Црква на плоштадот Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Значи после изградбата на куќата во чест на Мајка Тереза во центарот на градот можам да речам на одвратна локација, после прескапите скулптури низ градов, после тоа дали споменик на Александар или Тоше на плоштадот да се изгради а воедно и дали ќе биде споменикот во фонтана (и тоа музичка) или не ... следи новата изградба во центарот на градот. Црква на плоштадот Македонија!

2FC12B8DB9C6544AACA0CD772D109D44.jpg

Изградбата ќе започне во април. Веќе е дадена дозвола.

Мислам кај има место меѓу ГТЦ и новата фонтана што ќе се гради или споменик, кај има место за црква :icon_eek:

Градов станува се поголем ужас.:nesum:

intervju-irena1.jpg

мене лично идејата за црка на плоштад би ми се допаѓала... да беше плоштадот посаглам.

ама генерално, не знам како ќе се вклопи во околните стакларници од згради...камено-бетонски мост...

Добра страна од се ова е што нема да остане многу од фушерајот-кнез михајлова плочки на земја што се.Лоша страна ....па малтене све.
Кога ке залупаат камбани одсабајле измешани со “Сонце во троите руси коси’’, тоа ќе биде калакурница што само кај нас може да се приреди!! :)

ама генерално, не знам како ќе се вклопи во околните стакларници од згради...камено-бетонски мост...
Е ај да ги урнеме нив, и да начукаме други цркви наоколу, после се ќе биде исто... бива?

Или па нека ја напраат од стакло :toe:

Jas ne ja sakam. :toe:

Baska bi gi zamolil arhitektite od forumov da se proiznesat okolu projektot, oslonuvajki se na celata ideja i na slikata.

Za mene e celosna utka. Kiceraj neviden.

Како се поредени...ЕВН, новиот трговски и пред нив црква.:pos2:мизерија.

Kich.

Crkva i Laexandar ednododrugo ne biva, baska se nagrduva likot.

A ni dzamija.

Na kuroff, kade be site so toj pamet???

I da ne vidam megjuetnicki kavganja tuka na temava.

плоштадот ќе се уништи тотално

стварно нема потреба .........

преку камени ене црква кој сака нека иде.....

ене на два чекора и црква на трифун костовски.........

ова само цркви и џамии се градат .............

небаре како кучињата што замочуват бандери ..."ова е моја територија" е работава....

бе не за џабе ве забранувале комунистите ....си знаеле луѓето

во радиус од 100 метри, ако не и помалку има 3 цркви, Свети Димитрија преку камени мост, Света Богородица до Адвокатска улица и Соборниот Храм. што ќе ни е четврта.

Паркови му требаат на Центарот, доволно има цркви.

атеист во исто време сме пишале 19:48, да знаев дека си пишал немаше да се повторувам

Како прво дупла тема

Црква на плоштадот Македонија

сосема идентична тема

bucio напиша:
Зошто да не?

Ко второ нашиот плоштад е премал за црква, фонтана, скулптури, од една страна ГТЦ, од друга Сити Галери, од трета новиот комплекс продавници до ЕВН, а и нели на кејот се гради нова зграда.

Еве пример плоштадот во Милано огроооомен е. Има од лево и десно трговски центри, на среди споменик огромен и втората по големина катедрала во светот. Ама се е толку убаво средено, има многу место. Тоа е огромен простор.

Кај нас збутано на ништо нема да изгледа сето тоа.
Тоа било дел од деталниот урбанистички план. Ебати урбанистичкиот план. Ништо со ништо не е поврзано.

Jas ne ja sakam. :toe:

Baska bi gi zamolil arhitektite od forumov da se proiznesat okolu projektot, oslonuvajki se na celata ideja i na slikata.

Za mene e celosna utka. Kiceraj neviden.

Надвор од темава ама мора да се спомне ...Затоа нема соживот со вас! Како си да ви ги рушиме сите џамии на вас , или пак ако дојдете со идеа за нова , да ја бојкотираме! А бе батка па сепак Македонија има 70% христијани. Ајде биди паметен и почитувај ги сограѓаните за да не наметнуваме други дискусии и меѓусебна омраза и непотребни инциденти!

Редно е Скопје да го добие своето Дуомо.
Е сеа за архитектонското решение може да се дискутира и полемизира. Сакаме во Европа, епа тоа е Европа. Не постои град во Европа кој нема на плоштадот црква и споменик на еди-којси.

Надвор од темава ама мора да се спомне ...Затоа нема соживот со вас! Како си да ви ги рушиме сите џамии на вас , или пак ако дојдете со идеа за нова , да ја бојкотираме! А бе батка па сепак Македонија има 70% христијани. Ајде биди паметен и почитувај ги сограѓаните за да не наметнуваме други дискусии и меѓусебна омраза и непотребни инциденти!
Abe tipu, jas ne vikam da se rusi, nego da ne se gradi.

Ne za drugo, ne i mestoto tamu. Estetika. Jok, ja nema vo toj projekt.

Mani tie megureligiski prepukuvanja, nemam nisto protiv crkvi, ama imam protiv na 2*2 plostad, i plus so drzavni pari izgraden.

Ako ne aj sea i ja da baram da se izgradi dzamija na plostad na mestoto na koe sto postoelo. I na sto ke zalici seto toa...od edna strana din-dongot, od druga odzata, od treta toshka, i plus na bina nekoj band so distorzija... haos...

Nisto be ne sakam na plostad, nisto, se neka se rusi, prazno , ko aerodrom neka bide.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom