Ти си Македонија! Дали?

Дали ги поддржувате кампањите "Ти си македонија"

• Вкупно гласачи
    121
Јас не ја сфаќам поентата на рекламата.

И што е тоа толку долго и испомешано?! Те нешто со Александар Македонски, те нешто со работници во фабрика, во меѓувреме Валентин Николовски чита некое соопштение...:jaj:

Не ми смета кампањата и немам ништо против... сепак постојат несвесни луѓе кои некој треба да ги освести... :toe: толку...

Е арно бе ќе ги опамети и вразуми сите со кражба на аватари,како мене што ми го украде за кампањата ТИ СИ МАКЕДОНИЈА,а да им стегнам една тужба во Стразбур за кражба на “симболи“?Ова “фабрикава“ на Гвујо не е кадарна нешто сама да измисли,само гледа нешто да украде,пту....ј`зк нека им е,да се немало периз во крадењето!!!:pos2:
Ама ете, некои ништо не може да ги вразуми. Сето тоа е до личноста, кој колку може да прими или колку сака да прими.

секоја патриотска песна ми буди солзи, особено доколку сум во странство
маме им ебавме на болвари , гејци или кој и да кажеше нешто против нас кога одевме во странство со играорна
знаме 16 крако се вееше на нашите настапи
на секој можен начин ја промовиравме Македонија

ја сакаме Македонија

a be kaj nekoj ce ja razbudi nacionalnata svest kaj nekoj nema...e sega vladata dava tvoi pari da ti ja razbudi nacionalnata svest a ti ne ja budis...loso e ova

Ами единствен начин да покажеш дека таа кампања не важи за тебе и дека ти си разбуден Македонец е копчето на далечинското „некст програм“, но сепак мислам дека има некој што уште незнае да користи далечинско и му стои на телевизорот па кога сака да смени програма станува го зема далечинското ја мени програмата и пак се враќа на креветот. Е на такви пожелно е и да ја гледаат кампањава има резултат верувај. А за тоа давањето пари, мои- твои тоа е сепак релативна категорија.

Од тие реклами единствено ми се допаѓа таа рекламата со старецот со украс пеперутката.Прекрасна реклама!

кампањата беше екстра ...
колку и да е брејвашинг итн ... сепак е позитивен брејнвашинг ...

овој текст погоре што оди на клипот Огледало шо го постираше ...
зар има нешто погрешно ... мислидинг ...
прекрасен текст во секој случај ..

марсовче вели од овие спотови ма заболе главата марсовче вели дали овие знаат да прекинат?
A марсовче да се преиспита?Треба некаде да ја видиш целта на рекламите.А реклами ко реклами некои се добри а некои се промашување.Верувај дека токму нас ни се најпотребни.Па еве и тебе посебно.Да не те потсетувам дека пред некој ден кога беше ти отвори тема нешто околу храброста.И мислам дека свати дека уствари не се работи за храброст туку причината е самиот народ македонски кој е разединет ко никој друг.И токму тие реклами би требало да не подразбудат, барем малку да се разбудиме и да сватиме дека ние сме едно.Сеа пак ти велам има успешни реклами има и циркузи.Но како гледам кај нас не секои пола саат туку на секој 5 секунди да ни ги прикажуваат нема ефект.А парите?Парите ако нее Грујо ќе ги троши Зајко,ако не Зајко ќе ги троши Бранко ако не Бранко тогаш Станко и така до недоглед.Клецање ко клецање само мајсторо е различен.

A марсовче да се преиспита?Треба некаде да ја видиш целта на рекламите.А реклами ко реклами некои се добри а некои се промашување.Верувај дека токму нас ни се најпотребни.Па еве и тебе посебно.Да не те потсетувам дека пред некој ден кога беше ти отвори тема нешто околу храброста.И мислам дека свати дека уствари не се работи за храброст туку причината е самиот народ македонски кој е разединет ко никој друг.И токму тие реклами би требало да не подразбудат, барем малку да се разбудиме и да сватиме дека ние сме едно.Сеа пак ти велам има успешни реклами има и циркузи.Но како гледам кај нас не секои пола саат туку на секој 5 секунди да ни ги прикажуваат нема ефект.А парите?Парите ако нее Грујо ќе ги троши Зајко,ако не Зајко ќе ги троши Бранко ако не Бранко тогаш Станко и така до недоглед.Клецање ко клецање само мајсторо е различен.
Молам ?
Мислам овие глупи спотови каде што велат потпри се на твоето семејство кога стапката на разводи расте ,процедурите за било што се бескрајни итн

Раклами немаат ефект бидејќи се нереални пази молим ти се како мајка да прати своето дете во школо со социјална помош од 2900 ден?

како некој да се едуцира повеќе кога факултетите чинат ѓаовл ипол и за се се плаќа ?

Како да се биде успешен бизмисмен кога татко ми за бизнисот по нотари и сметководители и административни трошкови остава еедна просечна плата?

уствари како очекуваш тие реклами да те разбудат кога самиот факт дека се потрошиле невидени пари за нивно прикажување предизвикува гнев а не за нешто друго (како на пример да се отвори сос продавница,или дели бесплатна храна на тие што им треба итн ),и тоа во држава која е рекордер во регионот по стапка на сиромаштија и невработеност?

како човека да не се буни кога живеам на главна и гледам дупки огромни кои не се покриени со години , да не зборам за споредните улички ....

Ако веќе збориме за пристојна реклама ја подржуваав таа за ненасилство на гласање итн ,но кампањи од типот ти си македонија се пуни со гомна бидејќи не соодвестуваат со реалноста и знаеш дека се без врска

единствено нешто што допира од овие реклами е главоболката

Посебно мене не ми се потребни веруј ми ,бидејќи не сакам да се самозалажувам со нешто илузорно,нешто кое врз основа на раѓање се добива а не врз основа на способностите ,и верувај ми ако збориш за самосвесност ,јас ја иамам развиено таа особина одамна ,исто така не заборавај дека македонија е пред се општество,заедница која припаѓа на сите не само на македонците .....таа припаѓа на граѓаните кои живеат таму(тука де)

За тие над 100 милиони евра залудно (исперени/украдени) потрошени пари, некој во иднина има дебело дебело да одговара.

За тие над 100 милиони евра залудно (исперени/украдени) потрошени пари, некој во иднина има дебело дебело да одговара.
реален не самозалажувај себе си ...некој одговарај до сега?
Не
па ни од сега ,не заборавај дека ова е македонија

а за да потрекне некој кривична постапка и да прогонува некој батка треба храброст и ставање општото добро пред себе си ,а јас не гледам тука некој таков

и сеа шо пак ли почнаа мудрости да делат...а...јас сум македонија со празен џеб без можност за достоинство...а и треба да му платат на АБЦ за аватарот отштета тоа е мокен аватар му го земаа:vozbud::vozbud:

нема да оговара и по пет години да бидеме живи и здрави ке видиш...па то се реклами бе у услови на криза плати ги медиумите да не лаат...ти ке лаеш само:toe:

Не

а за да потрекне некој кривична постапка и да прогонува некој батка треба храброст и ставање општото добро пред себе си ,а јас не гледам тука некој таков

не биди де депресивно расположена ИМА ТАКВИ...здравје ке дојдат има и сега некои кои се борат тоа се претежно млади ентузијасти а ги има и секако повозрасни..луге кои се посветени на своето занимање професија и веруваат во нешто не во парата...има има такви ке се пробијат...ке видиш

Не

а за да потрекне некој кривична постапка и да птрогонува некој батка треба храброст и ствање општото добро пред себе си ,а јас не гледам тука некој таков
Што се однесува до изминатите три години, Бучко и Панде Лазаров.
Едниот за 2,5 милиони евра залудно потрошени пари, а другиот за 250 илјади евра наводна провизија :toe:

да се подсетиме

евее за ова зборев...мудрости не ни требаат имаме баби и дедовци ова се залудно фрлање пари ова е поткуп на независните ни медиуми ако има некој:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom