Доење во јавност

• Креатор на темата Креатор на темата Фокси
  • Време на започнување Време на започнување
Се разбира дека е интимна работа но се согласувам со Луси:pipi:
Кога ќе бидеме мајки најважно ќе ни биде на децата да ми го обезбедиме она што им е потребно.На пример јас ако сум излезена чаршија со детето и ако е гладно се разбира дека ќе го нахранам без разлика што мисли околината.

Не знам што ви смета ако некоја мајка си го дои бебето, што е најнормално, значи си го храни детето, а нормално ви е некој пар на клупа разлапани типкава му седнала и ајмо...на сред бел ден.
Првото е пријатно за гледање, ќе си ја покрие цицката и не се ни гледа.
:smir:

Сосема природна работа според мене, но незгодна од друг аспект, имено од манијаци кои ќе зјапаат во мајкините цицки.

Реално самиот факт што дојката ќе биде изложена на надворешни фактори е потенцијална опасност за бебето. Јас незнам која е таа благаретардираност кај тие што сакаат надвор да си го хранат бебето. Да ги видат комшиите дека имаат цицка?

И мене ми се гади ко ќе видам волови како лапаат хамбургери пред Седмица место дома да си отидат на ручек. Ама си викам ај греота, гладни се, излезени отсабајле од дома па немаат избор.

Доење - нормална работа. Во екстремни и не толку чести случаеви, се случува да си бара малото да јаде и нема избор тука. Нема ништо срамно, луѓето на кои им смета, нема да гледаат во мајкината цицка и готово.

И мене ми се гади ко ќе видам волови како лапаат хамбургери пред Седмица место дома да си отидат на ручек. Ама си викам ај греота, гладни се, излезени отсабајле од дома па немаат избор.

Лапаат ама не си ги вадат цицките

Извини не можам да те разберам. Што имаш против цицки? Ти како у лето се шеташ гол до пола кога ти е жешко? Демек ако ти се помали цицките од моите ти имаш право да ги вадиш во јавност ради ќеф, додека бебињата треба да гладуваат? Уа дискриминација!!!

Ќе се покрие со нешто бе точкест сигурно нема да ја извади градата сите да ја ѕверат ебаго...
И сеа таман стигнала во парк да го прошета назад дома???

Извини не можам да те разберам. Што имаш против цицки? Ти како у лето се шеташ гол до пола кога ти е жешко? Демек ако ти се помали цицките од моите ти имаш право да ги вадиш во јавност ради ќеф, додека бебињата треба да гладуваат? Уа дискриминација!!!

Добро. Ајде беэ дискриминација, ама кога ќе ви се побара цицка у сред парк од дечко эатоа што му се лиже немојте да викате СРАМОТА Е ТУКА

Ама на Точкест му е многу сексуљава таа слика, не може да гледа, затоа се буни:baeh:

Нема ништо секси ни безобразно во доење на дете...најубаво нешто на свет:
И онака мајката и бебето не приметуваат ништо освен што си се посветени на нив двајца, во својата интима.

Attachments

• 428487181_0a85d421f7.jpg
    428487181_0a85d421f7.jpg
    112 KB · Прегледи: 9
И после..

baby-picture-3.jpg

:icon_lol:

Шала на страна, нема ништо чудно во доењето во јавност, се дур цицето е покриено, во спротива манијаџи има, знаете.. :icon_lol:

breastfeeding.jpg

Koga edno bebe treba da cica togas majka mu e dolzna da go nadoi,ako ne cica bebeto togas ke place.Toa moze da se sluci sekade,vo park,avtobus,na trotoar ili bilo kade,e sega dali treba majkata da go ostavi svoeto bebe da gladuva bidejki nekoj si manijakalen tip ja gledal ili taka prikrieno da mu dade na bebeto da cica.Ona sto se mora mora se,toa ti e isto kako da te fati proliv i nema kaj da begas,dali ke kleknes kaj ke ti dojde ili ke se poseres vo gakite?Izborot e tvoj a isto taka i posledicite,pa sega vie kako sakate?

подржувам доење у јавност,ако му се јаде на детето зш да не му даде
иначе иам видено неколку циганки у автобус као ги дојат децата,еднаш три се поредиле една до друга,групно доење имаше :vozbud::vozbud:

Никако... Бебето треба да се нахрани пред да се излезе од дома или пак додека се наоѓа во затворена просторија каде нема цел свет да се сопнува, мава во бандери или пак се удира во други луѓе додека зјапа во ситуацијата “мајка дои дете на улица“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom