Доење во јавност

• Креатор на темата Креатор на темата Фокси
  • Време на започнување Време на започнување
Не би забранила ама не ни оправдувам. За се има место, не мора тоа да се изведе во јавност. Има луѓе на кои глетката им е многу лоша. Еве на пример јас, сакам многу деца и мали и големи ама кога ќе видам некоја жена како дое бебе одма ми иде нагон на повраќање, претерано ми е гадна глетката. Ама секој со своето.

Јас познавајќи се себеси не би го доело своето бебе во јавност.

А ќе повраќаш кога ќе го доиш твото дете или тогаш нема да ти биде гадно..
А за изведбата во јавност бебето закажува термин кога во колку часот ќе биде перформансот доење. Закажуваат место и детето избира јавно место со публика. Вие разбирате или не му се јаде на малото и крај мајката нема да го остави да пишти туку ќе му ја даде цицката да цица да јаде.

А за изведбата во јавност бебето закажува термин кога во колку часот ќе биде перформансот доење. Закажуваат место и детето избира јавно место со публика. Вие разбирате или не му се јаде на малото и крај мајката нема да го остави да пишти туку ќе му ја даде цицката да цица да јаде.
Добро бе, не ги ставаме на клада таквите мајки, ниту ги дискриминираме на било кој начин, туку кажуваме дека не е вкусно да извадиш цицката во сред кафуле на кеј и да доиш...

А зошто мене не ми е срам и ми е многу природно.

Не треба да се срамиме од тоа, во предходен пост пишав прогрешното практикување на еманципацијата на жената и искривеното толкување на феминизмот создадоа искривена ментална слика кај мажите во однос на жената. Сега секој маж ја доживува жената како сексуален објект.И оттаму и сите перверзии и гадости произлегуваат.

А зошто мене не ми е срам и ми е многу природно.

Не треба да се срамиме од тоа, во предходен пост пишав прогрешното практикување на еманципацијата на жената и искривеното толкување на феминизмот создадоа искривена ментална слика кај мажите во однос на жената. Сега секој маж ја доживува жената како сексуален објект.И оттаму и сите перверзии и гадости произлегуваат.
Добро, не спомнав срамење....Едноставно не е естетски тоа да се прави...ме укапира?

Да те капирам ама за мене тука не се бара естетика детето незнае што е тоа тоа е момент зов природе. како што неможе да ги контролира свинктерите и мочка и кака кога тоа му се прави.

Дали сега ти капираш? :) Тоа е момент сигурно нема цицката на маса у кафич да ја лупнам туку ке се подзаскријам и тоа ке гледам да го направам најдискретно.

Да те капирам ама за мене тука не се бара естетика детето незнае што е тоа тоа е момент зов природе. како што неможе да ги контролира свинктерите и мочка и кака кога тоа му се прави.
Да ама кога му се мочка, мајката го фаќа детето и го носи покрај некое дрвце, или затскриено местенце...Ако детето се посере у пелена, треба да фати сеа во сред кафуле да го пресоблекува? Не...ке најде некое, колку толку, посоодветно место (читај: без луѓе во околина) ради предрасудите, не ради нешто друго...

Вака сега во западните земји има посебно место одредено за пресоблекување на детето посебно место за доење а кај нас ги нема.
Нормално дека каките нема да ги извади на маса и да ги послужи присутните туку ке си го однесе малото да си го пресоблече на соодветно место.
исто како и дома ке оди во друга соба.

Вака сега во западните земји има посебно место одредено за пресоблекување на детето посебно место за доење а кај нас ги нема.
Нормално дека каките нема да ги извади на маса и да ги послужи присутните туку ке си го однесе малото да си го пресоблече на соодветно место.
исто како и дома ке оди во друга соба.
Ние уште јавни WCња немаме сегде па вакво нешто е SF за нас.

незнам дали знаете дека во законската регулатива на земјите членки на ЕУ како се заштитени правата на мајките. Инаку доколку таа е со мало дете и оди на работа работодавецот е должен да има посебно место за доење и пресоблекување на детето.Значи мажот и може да го носи детето во одреден дел од работното време и мајката да си го дои.

Ајде те молам, споредбава ти беше... па твое и туѓо не е исто.
Или за тебе исто е? И читај малку пред да се затепаш, ја никаде не реков дека од доење ми се повраќа туку реков дека ми се повраќа кога ќе видам жена како дои и тоа ми се повраќа во вистинска смисла на зборот. Ја не сум крива за тоа.

И од кај знаеш ти дека јас ќе го дојам бебето мое? Може ќе го хранам со шише?

Или за тебе исто е? И читај малку пред да се затепаш, ја никаде не реков дека од доење ми се повраќа туку реков дека ми се повраќа кога ќе видам жена како дои и тоа ми се повраќа во вистинска смисла на зборот. Ја не сум крива за тоа.

Ај да ти се гади од менување на пелени можам да разберам дека само од своето не се гадиш, а од други бебиња да... Ама буквално да ти се повраќа од доење на бебе хммм...:toe: ај ќе пораснеш и ќе смениш мислење (се надевам).

Супер ако не го доиш браво за тебе.
Не ти ја сваќам поентата помеѓу кои две работи правиш разлика доењето не ти се гадело а ти се гадело кога ке видиш жена како дои ти се повраќа тоа нели се две исти работи маж колку што знам неможе да дои :toe::toe:. Наташка ти пишала убаво ке пораснеш и ке сватиш.Во тој случај немојте ни да раѓате

Ај да ти се гади од менување на пелени можам да разберам дека само од своето не се гадиш, а од други бебиња да... Ама буквално да ти се повраќа од доење на бебе хммм...:toe: ај ќе пораснеш и ќе смениш мислење (се надевам).

Не ми се гади од менување пелени од ничиво дете ама ете од доење ми се гади. Не има секакви :))

Супер ако не го доиш браво за тебе.
Не ти ја сваќам поентата помеѓу кои две работи правиш разлика доењето не ти се гадело а ти се гадело кога ке видиш жена како дои ти се повраќа тоа нели се две исти работи маж колку што знам неможе да дои :toe::toe:. Наташка ти пишала убаво ке пораснеш и ке сватиш.Во тој случај немојте ни да раѓате

Ама ти пак не правиш разлика меѓу свое и туѓо.
Значи да, гадно ми е да видам друга жена како го прави тоа и не ни гледам воопшто, а за растењето сум полнолетна и на моја возраст можам слободно да имам дете, незнам уште колку треба да пораснам :toe:

И зашто да не раѓам кога кажав дека не би ми било гадно да си го дојам своето дете?

Па нели сакаш деца вопштено го кажа тоа и јас сакам деца и без разлика чиво е мене не ми е гадно.
Да не има секакви
Јас неможам да ти ја сменам природата таква си каква што си.

не е удобно за гледање сепак може да се направи на друго место или пак веќе е излезена мајката и детето плаче за цицка нека му даде ама па нека најде соодветно место каде би се закрила или пак кај што шета помалце народ
или пак нека го залаже со нешто друго додека не си отидат дома сепак сум против тоа и малце изгледа невообичаено за очите на другите во околината

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom