Славјански
Антички Словен
- Член од
- 2 мај 2008
- Мислења
- 5.644
- Поени од реакции
- 1.346
Јагнето кога ќе се одвои од стадото е лесен плен на орелот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не можам да разберам како во град како Струга, каде македонците не сакаат градоначалник од етничко албанско потекло и каде поделеноста на градот е 50-50 не излегуваат на гласање? Знаеш, мене ми е сеедно, бидејќи за мене алтернативите се глуп македонец и друг глуп македонец, но за тебе не се. Секако, можеш да го поддржиш Мерко, зашто мислиш дека ќе биде добар за стружани, ама да не излезеш воопшто на гласање, бидејќи “однапред го знаеш резултатот“ е малку чудно.
Не можам да разберам зошто таков коментар. Па Струга се подигна од мртвите последниве години, ако знаеме дека Охрид е единствениот град во Македонија после Скопје во кој се вложува и гради. Струга исто така, но од лични средства, односно од гастербајтерите кои се враќаат од Германиите и вложуваат.
Ozbilno od kaj si decko.Vo Struga moze ako glasaat i SDSM i VMRO za eden.A vo Debar znaes kako e rabotata.SDSM(553),VMRO(620) DUI(4200) a za pretsedatel Selmani pobedi.Следните избори ак немат нерегуларности, Македонец ќа победет и в Струга и в Дебор.
Ozbilno od kaj si decko.Vo Struga moze ako glasaat i SDSM i VMRO za eden.A vo Debar znaes kako e rabotata.SDSM(553),VMRO(620) DUI(4200) a za pretsedatel Selmani pobedi.
Abe decko podobro od mene ne znaete.Rakip Malovski bese od PEI.kandidatot za gradonacalnik na Vmro-Dpmne vo Debar bese Rakip Maloski koj dobi 387 glasa (4.75%) , a SDSM nemase voopsto kandidat za gradonacalnik , samo Vmro imase od makedonskite partii.
Abe decko podobro od mene ne znaete.Rakip Malovski bese od PEI.
Spored DIK , Rakip Maloski e na koalicijata Vmro-Dpmne i ima dobieno 387 glasa , dodeka Garip Imeroski e na PEI i ima 596 glasa .
[/quoteАбе можит и јас да сум грешка.Види да не се обратно и кажи кај ги гледаш да проверам за некој општини ме интересира.
Дали некој има информација за тоа како поминаа изброите (и двата круга) само во градот Струга без припоените села...Што ке рече кој ќе беше градоначалник во случај да имаше „регуларна„ територијална организација...???
И за крај ми падна во очи дел од текст во утрински...
Слично на Мерко мислат и познавачи на приликите во Струга, зашто очигледно е дека Мерко победи со гласовите на Македонците, кои и покрај препораките од ВМРО-ДПМНЕ, наместо за Цаноски, гласаа за Мерко.