебано само имав ептен среќа и кога ми стигна поканата за на суд ми го поништија цело кривично досие со врски (единствена работа само таа ми беше во досие) и поминав и без судење и и без ништо. Надевај се да не ти стигне судската покана во рок од една година зошто ако касни една година делото се смета за застарено и не си должен да одговараш за истото.
Proceduralno, zastaruva za dve godini, prekrsok

една година делото се смета за застарено мислам дека е 2 години(поправи ме ако грешам)

условна некоја. Не знам што друго да ти кажам, знам дека е тешко да ти ја пишат, ?????

Не го разбирам овој дел данџн?Те молам појасни што сакаше да ми кажеш!
Pa vo ovlastuvanje na sudot e i da te opomene a ne samo da te kazni. Sakav da kazam da te opomenat, e sega ne sum siguren dali ima bas uslovna :), ja onaka ja tropnav, ama i zakonive samo gi menjaat i covek ne moze da prati vise

Uslovna znaci inace da ne storis drug prekrsok za vremeto na istekot na uslovnata kazna ( ama pak da kazam ) ne znam dali izrekuvaat vakvi, neka pise i nekoj drug ako znae

Инаку веќе 2 саата сум на интернет и барам се што е во врска со оваа проблематика!Испаѓа дека ќе се извадам ако успеам да докажам дека во текот на престигнувањето на тие 3 возила во секој момент сум можел да влезам меѓу нив ако имало потреба!За СтрумиксЧнемав сопатник(сведок)со мене вовозилото а несакам некого да наведувам лажно да сведочи во моја корист па и тој да ја наебе како мене!

Инаку прекршокот за кој ме теретат се смета за еден од потешките,како на пр.поминување на црвено или престигнување преку полна линија!

Dobro moze ne e kako na crveno ama ne e mal prekrsok

Abe ja rekov sega policajci presuduvaat, dobro de ne se site ama ima i policajci :) A za policajci, ne si naletal na nekoj potkovan, so znaenje, pa togas da vidime :)

Za prijavata, Strumiks, aj sega realno, 1000 prijavi godisno i tebe utre te vikaat ( ako si policaec ) da svedocis - za sto i ne ti placaat kako na svedok tuku za dzabe ides, ce se setis li be na site prijavi. A i sudiite porano ne vikaa za site prijavi tuku za prijatelite nivni, a na drugite im go turaa da mi izvinite na francuskot, odma bez svedok. Sum bil sum videl za kolku me viknale. od 10000 negde samo prijavi sto sum gi pisal, ako ne i povise ne me viknale ni 10 pati, da ne kazam 5, od tie 2 pati bev a od tie 1 pat ne go najdoa PREDMETOT be na sud, vika go nema, i ja da si odam.

P.S. Vidi gi terminite : Zaobikoluvanje e da zaobikolis vozilo zapreno ili parirano na strana od kolovozot, a ne nekoe sto uste ucestvuva vo soobracaj.

Поткован...едвај чекам таков, а и да начекам, пак ќе го шетам како сакам...Супериорен сум, разбираш? Тоа ти го гарантирам. Ако ништо друго ќе ја зезне процедурата. А сигурно и нешто друго.
И мене реално ми минуваат годишно богзнае колку предмети, па си ја бранам мојата работа пред разни органи, па и судови, и морам да памтам. За тоа сум платен.
А и тебе тоа ти влегува во описот на работните задачи.

Потпишал или не, исто му се фаќа, секако ќе го повика тоа квази судот од вработени во МВР, најчесто правници.
Битно е во записникот да си ја внесе забелешката која лешинарите мора да ја запишат од збор до збор, инаку е основ за злоупотреба на службена должност и овластување.
Застареноста е две години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom