Пекол за Харалампие во Копенхаген

rubrika_bulet.gif
Активности на федерацијата
pix.gif
Допис од УЕФА
26.3.2009

g_platini%20i%20hari.jpg
Дополнителни 1 милион евра за тренинг кампот УЕФА со допис ја информираше ФФМ дека е поведено обвинение против ФК Победа, претседателот на клубот и еден од играчите за нарушување на интегритетот и спортското однесување на натпреварот со ФК Пјуник (Ерменија) одигран на 13. Јули 2004г.
Комисијата за внатрешна контрола и комисијата за дисциплина при УЕФА за овој случај ќе се произнесат на 17. Април.
УЕФА во дописот бара ФФМ да обезбеди изјави од ФК Победа и претседателот на клубот.
- Денеска добивме информација за активностите на УЕФА и ние како федерација ја подржуваме оваа истрага со цел да биде завршена во целост.:pos2::pos2: ФФМ ќе ги почитува сите дисциплински одлуки и препораки за реакција од наша страна се разбира во согласност со актите и Статутот на ФФМ.
По добиениот допис лично контактирав со одговорните на УЕФА и добив информација дека истрагата е поведена врз база на пријава на новинари од Македонија:nesvest::uvo: кои ќе бидат повикани како сведоци за расчистување на случајот. Секоја друг коментар во однос на овој случај е преуранет бидејќи се работи за натпревар во организација на УЕФА и ќе го причекаме конечниот став на УЕФА.

Што се однесува до нашите активности во Копенхаген во изминатите денови воопшто не стана збор за овој предмет. Напротив нашата делегација имаше одличен прием и повторно доби високи оценки за успешно спроведување на проектите. Во тој контекст покрај оние 3 милиони евра кои ги вети претседателот на европската федерација, за време на посетата на Скопје во рамки на Хет-трик програмата, г-динот Мишел Платини ни додели дополнителни милион евра за изградбата на тренинг центарот и административна зграда. Во наредните денови заедно со Владата на РМ и претставници на УЕФА ќе се направи и инспекција на просторот кој го посочија задолжените структури во македонската влада и се надевам дека во најскоро време ќе запопчнеме со реализацијата на овој проект. Исто така доделени ни се и милион и триста илјади евра за реорганизација на нашата администрација- изјави за веб сајтот претседателот на ФФМ, Хари Хаџи-Ристески.
Оваа вест е прочитана 368 пати
pix.gif
Од сајтот на Босмен Хари- el Presidente

Реков ја бе, нема ништо да биде со него. Си го извлече гзот пак мамето да му го ебем!!!

А може со две три реченици сите да објасните зошто толку урлате по Хари. Еве да ги тргнеме весниците на страна (македонски спорт) и нивните натписи и секој да каже што тој увидел во работењето на Хари, што грешки направил тој и зошто сте толку против неговата смена.

Па да направиме една асална дискусија а не само. ЈЕЕЕЕЕ. ТОООО БРАВО ЌЕ МУ ДОЈДЕ КРАЈОТ. и останати вавки работи

А може со две три реченици сите да објасните зошто толку урлате по Хари. Еве да ги тргнеме весниците на страна (македонски спорт) и нивните натписи и секој да каже што тој увидел во работењето на Хари, што грешки направил тој и зошто сте толку против неговата смена.

Па да направиме една асална дискусија а не само. ЈЕЕЕЕЕ. ТОООО БРАВО ЌЕ МУ ДОЈДЕ КРАЈОТ. и останати вавки работи

Изгледа "доста многу" си запознаен со македонскиот фудбал и случувањата во истиот:wink::wink:

Местенки како Андора, Левадија, Пјуник...
Правење фалсификат ПУМА опрема во некоја фирма во Прилеп...
Кога последен пат си бил на стадион да видиш каква ни е лигата!?
Организирање милион нелегални собранија...
Поседување спортска обложувалница...
Нееднакок "аршин" кон сите екипи во Македонија...
Шетање низ Европа на сите вработени, вклучувајќи ги и нивните роднини до трето колено кога игра репрезентацијата...
Добил милиони евра донации од Европа за изградба на терени, а јас немам видено ниту еден, сакаш да ти кажам каде може да бидат парите или веќе знаеш?

Треба уште... ?

Изгледа "доста многу" си запознаен со македонскиот фудбал и случувањата во истиот:wink::wink:

Прилично доста сум запознаен со случувањата во мак фудбалот. Ниту јас не сум задоволен од работата на Хари и бев против него уште првиот пат кога доби мандат.

Го поштувам само за една работа. Репрезентацијата и исплаќањето на премиите на играчите. Човекот се обиде да направи нешто плус, го донесе Катанец од кого имав многу очекувања кој за жал на крајот се покажаа како преоптимисички.

Сакам само да потенцирам една работа. Во фудбалот има многу пари и секој си добива дел од колачот. Кога некој ќе стане алчен и ќе побара повеќе кеш пукнува тиквата. Кај нас пукна одамна, некој не го доби својот дел и почна кампања против Хари (моментов беше кога Лазе го тргнаа од функцијата генерален секретар).

Кампањата е пласирана преку Македонски Спорт (незнам кој се стои зад тоа) и бидејќи тоа е единствениот весник во Македонија за спорт лесно е да наметне мислење кај пошироката јавност. Немојте да мислите дека луѓето што стојат зад кампањава му мислат нешто добро на мак фудбалот, тие мислат само како да дојдат до поголем дел од колачот. Милионски суми (некои викаат 4 милиони евра е буџетот на ФФМ) се вртат во фудбалот па секако дека секој сака дел од тоа.

Местенки како Андора, Левадија, Пјуник...
Правење фалсификат ПУМА опрема во некоја фирма во Прилеп...
Кога последен пат си бил на стадион да видиш каква ни е лигата!?
Организирање милион нелегални собранија...
Поседување спортска обложувалница...
Нееднакок "аршин" кон сите екипи во Македонија...
Шетање низ Европа на сите вработени, вклучувајќи ги и нивните роднини до трето колено кога игра репрезентацијата...
Добил милиони евра донации од Европа за изградба на терени, а јас немам видено ниту еден, сакаш да ти кажам каде може да бидат парите или веќе знаеш?

Треба уште... ?

Значи вака, ако имало месени натпревари телата задолжени за тоа треба да си покренат истрага и да утврдат. Доколку најдат докази кои го поврзуваат Хари со нешто такво во ред нека го затворат. Доколку не се останува на рекла казала што може да е точна и не мора.

2Доколку правел фалсификат опрема на Пума зошто до сега не е покрената правна постапка, зошто не е иснесен пред суд, зошто не е осуден? Ако не се лажам ова е прикасна од пред 2 години. Сигурен сум дека и Пума се има заинтересирано за тоа зошто не е мала работа да правиш фалц и што се има случено пак ништо? Случајот стои само како натпис.

3На стадион одам на секое поголемо дерби, ако можат да се кажат дерби сегашните дуело со Вардар, Работнички, Маќедонија ЃП. Хари да не е крив што Трифун си стави здрава нога во трн. Од клуб каков што беше Работнички што немаше конкурент го направи од средна класа за да отиде во Вардар, каде што не направи ништо и со еден удар упропасти два клуба.

4Свесен сум за нелегалниот начин на организирање на собранија и тоа е многу лошо зошто токму тогаш се прават големи ветувања од кои имаме големи последици во иднина.

5Што има лошто во тоа што поседува обложувалница??? Знаеш колку обложувалници има низ Макединија 50 сигурно како различни по име. Ако има местење на натпреварите парите се вложуваат во странств не кај нас.

6Нееднаков аршин имало и ќе има секогаш кој сака нека дојде. Тоа е секаде во светот па и кај нас. Се знае како се гледа на Интер, Милан, Барса, Реал, Мна Утд Ливерпул и како на Бетис, Лече или Болтон

7Шетање на фамилии и украдени милиони. Има институции во државата кој се задолжени да го проверуваат тоа, има ревизорски куќи чија работа е да ги проверуваат сметките и да кажат дали има нерегуларности и каде се тие и да предложат какви мерки да се превземе.

Прилично доста сум запознаен со случувањата во мак фудбалот. Ниту јас не сум задоволен од работата на Хари и бев против него уште првиот пат кога доби мандат.

Го поштувам само за една работа. Репрезентацијата и исплаќањето на премиите на играчите. Човекот се обиде да направи нешто плус, го донесе Катанец од кого имав многу очекувања кој за жал на крајот се покажаа како преоптимисички.

Сакам само да потенцирам една работа. Во фудбалот има многу пари и секој си добива дел од колачот. Кога некој ќе стане алчен и ќе побара повеќе кеш пукнува тиквата. Кај нас пукна одамна, некој не го доби својот дел и почна кампања против Хари (моментов беше кога Лазе го тргнаа од функцијата генерален секретар).

Кампањата е пласирана преку Македонски Спорт (незнам кој се стои зад тоа) и бидејќи тоа е единствениот весник во Македонија за спорт лесно е да наметне мислење кај пошироката јавност. Немојте да мислите дека луѓето што стојат зад кампањава му мислат нешто добро на мак фудбалот, тие мислат само како да дојдат до поголем дел од колачот. Милионски суми (некои викаат 4 милиони евра е буџетот на ФФМ) се вртат во фудбалот па секако дека секој сака дел од тоа.

Друже јасно ми е се ова на мене, Мак. Спорт сега ќе почнат да го форсираат оној пијаницана Поповски, пред тоа го форсираа Емил итн... Работата е што Хари претера во се, им овозможи и одобри на т.н. албански клубови да тепаат играчи и судии без притоа да бидат казнети, а на наши клубови за вадење на еден транспарент (ова е дем. држава) се дава 4-5 натпревари казна, дали ова е ок?

Он го донесе Катанец, али ако е маж он и ќе го избркаше до сега... Какви успеси имаме ние со Катанец? Никакви!!! Зема 12 000 евра плата+платен телефон, сместување, а не отишол еднаш да гледа натпревар од нашава лига. За претпоследно место во групата, т.е. за да бидеме пред Андора, Луксембург или Фарски Острови не ни треба селекто, поготово не некој кој зема енормно голема плата, а не заслужува ни 2% од неа...

Друже јасно ми е се ова на мене, Мак. Спорт сега ќе почнат да го форсираат оној пијаницана Поповски, пред тоа го форсираа Емил итн... Работата е што Хари претера во се, им овозможи и одобри на т.н. албански клубови да тепаат играчи и судии без притоа да бидат казнети, а на наши клубови за вадење на еден транспарент (ова е дем. држава) се дава 4-5 натпревари казна, дали ова е ок?

Он го донесе Катанец, али ако е маж он и ќе го избркаше до сега... Какви успеси имаме ние со Катанец? Никакви!!! Зема 12 000 евра плата+платен телефон, сместување, а не отишол еднаш да гледа натпревар од нашава лига. За претпоследно место во групата, т.е. за да бидеме пред Андора, Луксембург или Фарски Острови не ни треба селекто, поготово не некој кој зема енормно голема плата, а не заслужува ни 2% од неа...

Вака ми се допаѓа тоа што Сречко ги вика само најдобрите оние кој играат во странство и кој се далеку поспреми отколку овие од нашето првенство. Не прави како останатите да внесува ’таленти’ за да се шитнат после тоа и да дели премии со нив.

И мене ме иритира тоа што не е повеќе во Македонија и што не пробува да им даде шанса на неколку играчи од средниот ред. А за тоа што секогаш сме претпоследни донекаде е крив и нашиот менталитет. Со фаворитот ќе изиграме перфектно и ќе му земеме бодови ама со они што се на наше ниво или пак они послабите кикснуваме.

Имавме добар старт на ови квалификации ја победивме Шкотска. Со Холандија не требаше да се надеваме премногу ама Исланд требаше да ги здрвиме. Е сеа Сречко не е крив што Пандев и компанија не реализираа многу шанси и што примивме еден наивен гол. Со тој пораз направивме чекор назад а можевме два напред со победа.

Нема воопшто да бидам изненаден како направиме чудо на Амстердам арената зошто таков ни е менталитетот.

Е сеа пак назад на Федерацијата и условите во Македонија. За да имаме добро првенство треба на заедничка маса да седна луѓе од ФФМ, Клубовите, Судиите, Бизнисмените и Државата. Сите да најдат рамка во која ќе се организира фудбалот.

Да не мисли некој дека на Англичаните ’културата’ не им дозволува да прават инциденти??? Се знае ЗАКОНОТ, една инцидент ќе го лупнат во затвор пет месеци и доживотна забрана за влез на натпревари. Кај нас нема нешто такво или и да има не се применува. Знам донесоа закон притв пцуење на натпревари па секој втор збор на стадион е да ти ебам, мајка, сестра, ќерка итн.

Значи кај нас фалат многу работи за добар фудбал не само ФФМ.

Немојте да мислите дека нешто сум за Хари, и јас сакам да замине тој но само под услов да дојде некој фудбалски работник, некој што бил во фудбалот долги години што знае што му фалело како играч или тренер и да се погрижи другите да не ги имаат истите проблеми како него.

абе вие со здрав памет го пишувате ова дека менталитетот ние да не кикснеме со исланд и со андора?? абе не е менталитет бе т.е до менталитетот на некои луѓе е кои сакаат да си уплаќаат на наш пораз.и репрезентацијава мести натпревари.а хари не го брка катанец оти имаат соработка убаво си делкаат двајцата пари погодено му е .

абе вие со здрав памет го пишувате ова дека менталитетот ние да не кикснеме со исланд и со андора?? абе не е менталитет бе т.е до менталитетот на некои луѓе е кои сакаат да си уплаќаат на наш пораз.и репрезентацијава мести натпревари.а хари не го брка катанец оти имаат соработка убаво си делкаат двајцата пари погодено му е .

Е како бе брат местата Хари и Катанец они двајца да не играат. Составот со Шкотска и со Ислан е истиот. Значи ако има местење како што викаш и играчите се вклучени во тоа. Значи и нашата икона Пандев мести натпревари така???

па брат ,мислиш не мести репрезентацијава утакмици???
па со шкотска не беше местена али 70% бев сигурен дека нема да победиме со исланд само заради тоа местење.што правеше седлоски на утакмицата?? знаеше кај тера?-НЕ.
пандев промаши 2-3 100% шанси.не сакам да мислам за пандев такво нешто ама ...

нашиве против холандија убаво играја а со еден скапан исланд се влечкаја по теренот.да не споменувам со андора резултатите.прв триумф во ИСТОРИЈАТА и на гратски 0-0 ни извлекоја (случајно)?

па брат ,мислиш не мести репрезентацијава утакмици???
па со шкотска не беше местена али 70% бев сигурен дека нема да победиме со исланд само заради тоа местење.што правеше седлоски на утакмицата?? знаеше кај тера?-НЕ.
пандев промаши 2-3 100% шанси.не сакам да мислам за пандев такво нешто ама ...

нашиве против холандија убаво играја а со еден скапан исланд се влечкаја по теренот.да не споменувам со андора резултатите.прв триумф во ИСТОРИЈАТА и на гратски 0-0 ни извлекоја (случајно)?

Види вака престанав да се кладам еден период и да ги гледам натпреварите од друг агол. Сеа ќе ти кажам прост пример.

Реалацијата Андора-Македонија е иста како Макодонија-Англија

Онакак како не гледаат Андорците нас како фаворити ние ги гледаме Англичаните и обрано, Англија ни се потсмевнува на нас а ние на Андора. Е сеа ако ние успееме да им земеме бодови на Англија е успех и големо изненадуње а ако Андора ни земе бодови на нас е тогаш е местење за кладилниците. Треба да сватите дека во фудбалот секој може секоко да изненади.

А тоа за мак синдромот ако не верувам еве ти чист пример ракометот. Бевме во еуфорија во Хрватска мелевме репрезентации даелку подобри од нас. Еуфоријата продолжи и на дуелот со Исланд ама како по обичај кога сите очекуваа нов триумф ние потклекнавме. Е тоа е класичниот мак синдром и многу се лажеше ако мислиш дека не постои.

Или може и Кире ја шитна утакмицата?

ејј абе не прави споредба ракометот.исланд не се многу послаби од нас па и не беше некое изненадување од типот МАКедонија -андора.а тоа што правиш споредба со англија :uvo::uvo::uvo:па нашиве играат во странски лиги ,физички се спремни колку толку и оти да не издрзиме против англија??а андора брате лекари, пехари што преку сила по 5 км дали ќе истрчаат.

Само да ти кажем Бојан дека не е до менталитетот. Точно дека имаме таков менталитет, ама не е пресуден за утакмиците што ги игравме нерешено и порази од далеку послаби репрезентации. Јас се кладим дека 70% од таквите утакмици се продадени, овој копиљов не знае за доста. И само немој да ми кажуеш дека било добро што играле едни исти играчи. Фактички тие знаат дека додека е Катанец селектор имаат сигурно место у репрезентација, и ги боли к*р како ќе изиграат. Пробај не ги викни 2-3 пати “ѕвездиве“ наши, и ќе видиш после како ќе играат. Впрочем, во репрезентација се влага со пари тоа е факт, освен играчи како Пандев што заслужуваат со квалитетот да играат за репрезентација. А и покажаа нашиве на големите утакмици дека играме супер, и дека можеме да победиме секого, ама кога продаваш утакмици со Естонија, Андора и со други идиотски екипи, тоа ти е тоа. Затоа хари треба да го стресат сега, да му закачат една добра казна (ама јбг немаат докази очигледно или Платини нешто мути со него), па ќе видиш при таква казна наредниот што ќе дојде дали ќе го прави истово што го прави копиљов. Ќе се мисли по 10 дена дали да пикне 10 денари во џеб. Ама кај што има сила нема правдина, не за џабе рекле...

абе бојан како не се местени утакмициве?со андора ајде изгубивме 1-0 таму па после дома 0-0 извадовме.толку незнајме да ги тепаме едни фурнаџии,млекари пекари?и после со естониа кога игравме на градски што се случи??еве и со исланд сега.има мн вакви примери и очигледно е дека некој пари си прај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom