Шкотска - Македонија 2-0

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
оти мислам дека ќе не посерат ? :nesum:

шкотите се стално јаки на домашен терен, навивачите му прат таква невидена атмосфера , шо не знам како нашите ќе се снајдат.

сепак наше е да се надеваме на најдобро :smir:

Не беше вака, од другите групи не се рачунаат бодовите добиени со последно пласираниот ? Така мислам еднаш објаснија на темава .
Мислам дека бодувањето е како што објаснив во постот, затоа што групите кои што имаат по шест репрезентации, имаат два аутсајдера од петиот и шестиот шешир, додека нашата група која е единствена со пет, има само еден аутсајдер од петиот шешир, односно Исланд. Со бодувањето, како што објаснив, сите репрезентации се доведуваат во изедначена положба и бодувањето е далеку пореално.

Само ќе објаснам нешто:

Од нашата група, како единствена со пет репрезентации, не се земаат предвид бодовите освоени со последно пласираната репрезентација во истата (пример, доколку Исланд биде последнопласиран, нема да ни бидат пресметани трите бода кои ги освоивме во Скопје), односно се земаат предвид бодовите освоени само со првите четири репрезентации.

Во другите групи, во кои партиципираат по шест репрезентации, не се земаат предвид бодовите освоени со двете последнопласирани репрезентации, односно, исто како и во нашата група, предвид се земаат само бодовите освоени со првите четири репрезентации во групата.

Правилата се вакви и мислам дека со 4 бода од двата дуели со Шкотска и Норвешка имаме реални шанси да го достигнеме толку посакуваниот бараж.

На второпласираните репрезентации од групите со 6 тима, не им се бројат бодовите освоени против последнопласираните!

Тоа е правилото!!!:smir:

Кај нас во група се рачунаат сите освоени бодови, бидејќи сме 5 реп. во група. Кај другите групи, каде се по 6 реп. не се рачунаат освоените бодови против последнопласираните.

Само напред :oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
ако стигнеме до бараж ке биде мучо интересанте

Не беше вака, од другите групи не се рачунаат бодовите добиени со последно пласираниот ? Така мислам еднаш објаснија на темава .
и јас мислам е вака само со аутсајдерите не се сметат бодојте то се репрезентаци како Андора Лихтештајн итн а во нашата група нема такви:toe:

Determining Europe's runners-up
When the group phase of European Zone qualifying reaches its conclusion on 14 October 2009, the nine section winners will be guaranteed a place at the 2010 FIFA World Cup South Africa™. Thereafter, the eight best runners-up will compete in two-legged play-offs, with the continent's four remaining tickets to the world finals at stake.

Group 9 consists of five teams, one less than the other pools. When calculating the best runners-up, therefore, matches played against the sixth-placed finishers in Groups 1 to 8 will not be taken into consideration.

The criteria will be as follows;
- Total points
- Goal difference
- Goals scored
- Goals scored away from home
- Disciplinary record *
- Drawing of lots

* Yellow card, -1 point; two yellow cards in the same match, -3 points; red card, -3 points; yellow card followed by a direct red card in the same match, -4 points.
Ова прашање редовно се појавува...

• Има 9 групи. 8 второпласирани играат бараж. Една екипа (најслабопласираната) не игра.
  • 8 групи имаат 6 екипи, нашата има 5. Во тие 8 групи, не се земаат во предвид резултатите со најслабо пласираниот.

Критериуми се:

1. Поголем број на поени
  2. Гол разлика
  3. Постигнати голови
  4. Постигнати голови во гости
  5. Дисциплина *има објаснување погоре
  6. Ждрепка

Некој порано во некоја тема имаше ставено табела од второпласираните репрезентации. Ние бевме последни со добри шанси да ја прескокнеме Северна Ирска (или Р.Ирска) поради нивниот тежок распоред, ако освоиме 6 бода (имаше варијанти и со 4). Ако ја има некој табелата нека ја стави јас пробав ама не можам да ја најдам.

важно е да освојме што повеќе бодови и да бидеме втори на табелата а после ќе правиме математики. Само напред дрско без страв и ќе се пласираме.

:oeoeoe::olee::oeoeoe:

Ова прашање редовно се појавува...

• Има 9 групи. 8 второпласирани играат бараж. Една екипа (најслабопласираната) не игра.
  • 8 групи имаат 6 екипи, нашата има 5. Во тие 8 групи, не се земаат во предвид резултатите со најслабо пласираниот.

Критериуми се:

1. Поголем број на поени
  2. Гол разлика
  3. Постигнати голови
  4. Постигнати голови во гости
  5. Дисциплина *има објаснување погоре
  6. Ждрепка

Некој порано во некоја тема имаше ставено табела од второпласираните репрезентации. Ние бевме последни со добри шанси да ја прескокнеме Северна Ирска (или Р.Ирска) поради нивниот тежок распоред, ако освоиме 6 бода (имаше варијанти и со 4). Ако ја има некој табелата нека ја стави јас пробав ама не можам да ја најдам.

http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=2816164&postcount=166

Оптимист сум и мислам дека можеме да и парираме на Шкотска ... со евентуален нерешен резултат во Глазгов и победа во Осло одиме натаму така ??

Не. И со две победи не одиме, најслабо рангирани ќе сме за бараж.
Па ако е така тоа значи дека немаме шанси, а во моментов имаме теоретски. Значи може да влеземе само зависи како ќе изиграат другите второпласирани највеќе зависи од Северна Ирска, пошто тие се 8 во моментов. ;)

Не. И со две победи не одиме, најслабо рангирани ќе сме за бараж.

С.Ирска игра со Полска на гости и со Словачка дома. Ако ја загуби првата со Полскаа ние да победиме со Шкотите, тогаш ќе се сврти. Лично јас не верувам дека С.Ирска може да ги победи Полска и Словачка.

Нормално, не сме ни ние фаворити, ама зборуваме теоретски, ако успееме да направиме сензација.

Ако тепаме ке имаме 10 бодови,немора да значи дека овие екипи што имаат исто бодови со нас дека исто ке победат.
нели е така?

Vazno e nie da si go ostvarime toa sto ni e zacrtano i da gi osvoime bodovite i na kraj da zavrseme vtori..Super bi bilo da mozeme da stigneme i do baraz,no i ako ne se sluci toa,ova vtoro mesto ke ni bide dobredojdeno za narednite kvalifikacii,koga nema da startuvame od 4 sesir,tuku eden ili mozebi i dva sesira pogore,sto bi ni gi zgolemilo sansite za nekoe od narednite evropski ili svedski prvenstva!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom