Кој е најголема персона нон грата во Македонија?

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Гледам дека појавувањето на ЉуБчо кај Миленко предизвика бурни реакции, па тоа ме натера да се запрашам:

Кој според вас највеќе го заслужува епитетот persona non Grata?

Значи без разлика дали се работи за странски “експерт“ или домашен политичар, кој е непожелна личност за државава?

И според кои “заслуги“ треба да го има тој епитет?
Бранко Црвенковски,А.Ахмети,Љ.Георгиевски.....има уште..

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Многу ги има...ако почнам да ги редам...
И тоа домашни пред се кои треба да се прогонат за век и веков, исто и меѓународни, познати како амбасадори, пратеници, аташеа и сл.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Site EU/NATO/SAD prestavnici i eksperti sto pametuvat i ne trujat so lazni obekanja.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Сите наведени се домашни издајници, предавнции и ќелеши.

Единствен кој е воопшто прогласен за персона нон грата од страна на Макеоднија е Питер Фејт.

Get your fact right people!!

Дискутираме за персона нон грата per se, доколку сакате да дискутираме за предавници и мачители на оваа грутка црница наречена Македонија, тогаш има друга таква тема.

Нели!

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Гледам дека појавувањето на ЉуБчо кај Миленко предизвика бурни реакции, па тоа ме натера да се запрашам:

Кој според вас највеќе го заслужува епитетот persona non Grata?

Значи без разлика дали се работи за странски “експерт“ или домашен политичар, кој е непожелна личност за државава?

И според кои “заслуги“ треба да го има тој епитет?
Отвораќи ја темава требаше да предпоставиш дека на крајот сите ќе бидеме persona non grata

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Сите предавници на Македонија, внатрешни и надворешни се персони НЕ ПОЖЕЛНИ во Република Македонија, засекогаш!

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Сите предавници на Македонија, внатрешни и надворешни се персони НЕ ПОЖЕЛНИ во Република Македонија, засекогаш!
Nikola Gruevski, zasto e dvolicen,lazen patriot,zatoa sto e nesposoben premier,zatoa sto ja vodi drzavava vo ekonomsko fijasko,a uste te ubeduva deka se slucuva prerodba i toa nevidena, so eden zbor zatoa sto e LAZGO

Член од
29 декември 2008
Мислења
1.505
Поени од реакции
43
Nikola Gruevski, zasto e dvolicen,lazen patriot,zatoa sto e nesposoben premier,zatoa sto ja vodi drzavava vo ekonomsko fijasko,a uste te ubeduva deka se slucuva prerodba i toa nevidena, so eden zbor zatoa sto e LAZGO
Ice woman затоа што гомрази Никола и затоа што брани еден бетер од Никола кој своевремено направи прплес низ Македонија со крими-транзиција афери и затоа што економското фијаско беше направено многу пред Никола токму од тој ЛАЖГО.

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ice woman затоа што гомрази Никола и затоа што брани еден бетер од Никола кој своевремено направи прплес низ Македонија со крими-транзиција афери и затоа што економското фијаско беше направено многу пред Никола токму од тој ЛАЖГО.
Od takvi kako tebe ,toa moze da mi bide samo kompliment i toa golem kompliment. Ti blagodaram :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Месијата,Војводата и вештачкото окце ......... Сега за СЕГА !

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Љупчо Георгиевски и Зоран Вранишковски.
Има и други кои не ги сакам, но овие двајца не можам да ги смислам. Не сакам да ги видам во нашава држава. Одвратни створења.
Ах да и Доста Димовска би ја ставила како трета. :uvo:

Б

Бат Елохим

Гостин
Саркози,
Оли Рен,
Џорџ Робертсон (компирот)
Караманлис,
Каракачанов,
Дора бакојани,
требаше и Лоренс Батлер да ги исшутираме на времето, ама касно е сега.
и да му се одземе државјанството и ајт у пм да се испрати Кири Словенски (ме пукнаа Гејци на фејсбук со видеото каде што тој ја толкува главната улога)

Kajgana Shop

На врв Bottom