Доење во јавност

• Креатор на темата Креатор на темата Фокси
  • Време на започнување Време на започнување
Cool, и ќе си го нарани детето, плус некој млад копиљ ќе си собере материјал за:drk:

Пред некој ден во преполн автобус една циганка си го доеше бебето и ми беше баш гадно :uvo:
Како прво бебето беше поголемко па можеше и од цуцла да пие а не вака сите да и ја гледаат -.-
Добро разбирам да кажеш незгодно или било кој збор,освен овој...
Зошто да е гадно:tapp::tapp:
Зошто мајката му дава живот??
Ти кога ке имаш дете,гадно ке ти биде да го нахраниш ///
Нема ништо гадно во тој чин.
Размислете малце пред да напишете било што,зошто тоа утре-задутре ве чека вас!

Добро разбирам да кажеш незгодно или било кој збор,освен овој...
Зошто да е гадно:tapp::tapp:
Зошто мајката му дава живот??
Ти кога ке имаш дете,гадно ке ти биде да го нахраниш ///
Нема ништо гадно во тој чин.
Размислете малце пред да напишете било што,зошто тоа утре-задутре ве чека вас!
Како прво може детето имаше 1 годинка па можеше и од цуцла да му даде и обично млекце а не на таа прашина во таа нечистотија да ја соблекува пола блуза и асално да и се гледа за да го нарани.
И јас ке го правам тоа но не во автобус, трговски , парк има и попристојни места насекаде.

Извини ама баш ми беше г а д н о да и ја гледам:toe:

Како прво може детето имаше 1 годинка па можеше и од цуцла да му даде и обично млекце а не на таа прашина во таа нечистотија да ја соблекува пола блуза и асално да и се гледа за да го нарани.
И јас ке го правам тоа но не во автобус, трговски , парк има и попристојни места насекаде.

Извини ама баш ми беше г а д н о да и ја гледам:toe:
Епа во тој случај не требало воопшто да и ја гледаш:toe:

Значи, се изначитав се` и сешто. Те било гадно, те било срамно, те било „циганско“ (малеее), те дома ќе си го доела детето. Доев две деца, ама притоа не седев затворена во четири ѕида. Веднаш штом се родија излегував во јавност, одев на кафиња, шетав по паркови, одев на патувања...а децата во меѓувреме огладнуваат, нели? И да, ги доев без никаков срам, напротив! Ќе се поттргнев малку понастрана (ама не затворена во ВЦ), и си го ранев детето. И кога го правиш тоа, не вадиш цела дојка на виделина, само ја поткреваш маицата...колку да ви објаснам како тоа се изведува технички.

Да ви кажам кога ќе видам некоја како си го дои бебето во јавност се свртувам на страна од што ми е незгодно...мислам хелоуууу? Дома нека си го дои или нека си носи шишенце

Да ви кажам кога ќе видам некоја како си го дои бебето во јавност се свртувам на страна од што ми е незгодно...мислам хелоуууу? Дома нека си го дои или нека си носи шишенце

Ајде мал си уште па ќе ти помине некако кажаново :).Мислиш дека може бебе од 1 месец да се храни со шишенце?Не,јасно.

Само еднаш сум видел доилка како дои во јавност и тоа во автобус.Детето многу плачеше па жената мораше да го подои,се виде дека и на нејзе и падна срам но барем детето не плачеше повеќе.Ништо страшно а уште помалку гадно

Не мора толку јавно. може во друга соба или поскријте се :smir:

Не мора толку јавно. може во друга соба или поскријте се :smir:
Доењето и е подзаскриено, никој не извадил на маса дојка на гледајте.А и самото бебе ја сокрива дојката, така да ништо срамно и перверзно, а најмалку гадно :)

Не сум за тоа , не да ми се гади туки не е културно..

и гадно е и некултурно, но кај некои етноси кај нас сосем нормална појава.

А каква постапка е да се остави детето гладно поради тоа што некои недораснати што не се запознати со феноменот доење?

Доста непријатно и за мајката и за сите кои го гледаат чинот.Не дека сум нешто строго против тоа али би било подобро да има поголема дискреција.
Пример, седевме кај братучетка ми на роденден, присуствуваше и една млада жена со мало бебе, и нормално, следно беше плачот на бебето.На маса имаше од возрасни мажи до 3 годишни деца и доста незгодно ни стана кога жената ја извади градата и почна да го дои малото.Се чувствуваше тензија и муабетот прекина, кој гледа во таван, кој во кондури, кој зјапа во мобилен, тие шо јадеа им одмиле јадењето....
Во вакви случаи секако дека може да се поштеди и себе си и нас, и да најде некое посоодветно место(во овој случај можеше во друга соба а не директно на маса).

А каква постапка е да се остави детето гладно поради тоа што некои недораснати што не се запознати со феноменот доење?

Не сме недораснати, ама имаме троа култура.
Да, бебето има потреба која мора веднаш да биде задоволена.
И да, секогаш може да се надои бебето без мајката да изиграва божица на плодноста.
Ако бебето научи дека неговите потреби може да причекаат 30 секунди-подоцна во животот ќе научи да биде трпелив и културен човек.
Ако веднаш му се даде што бара-подоцна ќе стане агресивен човек кој ќе сака да ги задоволува потребите веднаш.

Што би и фалело на мајката од примерот погоре да се извини и да и каже на домаќинката на куќата што е работа па да оди во друга соба. Во каква непријатна положба ги ставила сите.

Немам апсолутно никакво разбирање за оваа работа, освен ако не се работи за крава и теле кое мора да цица.

и освен кај ѓупците кои не ги ни есапам, разбира се...

Па шо знам, не е нешто на кое имам конкретен став, лично не би ми било непријатно ако некоја мајка се најде во ситуација да мора да ја извади цицката пред мене за да си го нахрани бебето. Нема ништо невообичаено во тоа да му ги услишува потребите на детето.
Е сеа, не мора баш по автобуси да го дои де, ама не мислам дека треба да се крие по соби само пошо „било срамота“.

Посебно кај нас како што има секаков неизживеан свет ќе почнат веднаш да мастурбираат позади некоја грмушка :tapp: тоа во парк неможеш да се прошеташ од дркаџии камо ли да доиш дете!
Aбе шо знам, не знам од машки аспект како се гледа на проблематикава, ама јас не гледам ништо сексуално во цицка која служи за да го нахрани детето. Додека бебето цица, цицката некако ја губи сексуалната конотација што ја добива во сите други случаи, ама кога се работи за доење, пре би ми асоцирала на тетрапак млеко, отколку на предмет за мастурбирање :) Ама добро, секој со своите фетиши ваљда... :icon_lol:

Значи, се изначитав се` и сешто. Те било гадно, те било срамно, те било „циганско“ (малеее), те дома ќе си го доела детето. Доев две деца, ама притоа не седев затворена во четири ѕида. Веднаш штом се родија излегував во јавност, одев на кафиња, шетав по паркови, одев на патувања...а децата во меѓувреме огладнуваат, нели? И да, ги доев без никаков срам, напротив! Ќе се поттргнев малку понастрана (ама не затворена во ВЦ), и си го ранев детето. И кога го правиш тоа, не вадиш цела дојка на виделина, само ја поткреваш маицата...колку да ви објаснам како тоа се изведува технички.

Неверојатно колку совршено прецизно ја долови поентата на целиов овој дриблинг со јавно доење...Никој не вика дека човек мора да се затвори во четри ѕида, ама треба да си го смени стилот на живеење кога има бебе (или барем да си ги сведе прошетките и кафињата на поблиското опкружување и временски да си го скрати престојот надвор). Оние кои што не можат да си ја обуздаат желбата за кафе со пријателите и прошетки (од типот колку и како сакам-исто како во девојачките денови), слободно нека си дојат кај ќе стигнат (што се однесува до мене), ама не мора да го прават цел свет прост и заостанат...сепак култура е потребна за се, па и за доење.

Неверојатно колку совршено прецизно ја долови поентата на целиов овој дриблинг со јавно доење...Никој не вика дека човек мора да се затвори во четри ѕида, ама треба да си го смени стилот на живеење кога има бебе (или барем да си ги сведе прошетките и кафињата на поблиското опкружување и временски да си го скрати престојот надвор). Оние кои што не можат да си ја обуздаат желбата за кафе со пријателите и прошетки (од типот колку и како сакам-исто како во девојачките денови), слободно нека си дојат кај ќе стигнат (што се однесува до мене), ама не мора да го прават цел свет прост и заостанат...сепак култура е потребна за се, па и за доење.

Поента: Млади мајки седете си дома или пред зграда пошто во град сте непожелни. Слободните стрелци се гадат од вашите постапки. Градите се исклучиво сексуални органи. Нивното користење за прехрана е одвратно и некултурно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom