M
Mario Gómez
Гостин
Cool, и ќе си го нарани детето, плус некој млад копиљ ќе си собере материјал за

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добро разбирам да кажеш незгодно или било кој збор,освен овој...Пред некој ден во преполн автобус една циганка си го доеше бебето и ми беше баш гадно :uvo:
Како прво бебето беше поголемко па можеше и од цуцла да пие а не вака сите да и ја гледаат -.-
Како прво може детето имаше 1 годинка па можеше и од цуцла да му даде и обично млекце а не на таа прашина во таа нечистотија да ја соблекува пола блуза и асално да и се гледа за да го нарани.Добро разбирам да кажеш незгодно или било кој збор,освен овој...
Зошто да е гадно
Зошто мајката му дава живот??
Ти кога ке имаш дете,гадно ке ти биде да го нахраниш ///
Нема ништо гадно во тој чин.
Размислете малце пред да напишете било што,зошто тоа утре-задутре ве чека вас!
Епа во тој случај не требало воопшто да и ја гледашКако прво може детето имаше 1 годинка па можеше и од цуцла да му даде и обично млекце а не на таа прашина во таа нечистотија да ја соблекува пола блуза и асално да и се гледа за да го нарани.
И јас ке го правам тоа но не во автобус, трговски , парк има и попристојни места насекаде.
Извини ама баш ми беше г а д н о да и ја гледам![]()
Да ви кажам кога ќе видам некоја како си го дои бебето во јавност се свртувам на страна од што ми е незгодно...мислам хелоуууу? Дома нека си го дои или нека си носи шишенце
Доењето и е подзаскриено, никој не извадил на маса дојка на гледајте.А и самото бебе ја сокрива дојката, така да ништо срамно и перверзно, а најмалку гадноНе мора толку јавно. може во друга соба или поскријте се :smir:
Не сум за тоа , не да ми се гади туки не е културно..
и гадно е и некултурно, но кај некои етноси кај нас сосем нормална појава.
А каква постапка е да се остави детето гладно поради тоа што некои недораснати што не се запознати со феноменот доење?
Aбе шо знам, не знам од машки аспект како се гледа на проблематикава, ама јас не гледам ништо сексуално во цицка која служи за да го нахрани детето. Додека бебето цица, цицката некако ја губи сексуалната конотација што ја добива во сите други случаи, ама кога се работи за доење, пре би ми асоцирала на тетрапак млеко, отколку на предмет за мастурбирањеПосебно кај нас како што има секаков неизживеан свет ќе почнат веднаш да мастурбираат позади некоја грмушкатоа во парк неможеш да се прошеташ од дркаџии камо ли да доиш дете!
Значи, се изначитав се` и сешто. Те било гадно, те било срамно, те било „циганско“ (малеее), те дома ќе си го доела детето. Доев две деца, ама притоа не седев затворена во четири ѕида. Веднаш штом се родија излегував во јавност, одев на кафиња, шетав по паркови, одев на патувања...а децата во меѓувреме огладнуваат, нели? И да, ги доев без никаков срам, напротив! Ќе се поттргнев малку понастрана (ама не затворена во ВЦ), и си го ранев детето. И кога го правиш тоа, не вадиш цела дојка на виделина, само ја поткреваш маицата...колку да ви објаснам како тоа се изведува технички.
Неверојатно колку совршено прецизно ја долови поентата на целиов овој дриблинг со јавно доење...Никој не вика дека човек мора да се затвори во четри ѕида, ама треба да си го смени стилот на живеење кога има бебе (или барем да си ги сведе прошетките и кафињата на поблиското опкружување и временски да си го скрати престојот надвор). Оние кои што не можат да си ја обуздаат желбата за кафе со пријателите и прошетки (од типот колку и како сакам-исто како во девојачките денови), слободно нека си дојат кај ќе стигнат (што се однесува до мене), ама не мора да го прават цел свет прост и заостанат...сепак култура е потребна за се, па и за доење.