Се кандидираат во Македонија, но со албанска химна

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Dobro be, aj cim pocnavte so zakoni, jas posto sum ne tolku informiran neka mi objasni nekoj pravnik na forumov, dali na sobiri, mitinzi i slicni nastani e zadolzitelno intoniranje na drzavnata himna?

Dobro be, aj cim pocnavte so zakoni, jas posto sum ne tolku informiran neka mi objasni nekoj pravnik na forumov, dali na sobiri, mitinzi i slicni nastani e zadolzitelno intoniranje na drzavnata himna?

Квак никој не е толку за тоа дали има закон или не! Не се прави паметен кога знаеш што сакам да кажам јас, што сакаат да кажат другите и што сакаат да кажат таквите како тебе.

Едноставно кога се кандидираш за да си дел од институција на Република Македонија, конвенционално е да се почитуваат сите аспекти на таа држава. Значи и да нема закон сите сме луѓе и знаеме како одат некои работи, па затоа по пат на конвенција такво нешто не треба да се прави. Ако толку имаш/имате против Македонската химна, можеше без химната на Република Албанија.

Вака нарушен е суверенитетот на една држава (Македонија) во која самите тие Албански партии се кандидираат. Значи ако тие неможат да го почитуваат суверенитетот на таа земја кога не се на власт, значи кога ќе дојдат на власт нема да го почитуваат ич!:kesa:

Квак никој не е толку за тоа дали има закон или не! Не се прави паметен кога знаеш што сакам да кажам јас, што сакаат да кажат другите и што сакаат да кажат таквите како тебе.

Едноставно кога се кандидираш за да си дел од институција на Република Македонија, конвенционално е да се почитуваат сите аспекти на таа држава. Значи и да нема закон сите сме луѓе и знаеме како одат некои работи, па затоа по пат на конвенција такво нешто не треба да се прави. Ако толку имаш/имате против Македонската химна, можеше без химната на Република Албанија.

Вака нарушен е суверенитетот на една држава (Македонија) во која самите тие Албански партии се кандидираат. Значи ако тие неможат да го почитуваат суверенитетот на таа земја кога не се на власт, значи кога ќе дојдат на власт нема да го почитуваат ич!:kesa:
Abe ne mi vrti sega, ti samiot spomna zakoni i se osvrni na niv.
Ima takov zakon ili nema, toa sakam da go cujam.

Сигурно има и закон за ваква работа
Јас кажав дека „сигурно има“. А тоа во превод за тебе би значело дека: незнам дали има закон за таква работа, но верувам бидејки сме држава такво нешто постои.

А тоа дали ти вртам или не, нека не те засега, како што не те засега интонирањето на Македонската химна. Јас убаво ти објаснив, а ти тоа не сакаш да го прифатиш, исто така како што не сакаш да ја прифатиш Македонската химна. Јасно е и тоа дека не сакаш да прифатиш дека живееш во една држава која колку толку има некои закони и правила што треба да се почитуваат* истите кои се донесени од државни органи за општ ред на работите, а кога луѓето што ќе учествуваат во создавањето на законите не ја почитуваат Македонската химна, тогаш мислам дека грешам кога ти се спротиставувам! Зошто? Затоа што некој ви дал право да се однесувате така... а тоа право очигледно не треба да го имате. Сега сфати како што сакаш.

*Дообјаснување: Не зборувам за „законот за интонирање на химната на РМ“ кој што е предмет во разговорот погоре.

Силни бе вие албанците , браво!
Па не те пушта професорот на факултет заради браќата твои, ако си ти паметен.
Да ги почитувате државотворните елеменити треба да бидете дел од тие елементи : не сакате да почитувате знаме и химна, како сакате до сонцето да ставиме орел, а во химната да кажеме албанците и македонците се борат , така?
А бе дечко во Македонија има само Македонци, ти како албанец сонуваш и се бориш за Илирида, сонуваш во Македонија да е втор официјален албанскиот, секој Македонец да зборува албански, не оди тоа, тоа не било во Македонија а нема ни да биде.Притисокот кој го врши ЕУ сега и кој вие го користите мра да избие некаде, притисок е сепак. Е сега мислете му ја вие,сакате да бидете Македонци или Албанци. Ова е Македонија не е ниту Албанија ниту Косово, ниту пак Албо-Македонија. Капиш ?

Па знам бе пиле, знам. Тоа што некој друг нешто прави, мене ми маваш по грб. Е сега кога јас мавам по грб, боли. Па ќе те боли нормално. После зашто јас педер мавам, злоупотребувам државава. Жими Џими. Трај си. Не зборувај нешто кога не се разбираш. А тоа дека во Македонија имало само македонци, терај си го тој филм, и ќе видиш колку ќе постигнеш сам против сите. Памти ми го зборот. Не е закана ова, од албанците ништо лошо нема да видиш. Терај си инает сам со себе против сите, и ќе видиш која борба се добива само така. Токму таквите како тебе, и коментарите слични на твоите, се причината зашто јас не ја почитувам досегашната политика во Македонија, која што ама ич не се смени од осамостојвување до ден денеска. Батали ти 2001ва. И на тие во парламент им одговара, па не реагираат. Да бевме навистина држава, кога ќе ти опнев тужба за лично навредуваше и дискриминација, ќе пееш ти после слушам кај шумат шумите. Ама нејсе, биди си инает, терај си курташак, албанците се криви а србите ви се браќа. Напред Македонија.

Јас кажав дека „сигурно има“. А тоа во превод за тебе би значело дека: незнам дали има закон за таква работа, но верувам бидејки сме држава такво нешто постои.

Не постои. Батали понатамошна дискусија. На мој собир, ја ќе слушам ја што сакам. Ти ако се обидеш да ми наложиш било што, тогаш си фашист (не дека си, примерот е таков). Такви се правилата на демократија. Правно гледано, никој никому не му може ништо ако не се интонира македонската химна на некој собир. Пеќи, се сложувам со тебе, поради тоа што сме во Македонија, треба. Така е. Но, нема да интонирам никогаш химна каде што Гоце, овој оној, се борат да Македонски правдини, а албанците да не бидат никаков к*р фактор. Тука жиееле моите претци, тука крв дале за оваа држава, и бугари и срби и германци убивале со нивни раце. За да ми кажеш ти или било кој друг мрш во Албанија? Хах, нече мочи ове ночи. Такви муабети, само во влажни сништа.

Не постои. Батали понатамошна дискусија. На мој собир, ја ќе слушам ја што сакам. Ти ако се обидеш да ми наложиш било што, тогаш си фашист (не дека си, примерот е таков). Такви се правилата на демократија. Правно гледано, никој никому не му може ништо ако не се интонира македонската химна на некој собир. Пеќи, се сложувам со тебе, поради тоа што сме во Македонија, треба. Така е. Но, нема да интонирам никогаш химна каде што Гоце, овој оној, се борат да Македонски правдини, а албанците да не бидат никаков к*р фактор. Тука жиееле моите претци, тука крв дале за оваа држава, и бугари и срби и германци убивале со нивни раце. За да ми кажеш ти или било кој друг мрш во Албанија? Хах, нече мочи ове ночи. Такви муабети, само во влажни сништа.

Тогаш зошто да се интонира химна на друга држава, ако твоите се бореа за оваа?
Пуста Македонија, што ли не прави. Кој со очи ѕирна, гледа само златни дукати.

Ne e be himna, parce muzika samo. :) :toe:

Aбе, неписмен. Не одбивај да читаш. Не сакам химна на друга држава да се интонира. Сакам на оваа држава. With me in it.

Вие пак гласајте за "претседател од друга националност" и нека ви ја интонираат химната на Албанија што е можно почесто. За глуп народ такво нешто само треба.

Aбе, неписмен. Не одбивај да читаш. Не сакам химна на друга држава да се интонира. Сакам на оваа држава. With me in it.

Molam?!

Slusaj sega,ne moze i kur do kraj i dusa vo raj.:toe:

Ne moze da ima promena na himnata na Makedonija.

A,sto se odnesuva do nespomenuvanjeto na Albancite vo himnata...pa i vie ste spomenati be...i vie ste neli Makedonci?I Pa neli Albancite ste del od makedonskata nacija?Ili ne sum vo pravo?!

знам дека ќе го дочекам...

бај д веј...добар топик:smir:

Може нешо вака да биде химната :

....Гоце Делчев, Питу Гули, Енвер Хоџа, Сандански...

Имате 1 од четворица. Таман 25%, задоволен???

Најди еден паметен пример каде во химната на една, било која, држава се спомнува друга нација/држава па да збориме после.

Може нешо вака да биде химната :

....Гоце Делчев, Питу Гули, Енвер Хоџа, Сандански...

Имате 1 од четворица. Таман 25%, задоволен???

Најди еден паметен пример каде во химната на една, било која, држава се спомнува друга нација/држава па да збориме после.

да бе,прво да се спомни еден шипак во химната,после ќе побараат и на албански да се препее,па тогаш ќе рипнат и орли да ни ставаат на сонцето наше или сите сунет да се прајме или кој знај уште Шо.....

ах бре да не беа политичариве толкави продаЕни души друга песна Че свиреше,а во меѓувреме: МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom