Изгледа "доста многу" си запознаен со македонскиот фудбал и случувањата во истиот:wink::wink:
Прилично доста сум запознаен со случувањата во мак фудбалот. Ниту јас не сум задоволен од работата на Хари и бев против него уште првиот пат кога доби мандат.
Го поштувам само за една работа. Репрезентацијата и исплаќањето на премиите на играчите. Човекот се обиде да направи нешто плус, го донесе Катанец од кого имав многу очекувања кој за жал на крајот се покажаа како преоптимисички.
Сакам само да потенцирам една работа. Во фудбалот има многу пари и секој си добива дел од колачот. Кога некој ќе стане алчен и ќе побара повеќе кеш пукнува тиквата. Кај нас пукна одамна, некој не го доби својот дел и почна кампања против Хари (моментов беше кога Лазе го тргнаа од функцијата генерален секретар).
Кампањата е пласирана преку Македонски Спорт (незнам кој се стои зад тоа) и бидејќи тоа е единствениот весник во Македонија за спорт лесно е да наметне мислење кај пошироката јавност. Немојте да мислите дека луѓето што стојат зад кампањава му мислат нешто добро на мак фудбалот, тие мислат само како да дојдат до поголем дел од колачот. Милионски суми (некои викаат 4 милиони евра е буџетот на ФФМ) се вртат во фудбалот па секако дека секој сака дел од тоа.
Местенки како Андора, Левадија, Пјуник...
Правење фалсификат ПУМА опрема во некоја фирма во Прилеп...
Кога последен пат си бил на стадион да видиш каква ни е лигата!?
Организирање милион нелегални собранија...
Поседување спортска обложувалница...
Нееднакок "аршин" кон сите екипи во Македонија...
Шетање низ Европа на сите вработени, вклучувајќи ги и нивните роднини до трето колено кога игра репрезентацијата...
Добил милиони евра донации од Европа за изградба на терени, а јас немам видено ниту еден, сакаш да ти кажам каде може да бидат парите или веќе знаеш?
Треба уште... ?
Значи вака, ако имало месени натпревари телата задолжени за тоа треба да си покренат истрага и да утврдат. Доколку најдат докази кои го поврзуваат Хари со нешто такво во ред нека го затворат. Доколку не се останува на рекла казала што може да е точна и не мора.
2Доколку правел фалсификат опрема на Пума зошто до сега не е покрената правна постапка, зошто не е иснесен пред суд, зошто не е осуден? Ако не се лажам ова е прикасна од пред 2 години. Сигурен сум дека и Пума се има заинтересирано за тоа зошто не е мала работа да правиш фалц и што се има случено пак ништо? Случајот стои само како натпис.
3На стадион одам на секое поголемо дерби, ако можат да се кажат дерби сегашните дуело со Вардар, Работнички, Маќедонија ЃП. Хари да не е крив што Трифун си стави здрава нога во трн. Од клуб каков што беше Работнички што немаше конкурент го направи од средна класа за да отиде во Вардар, каде што не направи ништо и со еден удар упропасти два клуба.
4Свесен сум за нелегалниот начин на организирање на собранија и тоа е многу лошо зошто токму тогаш се прават големи ветувања од кои имаме големи последици во иднина.
5Што има лошто во тоа што поседува обложувалница??? Знаеш колку обложувалници има низ Макединија 50 сигурно како различни по име. Ако има местење на натпреварите парите се вложуваат во странств не кај нас.
6Нееднаков аршин имало и ќе има секогаш кој сака нека дојде. Тоа е секаде во светот па и кај нас. Се знае како се гледа на Интер, Милан, Барса, Реал, Мна Утд Ливерпул и како на Бетис, Лече или Болтон
7Шетање на фамилии и украдени милиони. Има институции во државата кој се задолжени да го проверуваат тоа, има ревизорски куќи чија работа е да ги проверуваат сметките и да кажат дали има нерегуларности и каде се тие и да предложат какви мерки да се превземе.