3 МФЛ-Региони и Општински Лиги

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Дај ако имаш табела од трета лига - југ, баш ме интересира како стои Вардар на табела, и дали воопшто има кој да игра за нив.
Стадионот ми е до газот, ама ете не сум бил баш долго време да ги глеам т.е се нервирам коа ќе отидам да ги глеам и коа ќе видам кој се не станал фудбалер и трча по топката.:confused: .. али тоа е.
Само знам дека Кожув (мислам обезбеди пласман во втора лига, па после местото им го ослободија на Корзо) им нудел на овие нашите да се фузираат и да се играат натпреварите кај нас... а овие од Кожув да донесат само 3-4 играчи од кај нив. Ама не прифатиле. :)
Ништо не знаеш :D
Корзо обезбеди пласман во втора лига и таму си игра годинава.
Еве ти табела после првите две кола.

М

Мартин`

Гостин
Дај ако имаш табела од трета лига - југ, баш ме интересира како стои Вардар на табела, и дали воопшто има кој да игра за нив.
Стадионот ми е до газот, ама ете не сум бил баш долго време да ги глеам т.е се нервирам коа ќе отидам да ги глеам и коа ќе видам кој се не станал фудбалер и трча по топката.:confused: .. али тоа е.
Само знам дека Кожув (мислам обезбеди пласман во втора лига, па после местото им го ослободија на Корзо) им нудел на овие нашите да се фузираат и да се играат натпреварите кај нас... а овие од Кожув да донесат само 3-4 играчи од кај нив. Ама не прифатиле. :)

Нов играч на ФК Борец е инаку Дарко Ранготов, еден од најдобрите Македонски футсал играчи и тоа е едно од најзвучните имиња барем засега.. инаку знам има играно за Железарец и бил еден од најдобрите во ЛШ со нив. Други засилувања во Борец се Антонио Чоков и Јованче Гунев а управата исто така била во преговори со неколкумина искусни други играчи.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Ништо не знаеш :D
Корзо обезбеди пласман во втора лига и таму си игра годинава.
Еве ти табела после првите две кола.
Бар така ми кажаа на мене, им понудиле на нашите, зачув дека е Кожув, се си мислам и на некои од горните места беа тие, па поверував на тоа.
Ете глеам 1 победа и 1 пораз имаат, ама коа ќе видам со кој екипи играат, да ти се плукнам.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Инаку ФФМ ги сменила правилата, ги направија како порано...
Нема веќе директен влез во втора лига. Побесдниците од трета лига ќе играат бараж заедно со третата екипа од позади од втора лига.
Ќе има три бараж дуели, победниците одат во втора лига.
Ја мислам дека не требало вака... нека отпаѓа само една екипа од втора лига, и тоа нека биде преку бараж :facepalm:

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
На натпреварот Трубарево - Драчево беше судија еден од Драчево :tapp:

М

Мартин`

Гостин
Нова победа за Борец денеска на градскиот стадион против Илинден од Башино село со 2-0.. после третото коло само Борец и Кожув се тимовите кои имаат 3 од 3 победи но Борец има еден гол подобра гол разлика од Кожув кој изгледа и ќе ни биде еден од конкурентите за првото место годинава. Исто и Бабуна не се лоши до сега имаат 2 победи и 1 нерешена (10:1 гол раз.)

1.JPG

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Vo Sreda prva utakmica na KF Pirok vo 3 liga Zapad , i toa protiv Sharri vo Tearce .

Iako recisi site drugi klubovi vo 3 Liga Zapad imaat igrano po 2 utakmici , Pirok poradi nekoi problemi i zadocnenje , kje go igra prviot mec vo Sreda iako trebashe da se igra vo Sabota/Nedela ako ne gresham , plus edno kolo Pirok beshe sloboden .

Recisi site mladi fudbaleri , ako ja zavrshime sezonata do kraj kje bide PREMIJA sea za sea !

Sreda 16:00 Tearce / Sharri-Pirok

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Tearce / Sharri - Pirok 3:0

- Pred 100 gledaci , zasluzhena pobeda na Sharri , po spremni bea . Prviot gol padna pri eden korner na domashnite , dobar udar so glava za 1-0 , pri toa za malku vreme i za 2-0 po edna dobra kontra i edna katastrofalna odbrana na Pirok . Natprevarot zavrshi 3:0 iako mozhese lako da beshe i 5:0 6:0 .

Sleden natprevar na domashen teren protiv Zajas .

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
Nedela , 16:00 ... 3 LIGA ZAPAD / Pirok-Zajas

Doaga vo Pirok , ambicioznata ekipa na DUI :P Po kvalitetni se gostite od Zajas , imaat ambicii za 2 liga zaedno so Perparimi Rechane . Ako izvadime BOD na domashen teren so ovaa nasha ekipa , ke bide super .. :D

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
У недела гемиџии ќе гостувале во Неготино на средбата Вардар - Борец .. Мартин` планираш со нив да идиш? :)

Нормално на средбата ќе биде и навивачката група Винари.:icon_mrgr:

М

Мартин`

Гостин
У недела гемиџии ќе гостувале во Неготино на средбата Вардар - Борец .. Мартин` планираш со нив да идиш? :)
Не, неможам јас инаку групата поради несогласувања е поделена на две сега така да не сум сигурен и кој најавил присуство и дали сигурно ќе се оди зошто ветиле демек 2 автобуса сега 1 и тој не е сигурен. Поради несогласувања е поделена и поради тепачки на трибина и сега едните “Црвено бела армија“ навиваа на централната трибина а Гемиџиите на навивачката.. и така бројката ако треба да биде 100-150 души секој пат се дели на 2 дела :) уште од ракометот е така поделбава ..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=11301

Еве како пропадна уште една екипа која некогаш стандардно играше во првата и во втората лига.
Многу лошо со фудбалов во источниот дел на Македонија :( Не фрлаат пари ни за во трета лига да играат. До тоа дереџе се паднати општините :tapp:
--- надополнето: 15 септември 2012 во 17:15 ---
Не, неможам јас инаку групата поради несогласувања е поделена на две сега така да не сум сигурен и кој најавил присуство и дали сигурно ќе се оди зошто ветиле демек 2 автобуса сега 1 и тој не е сигурен. Поради несогласувања е поделена и поради тепачки на трибина и сега едните “Црвено бела армија“ навиваа на централната трибина а Гемиџиите на навивачката.. и така бројката ако треба да биде 100-150 души секој пат се дели на 2 дела :) уште од ракометот е така поделбава ..
Или сликовито вака изгледаат на трибина.

М

Мартин`

Гостин
Или сликовито вака изгледаат на трибина.
Баш така али ова е далеку од онаа бројка кога беа заедно и двете навивачки групи без поделби, вака на добар дел им е глупо да одат со било кого кога и во двете имаат блиски другари/познаници па си се стационираат на неутрална да гледаат што е донекаде и нормално .. инаку за банална причина се разделија поради удирање на 14-15 годишно дете од 30тина годишен на трибина и тоа за еден шамар ко божем се пукале па загинал некој па глумат лудило ќе се делат на др трибини :)

1.jpg

(десниот дел се познава)
2.jpg

Ама ако има константност на тимот ќе се врати и обичната публика во уште поголем број па и навивачите.

ADP

Член од
5 јули 2012
Мислења
3.495
Поени од реакции
2.305
3 LIGA ZAPAD / Pirok-Zajas 0-3

Se ocekuvashe poraz, no ne na ovoj nacin . Gostite po kvalitetni i po opasni . Prvoto poluvreme zavrshi 0-0 na mnogu borben natprevar . Vo vtoroto poluvreme iskustvoto go napravi svoeto , 3 gola i vtor poraz na tolku natprevari za Pirok . Toa e toa ...

Kajgana Shop

На врв Bottom