Цитати на познати атеисти

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Not only is there no god, but try getting a plumber on weekends. — Woody Allen

If only God would give me some clear sign! Like making a large deposit in my name at a Swiss Bank.
― Woody Allen

How can I believe in God when just last week I got my tongue caught in the roller of an electric typewriter? --- Woody Allen

Religion is the impotence of the human mind to deal with occurrences it cannot understand.
Karl Marx

Religion is the opium of the masses.
Karl Marx

Religion is the sigh of the oppressed creature, the heart of a heartless world, and the soul of soulless conditions. It is the opium of the people.
Karl Marx

Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.
Seneca the Younger

I contend that we are both atheists. I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours.
Stephen Roberts

Да. Цитатот е сепак точен.

Точен е и ја се согласувам со цитатот. Само не е од атеист.;) А темава е цитати од атеисти. Имате доста паметни умови, ебате беља, не морате да крадете.

Блез Паскал бил христијанин-јансенист. Да си го читал ќе знаеше.

И смртта, која на моите очи им ја одзема светлоста,
ќе му ја врати на денот сета чистина,
која моите очи ја валкале...

Бидејќи сме во водите на јансенизмот...

;)

Not only is there no god, but try getting a plumber on weekends. — Woody Allen

If only God would give me some clear sign! Like making a large deposit in my name at a Swiss Bank.
― Woody Allen

How can I believe in God when just last week I got my tongue caught in the roller of an electric typewriter? --- Woody Allen

А он има и сопствени водоводџии и дебела сметка во банка.

Вуди Ален. Кога едно такво патетично лигле и куртон ужива таква популарност, и кога пријателка ми шмизлата со штиклите, миничите и деколтињата почна да ми кажува дека многу му ги обожавала филмовите се ми е јасно. Мрсул лигав гаден.

Псалм 52:

„....Рече безумникот во срцето свое: „Нема Бог!...„. ( и тн.)

А? :D

ww-tomb_03.jpg

Само да ве поздравам! :)

Псалм 52:

„....Рече безумникот во срцето свое: „Нема Бог!...„. ( и тн.)

А? :D
Мики.....цитатот што си го постирал не ти е од псалм 52. туку псалм 14, стих 1....:)
Срамота јас да ти кажувам кој стих каде го има во библијата нели?

Ај тоа нејсе....ама фактот што постираш библиски цитат, во тема насловена "Цитати на познати атеисти", ја прави ситуацијава уште потрагикомична!:pos: Авторот на библијата и цитатов е познат атеист?!:vozbud:

А он има и сопствени водоводџии и дебела сметка во банка.

Вуди Ален. Кога едно такво патетично лигле и куртон ужива таква популарност, и кога пријателка ми шмизлата со штиклите, миничите и деколтињата почна да ми кажува дека многу му ги обожавала филмовите се ми е јасно. Мрсул лигав гаден.
Тоа што е он лигав и гаден мрсул не ја обезвреднува неговата логика и wit. Срамота е вака хипстерски да шиканираш.

If it turns out that there is a God, I don't think that he's evil. But the worst that you can say about him is that basically he's an underachiever.
What if nothing exists and we're all in somebody's dream? Or what's worse, what if only that fat guy in the third row exists?
Woody Allen

Тоа што е он лигав и гаден мрсул не ја обезвреднува неговата логика и wit. Срамота е вака хипстерски да шиканираш.

If it turns out that there is a God, I don't think that he's evil. But the worst that you can say about him is that basically he's an underachiever.
What if nothing exists and we're all in somebody's dream? Or what's worse, what if only that fat guy in the third row exists?
Woody Allen

Немам ни намера да навлегувам во дебата со хипертензични и наелектризирани особи, кои профилски гледано на крајот остануваат само со навреди. Живеј и уживај, знам што ти е храна, не ја чекај од мене.

Немам ни намера да навлегувам во дебата со хипертензични и наелектризирани особи, кои профилски гледано на крајот остануваат само со навреди. Живеј и уживај, знам што ти е храна, не ја чекај од мене.
Па шо се товиш така по сабајле?

Во мојот пост, инаку, немаше навреда. Имаше само констатација за хипстеризам кој е очигледен.
За тензичноста и електрицитетот во содржината на двата твои утрински, од друга страна, може да суди цела форумска заедница.

Hipstering is soo lame...

Па шо се товиш така по сабајле?

Во мојот пост, инаку, немаше навреда. Имаше само констатација за хипстеризам кој е очигледен.
За тензичноста и електрицитетот во содржината на двата твои утрински, од друга страна, може да суди цела форумска заедница.

Hipstering is soo lame...

Знам која ти е поентата и пак ќе ти кажам, знам бураз на што се палиш не го чекај тоа од мене. Ќе го дискутираме ова некогаш ако сакаш, па дури и во живо ама кога ќе подсредиш тоа нервите, болдовите, извичниците, его трипот на паметњакович, и тонот на комуникација, тогаш ако треба ќе дебатираме до задутре сабајле. А до тогаш salut!

И јас не го сакам Вуди Ален.Does that makes me a hipster?
Секако дека не. Хипстер би те направил обидот да се претставиш како голем фраер со тоа што ќе ги негираш неговите остварувања кои се очигледни.

...како, на пример, колегава погоре.

Секако дека не. Хипстер би те направил обидот да се претставиш како голем фраер со тоа што ќе ги негираш неговите остварувања кои се очигледни.

...како, на пример, колегава погоре.

Е сега дека Ален има филмови,има.Само не сум го бендисал хуморот,освен во оној филм кој беше пародија на Војна и мир.Останато ми е под просек.

И имам читнато по нешто од расказите.Мислам дека во пишаниот збор има поголем успех.

But that's just me.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom