Кој е најголема персона нон грата во Македонија?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Гледам дека појавувањето на Љубчо кај Миленко предизвика бурни реакции, па тоа ме натера да се запрашам:

Кој според вас највеќе го заслужува епитетот persona non Grata?

Значи без разлика дали се работи за странски “експерт“ или домашен политичар, кој е непожелна личност за државава?

И според кои “заслуги“ треба да го има тој епитет?

Х

Ханзо

Гостин
Најголема персона нон грата не е можно да се издвои, сè зависи од тоа кој на кого најмногу му е наострен. Некој ќе рече Дора, некој Геро, некој Љубчо, некој прецедник српске радикалне странке, кој како си го има фрлено пикот. А листа на такви може да се направи, прилично големка и тоа.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Без конкуренција е Фуере...многу го става носот кај што нетреба.

K

KomitaMKD

Гостин
Според мене Солана и Робертсон кој не ебаваа за време на војната 2001

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Најголема персона нон грата не е можно да се издвои, сè зависи од тоа кој на кого најмногу му е наострен. Некој ќе рече Дора, некој Геро, некој Љубчо, некој прецедник српске радикалне странке, кој како си го има фрлено пикот. А листа на такви може да се направи, прилично големка и тоа.
Јасно ми е дека е релативно и се зависи од ставовите и погледите кон одредена особа и слично, но поентата ми беше да видиме како дел од јавното мислење (сепак и форумот е репрезент на јавното мислење) размислува по таа тема. Колку и да се различни мислењата, барем да се види каков е пулсот по таа тема општо меѓу луѓето.:smir:

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
ми се мењат цело време,сеа за сеа ми е Хоули Грем-лин (оли рен):drk:

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
воа последното,неми лепе,или се пола милион гласачи неписмени,или некој е исфрустриран,се обложуам дека син екс е само обичен граѓанин на Македонија,а јас изгледа сум од власта,или сум гласал за нив,само објасни зошто НГ си го ставил,ааа да бе,треба да го смениме името,забораив:baeh:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Мадона... :) смешно де, ама ногу ми е одвратна и ексцентрична, неќам да ужива у наша македонија...

едит: воа било за политичари бе... е нишо... не знам кој.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
воа последното,неми лепе,или се пола милион гласачи неписмени,или некој е исфрустриран,се обложуам дека син екс е само обичен граѓанин на Македонија,а јас изгледа сум од власта,или сум гласал за нив,само објасни зошто НГ си го ставил,ааа да бе,треба да го смениме името,забораив:baeh:
Ова не е смешно, посебно последниве денови кога почнуваат и овие од власта да најавуваат некој платформи дека немало идентитетот и јазикот да се зафаќа.

Се ми се чини дека двете партии веќе имаат ист став.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Миленко Неделковски

Драган Павловиќ Латас

Јанко Илковски

Љубчо Георгиевски

Овие четворица се брука за Македонската држава.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Не знам за Македонија,ама за Прилеп тоа е Миленко Неделковски,дефинитивно.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom