Кој е најголема персона нон грата во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам дека појавувањето на ЉуБчо кај Миленко предизвика бурни реакции, па тоа ме натера да се запрашам:

Кој според вас највеќе го заслужува епитетот persona non Grata?

Значи без разлика дали се работи за странски “експерт“ или домашен политичар, кој е непожелна личност за државава?

И според кои “заслуги“ треба да го има тој епитет?
Бранко Црвенковски,А.Ахмети,Љ.Георгиевски.....има уште..

Многу ги има...ако почнам да ги редам...
И тоа домашни пред се кои треба да се прогонат за век и веков, исто и меѓународни, познати како амбасадори, пратеници, аташеа и сл.

Site EU/NATO/SAD prestavnici i eksperti sto pametuvat i ne trujat so lazni obekanja.

Сите наведени се домашни издајници, предавнции и ќелеши.

Единствен кој е воопшто прогласен за персона нон грата од страна на Макеоднија е Питер Фејт.

Get your fact right people!!

Дискутираме за персона нон грата per se, доколку сакате да дискутираме за предавници и мачители на оваа грутка црница наречена Македонија, тогаш има друга таква тема.

Нели!

Гледам дека појавувањето на ЉуБчо кај Миленко предизвика бурни реакции, па тоа ме натера да се запрашам:

Кој според вас највеќе го заслужува епитетот persona non Grata?

Значи без разлика дали се работи за странски “експерт“ или домашен политичар, кој е непожелна личност за државава?

И според кои “заслуги“ треба да го има тој епитет?
Отвораќи ја темава требаше да предпоставиш дека на крајот сите ќе бидеме persona non grata

Сите предавници на Македонија, внатрешни и надворешни се персони НЕ ПОЖЕЛНИ во Република Македонија, засекогаш!

Сите предавници на Македонија, внатрешни и надворешни се персони НЕ ПОЖЕЛНИ во Република Македонија, засекогаш!

Nikola Gruevski, zasto e dvolicen,lazen patriot,zatoa sto e nesposoben premier,zatoa sto ja vodi drzavava vo ekonomsko fijasko,a uste te ubeduva deka se slucuva prerodba i toa nevidena, so eden zbor zatoa sto e LAZGO

Nikola Gruevski, zasto e dvolicen,lazen patriot,zatoa sto e nesposoben premier,zatoa sto ja vodi drzavava vo ekonomsko fijasko,a uste te ubeduva deka se slucuva prerodba i toa nevidena, so eden zbor zatoa sto e LAZGO
Ice woman затоа што гомрази Никола и затоа што брани еден бетер од Никола кој своевремено направи прплес низ Македонија со крими-транзиција афери и затоа што економското фијаско беше направено многу пред Никола токму од тој ЛАЖГО.

Ice woman затоа што гомрази Никола и затоа што брани еден бетер од Никола кој своевремено направи прплес низ Македонија со крими-транзиција афери и затоа што економското фијаско беше направено многу пред Никола токму од тој ЛАЖГО.

Od takvi kako tebe ,toa moze da mi bide samo kompliment i toa golem kompliment. Ti blagodaram :)

Месијата,Војводата и вештачкото окце ......... Сега за СЕГА !

Љупчо Георгиевски и Зоран Вранишковски.
Има и други кои не ги сакам, но овие двајца не можам да ги смислам. Не сакам да ги видам во нашава држава. Одвратни створења.
Ах да и Доста Димовска би ја ставила како трета. :uvo:

Саркози,
Оли Рен,
Џорџ Робертсон (компирот)
Караманлис,
Каракачанов,
Дора бакојани,
требаше и Лоренс Батлер да ги исшутираме на времето, ама касно е сега.
и да му се одземе државјанството и ајт у пм да се испрати Кири Словенски (ме пукнаа Гејци на фејсбук со видеото каде што тој ја толкува главната улога)

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom