Верувате ли во Господ? Дали постои?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995
Господ постои.. Еден е Господ само што најразлични религии го нарекуваат со различни имиња... Господ дава ама господ и зема верувам дека постои ...

Господ постои.. Еден е Господ само што најразлични религии го нарекуваат со различни имиња... Господ дава ама господ и зема верувам дека постои ...
Чудно... зошто тогаш старите народи верувале во повеќе богови? Каде заминале тие? Да не умреле случајно?

Кикац, луѓето во првобитната заедница (не старите народи) почнале да веруваат во повеќе богови(многубоштво) затоа што тие надприродните појави ги сметале како богови, но сепак тоа не се богови. Сонцето бил бог ?! или пак дождот бил бог ?! Сепак мислам дека Streight сосема е во право ! :)

Кикац, луѓето во првобитната заедница (не старите народи) почнале да веруваат во повеќе богови(многубоштво) затоа што тие надприродните појави ги сметале како богови, но сепак тоа не се богови. Сонцето бил бог ?! или пак дождот бил бог ?! Сепак мислам дека Streight сосема е во право ! :)
А каде е "вашиот" бог?
Не го гледам никаде... Од каде сте толку сигурни дека баш токму тој постои?

А каде е "вашиот" бог?
Не го гледам никаде... Од каде сте толку сигурни дека баш токму тој постои?

Немора да Го видиш за да веруваш дека постои.. Ти кажав во секоја вера е наречен со различни имиња и во секоја вера Тој е еден..

А и што па сега се замарате у ова ниедно доба,кога се додека сте живи нема да имате никаков доказ дали потои или не?

Немора да Го видиш за да веруваш дека постои.. Ти кажав во секоја вера е наречен со различни имиња и во секоја вера Тој е еден..

Тој е еден?

И така пророците кажаа-тој е ЕДЕН-секој еден по еден добиваш Сите за Еден,името на Бог е Еден!!!

Aма ај вака.
Богот на рисјаните вели дека сите се со грев родени,грев кој се пренесува од колено на колено од Адама.
Богот на муслиманите вели дека никој не е роден грешен,тоест сите сме безгрешни родени.
Ова е фундаментална разлика.
Зошто постои оваа разлика?

Господ е само Господ. Отсекогаш постоел и ќе постои. Тој само се сака.
Се обожава жената, мајката на нашите деца.

Aма ај вака.
Богот на рисјаните вели дека сите се со грев родени,грев кој се пренесува од колено на колено од Адама.
Богот на муслиманите вели дека никој не е роден грешен,тоест сите сме безгрешни родени.
Ова е фундаментална разлика.
Зошто постои оваа разлика?

па разни верувања има разни обичаи.. во секоја вера е наречен поинаку.А името се однесува само на Еден..

па разни верувања има разни обичаи.. во секоја вера е наречен поинаку.А името се однесува само на Еден..
Е зошто еден Бог на еден народ да им даде еден закон а на друг народ сосем друг закон?
Малце нелогично,за Бог кој се стреми да не соедини сите.

Различни верување, различни обичаи, тоа ОК....
Само што во секоја вера нема по еден назив, него по повеќе http://ldolphin.org/Names.html

Не е докажано дека постои господ. Мене така ме научиле од мал па верувам. А тие информации можеби не се точни. Сепак верувам во господ уште од мал сум научен. :)

И да веруваш и да не веруваш, има убави 50 % шанса дека грешиш, така да не се замарам со тоа :)

И смешно ми е кога некој што верува у Господ ќе ми се насмее затоа што верувам у ванземаљци. :) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom