Zeitgeist

• Креатор на темата Креатор на темата Audiofil
  • Време на започнување Време на започнување
Tokmu zatoa ! Amin!

Јас го имам делот од филмот каде што најпрвин зборува за Исус, па после има и за тоа зошто се воделе сите познати војни, Заливската војна, Виетнам итн. Е сега, прашањето ми е дали има и некој втор, друг дел од филмот, и ако има, некој нека го напише насловот, да знам да го зсимнам обавезно. Фала.:helou:

Многу голем бе, 700мб, овој у компјутер што го имам е околу 150мб...:wink:

Ги симнав двата филма во DVD формат, првиот дел е комплетен со превод на повеќе јазици.
Вториот е нов и го има само во NTSC формат, ама го “суредив“ во PAL + вметнат превод, сега се во колекција...вреди...
Сега како гледам вести , за новиот монетарен систем што го предлагаат, како излегуваат валканите работи на виделина, све ми е DEJA VU...

spam / reklama

ako vi se dopadna Zeitgeist , glejte go The century of the self , bidejki ima mnogu dobro prikazuvanje na nacinot na koj vlastite i korporacite primenuvaat psiholoski tehniki za osvojuvanje na lugeto kako kupuvaci , no i kako glasaci na izbori.
postaviv tema za the century of the self vo podforumot film , pa mozete tamu ako sakate da go vidite.
inaku drugi slicni dobri dokumentarci se The Corporation i The Money Masters

A be brat mozebi ti i sakas da ja doznaes vistinata arno ama ima mnogu ovci i isprani mozoci koi ne samo sto ne mozat da razberat za sto se raboti tuku sto e najzalno i delat mislenja deka ne im se dopagjala temata okolu religijata.
A za toa deka nikogo posebno ne go interesira i deka povekje sakaat da gledaat spanski sapunici i bugarski pejacki i samiot se uveriv koga sakav na moi prijateli da im prezentiram delovi od filmot.
Navistina e zalosno kolku ogranicenost postoi kaj naselenieto kaj nas no i vo svetot voopsto sto e navistina interesna pojava .
Kako da vladee pandemija na oglupuvanje na naselenieto ,nesto slicno kako vo USA kade kako covecki ovci veruvaat vo se so ke im se dade na TV i vednaga go prifakjaat kako argument i fakt bez prethodno da podrazmislat dali e vesta tocna ili e dezinformacija.
Ednostavno mnogu napor treba kaj nas da im go prezentiras filmot na posirokite narodni masi i da uspees vo toa nisto nema da razberat i posle 10 min da gi prasas sto gledale i sto razbrale ke te gledaat kako tele vo sarena vrata i ne mozat nitu zbor da beknat sto e zalosno.

Тоа значи дека пред да го презентираш Zeitgeist филмот треба да подразмислиш и да провериш дали содржината е точна или дезинформација. А не да го прифатиш како ТВ Библија.

Гледаш филм. Те просветлува. И сега се обидуваш твоето просветлување да им го наметнеш на другите. А они несакаат и несакаат, а ти убеден во сопствената вистина ги класифицираш како овци со испрани мозоци што неможат да ја видат светлината.

Те потсеќа на нешто?

Прво би сакал да прашам дали има некој економски поткован од тие што дискутиравте за филмот бидејќи би сакал да чујам мислење на некој таков. Првиод дел од филмот го гледав цел , а вториот (Addendum) започнав а и во вториот гледам се зборува за економија.

Начинот на кој е направен филмот, нарацијата - невообичаено брза за документарец , нафрлањето на "факти" може да остави некој импресиониран и со отворена уста но тоа би бил некој кој недоволно е запознаен со овие проблематики. Изворите се необјективни според мене, застарени и селективни со цел да се постигне саканиот ефект. Премногу работи се за да може да се дискутира за секоја одделно.

Во првиот дел се цели да се покаже дека Исус не постои. Заклучокот дека само неколку историчари од тоа време зборуваат за него е тенденциозен бидејќи многу повеќе историчари и од тоа време и после Исус го потврдуваат како историска личност , дури и да не бил чудотворец. Тука се и неколкуте житија за Исус, и да не набројувам натаму.
Во деловите за кулите близначки исто така имаме сличен случај кога целеа да покажат дека имало намерно уривање , покажаа темели кои се како сечени со нешто, а тоа може да е направено за време на расчистувањето на остатоците.

Сето ова ме наведува до залкучок дека целиот филм е таков, дури и делот за економијата. (за што ако некој има поголеми познавања може да објасни подобро)

Не можам само да сфатам како може се што е прикажано во филмот некој да го прифати како факт кога има толку многу недостатоци во она што е прикажано . Инаку секој има право на свое мислење. Тие теории на заговори, чипови во телото на секој човек ми се малку наивни. Според мое мислење чиста пропаганда, желба за слава можеби на авторите на филмот и мислам дека филмот е направен толку контроверзен со цел да привлече што поголем број на гледачи.

П.С. Никола.б потполно се сложувам со твојот коментар.

Во првиот дел фактите за економската банка се наполно точни, поготово за двете најбогати фамилии Рокфелер и Р (не ми текнуе како)........И јас бев воодушевен и просветлен од филмовите.... Сепак... Реалноста како и Кодот на Да Винчи, како 9.11 па и Зеитгеист се само гледишта на еден човек кој решил да се збогати со тоа што ќе презентира свои гледишта на работите

Emission :pos2: i malite deca znaat deka 9/11 e vnatresna mucka.

za Isus i za prviot del ne mozam mnogu da zboruvam bidejki nemam poznavanja od religijata dovolno za da gi sporedam

....ako ne veruvas ajde ke se soocime ..jas ke ti dadam iljadnici dokazi deka 9/11 e inside job a ti mozes kontra dokazi . A sto ne ti e jasno so ekonomijata ?

malku na kratko :

1913 god se donesuva zakon vo Senatot za osnovanje na Federalnite Reservi (koja e vo racete na privatni lica bankari) i toa za vreme na boziknite praznici koga poveketo Senatori se na odmor i zakonot se proturkuva i taka sega vo Federalnite reservi go stampaat dolarot za americkata vlada koja plaka kamata na sekoj otstampan dolar na fed res .Graganite na Amerika plakaat kamata na sekoj otstampan dolar na FED RES i taa kamata odi vo dzepot na privatni lica a za tie lica mi trebat 1000 strani da ti gi objasnam.

Emission :pos2: i malite deca znaat deka 9/11 e vnatresna mucka.
Тоа дека е внатрешна муцка е можно ама ниту авторите на филмот ниту ти нема како да се сигурни во тоа. Ништо чудно да тренирале терористи за да го извршат нападот ама пак останува шпекулација .Само тие изнесоа налудничави теории за тоа ккао е срушена зградата, т.е. дека не се урнале од авионите.

za Isus i za prviot del ne mozam mnogu da zboruvam bidejki nemam poznavanja od religijata dovolno za da gi sporedam
Па токму тие невистини за Исус дека не постоел, како и аналогиите со календарите и верувањата на другите народи, ме тераат да верувам дека и во другиот дел од филмот нешто не штима. Веројатно и таму покрај неколку точни факти се протнати измислени факти (или неточни) и се наведува гледачот на погрешен заклучок.

....ako ne veruvas ajde ke se soocime ..jas ke ti dadam iljadnici dokazi deka 9/11 e inside job a ti mozes kontra dokazi .
Како што кажав погоре .

A sto ne ti e jasno so ekonomijata ?

malku na kratko :

1913 god se donesuva zakon vo Senatot za osnovanje na Federalnite Reservi (koja e vo racete na privatni lica bankari) i toa za vreme na boziknite praznici koga poveketo Senatori se na odmor i zakonot se proturkuva i taka sega vo Federalnite reservi go stampaat dolarot za americkata vlada koja plaka kamata na sekoj otstampan dolar na fed res .Graganite na Amerika plakaat kamata na sekoj otstampan dolar na FED RES i taa kamata odi vo dzepot na privatni lica
Тоа погоре како и состаноците на банкарите , одлуки на банките и слично го разбрав меѓутоа токму болдираниот дел не можам да си го објаснам. Таму даваа цитати од документите кои ги издавала банката на Федерални резерви, но пак тоа не ми објасни многу како граѓаните плаќаат камати на тие пари кој е толку катастрофален ефект од тоа.

pa kade odi toj dolar posle ..megu graganite ..okamaten ..i graganite preku kamati ,krediti im ja davaat taa kamata na momcite

malku na kratko :

1913 god se donesuva zakon vo Senatot za osnovanje na Federalnite Reservi (koja e vo racete na privatni lica bankari) i toa za vreme na boziknite praznici koga poveketo Senatori se na odmor i zakonot se proturkuva i taka sega vo Federalnite reservi go stampaat dolarot za americkata vlada koja plaka kamata na sekoj otstampan dolar na fed res .Graganite na Amerika plakaat kamata na sekoj otstampan dolar na FED RES i taa kamata odi vo dzepot na privatni lica a za tie lica mi trebat 1000 strani da ti gi objasnam.

За тоа и зборам цело време. Си го гледал филмот, а воопшто не си се потрудил да провериш дали и до каде се точни изнесените „факти“. Како свештеник што се фатил за тоа читулето.

Законот за кој збориш е дебатиран и дискутиран 4 месеци пред да се гласа за него. На 22 декември проаѓа на House of Representatives со 298 ЗА, 60 ПРОТИВ, 76 НЕ ГЛАСАЛЕ. Следниот ден проаѓа на Сенат со 43 ЗА, 25 НЕ и 27 НЕ ГЛАСАЛЕ. Баш набрзинка го протуркале.

Федералните Резерви не се приватна корпорација, а изјавата дека е основана од приватни лица е исто ко да кажеш дека Владата е основана од приватни лица (со други зборови дефинирај приватни лица наспроти неприватни лица).

Тоа со каматите и даноците нема ни да се обидам да го допрам бидејќи америчкиот даночен систем е доволно комплексен да не може така лаички да се симплифицира.

alal da im e na tie sto go napravile jas go gledav pred dva meseca so hrvatski prevod filmot e 100% vistina

За тоа и зборам цело време. Си го гледал филмот, а воопшто не си се потрудил да провериш дали и до каде се точни изнесените „факти“. Како свештеник што се фатил за тоа читулето.

Законот за кој збориш е дебатиран и дискутиран 4 месеци пред да се гласа за него. На 22 декември проаѓа на House of Representatives со 298 ЗА, 60 ПРОТИВ, 76 НЕ ГЛАСАЛЕ. Следниот ден проаѓа на Сенат со 43 ЗА, 25 НЕ и 27 НЕ ГЛАСАЛЕ. Баш набрзинка го протуркале.

Федералните Резерви не се приватна корпорација, а изјавата дека е основана од приватни лица е исто ко да кажеш дека Владата е основана од приватни лица (со други зборови дефинирај приватни лица наспроти неприватни лица).

Тоа со каматите и даноците нема ни да се обидам да го допрам бидејќи америчкиот даночен систем е доволно комплексен да не може така лаички да се симплифицира.

sega na tebe treba da ti pisuvam referati za postanokot na bankarite ,koi se bankarite , zosto e FED RES privatna banka itn i toa so linkovi dokumenti koi nemaat vrska so zeitgeist...jas nikogas ne sum se fatil zdravo za gotovo za ovoj film .. me mrzi da pisuvam ..ako sakas ke se najdeme na kafence nekogas i ke ti objasnam so

sega na tebe treba da ti pisuvam referati za postanokot na bankarite ,koi se bankarite , zosto e FED RES privatna banka itn i toa so linkovi dokumenti koi nemaat vrska so zeitgeist...jas nikogas ne sum se fatil zdravo za gotovo za ovoj film .. me mrzi da pisuvam ..ako sakas ke se najdeme na kafence nekogas i ke ti objasnam so

Да де, не те мрзи да пишуваш изнесени тврдења од филмот, а те мрзи да пишуваш докази за тие тврдења.

Zeitgeist е фикција создадена во подрум на таканаречени conspiracy theorists исполнета со измислици, манупилации и понекој залутан факт. Постојат доволно идиотштини на планетава за да има потреба да се измислуваат нови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom