Сообраќајни прекршоци и казни

Возам Мотор 150cc, Малолетен сум, возев 70 на пат дозволен 40, нерегистриран мотор, без кацига, без светла, ме сопри полиција не застанав ме бркаа ама не ме фатија, сеа ако ме дознаат некако што е скоро невозможно колку ГОЛЕМА казна да очекувам?
Абе дете на времето кога ние правевне вакви глупости,моторите не се регистрираа, а ако правеше глупости со мотор казната беше две три заушки и вадење ѕивани на двете гуми,или одземање на свечицата и клучот за свечици,а сега богами нема ништо од тоа сега е демократија па ке си платиш околу 1500 еу плус забрана за полагање неколку години знаеш колку закони си прекршил?

Возам Мотор 150cc, Малолетен сум, возев 70 на пат дозволен 40, нерегистриран мотор, без кацига, без светла, ме сопри полиција не застанав ме бркаа ама не ме фатија, сеа ако ме дознаат некако што е скоро невозможно колку ГОЛЕМА казна да очекувам?
И пиша на јавен форум за ова? Туу... алал да ти е.

Дечки сеуште важи оној смешен закон забрана за возење после 23часот во времетраење од 2години за возачи со тазе земена возачка?:helou:

П.С Ако важи сеуште колку изнесува казната?

Дечки сеуште важи оној смешен закон забрана за возење после 23часот во времетраење од 2години за возачи со тазе земена возачка?:helou:

П.С Ако важи сеуште колку изнесува казната?

Нормално дека важи, од кај сега ова дека не важи. А казната е ако добро паметам 200 евра.

Нормално дека важи, од кај сега ова дека не важи. А казната е ако добро паметам 200 евра.

Па што знам си викам чекај да прашам можда го укинале..:toe:
Многу е тиња законот иначе

Па што знам си викам чекај да прашам можда го укинале..:toe:
Многу е тиња законот иначе
добар си е законот, само уште и да се применува за сите,
гледам мали деца по 12-13 години со скутери насекаде, пред да дојде пролетта, излегуваат на улица и мислат дека улиците се нивни, а треба ние постарите возачи да ѓи чуваме нив највеќе у сообраќајот :pipi:

300 евра да не беше казната за после 23?

не паметиш добро :)
300 евра да не беше казната за после 23?
не беше туку сеуште е 300 евра.. :)

грешка си..300 евра е казната во рок од 7 дена ако ја платиш 150 евра..

не паметиш добро :)

не беше туку сеуште е 300 евра.. :)

грешка си..300 евра е казната во рок од 7 дена ако ја платиш 150 евра..
Ти си грешка. Мене еднаш ме сопреа и не ми ја пишаа оти бев само 20 минути после дозволеното. Ама цајканот ми кажа дека 400 евра ќе ми пишеше ако ми пишуваше казна

Околу 2000 евра. Само тоа што не си застанал ти е 1000 евра, плус можно е и посериозно обвинение против тебе. Тоа што не си застанал може да ти натоварат и еден куп други обвиненија кои немаат врска со моторот. Сеа ти останува да се молиш, и на форум друг пат вакви работи не пишувај.

Ме интересира следново:

За мала сообраќајка (мала гребнатинка, штета околу 2-3000 ден) разменати се податоци меѓутоа оштетениот се нема јавено околу два месеци за да се оди во осигурањето и да ја среди работата.
Прашање: Дали има некој рок до кога смее да се пријави оштета во осигурувањето? Пр. Дали можи оштетениот да се јави по 6 месеци и тогаш да наплаќа од осигурувањето?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom