Цигарите поскапуваат повторно

• Креатор на темата Креатор на темата Litajko
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе што ке ви се цигари на крај краева.. јес да е зависност но не е таква да не може да се одвикнете..
Мислам повекето тука глеам и со 19-20 години пагаат у несвест за зависноста па добро бе од колку ли години пушите ???? Мислам ова е невероватно ;)

Ке ги сфатам они со над 20 години стаж .тоа е веке нешто :D

Ајде ПАК ќе кажам за одредени работи.
Окта ни ебава бели дробови - Кур не ви чуе
Водовод матер ни ебава на бубрези - Кур не ви чуе
Редовен работен однос и достојни приходи НЕМА - Кур не ви чуе

Што толку се фативте бе за цигарите? Ние што сме пушачи баталете не, идиоти сме глупаци морони, све сме. Не не гледајте, се фативте за цигарите и откажувањето на истите ко кујзнае која револуција ќе се случи со тоа.

*Се извинувам на лошиот речник ама веќе преку кур ми дојдоа коментарите. Запамтете дека пак ќе ве сакам :)

Цигарите во Македонија во март идната година ќе поскапат за 35 отсто, објави денеска весникот „Дневник“ повикувајќи се на извори во тутунските комбинати.
Владата веќе испратила барање за поскапување до производителите со образложение дека е неопходно заради усогласување со стандардите и насоките на Европската Унија.
Високи владини извори за весникот потврдиле дека се подготвува нова цена, но одбиле да дадат повеќе информации, додека портпаролот Шефик Дураки ниту го потврди ниту го демантира поскапувањето..
Со евентуалното поскапување од 35 отсто, цигарите „јорк“ од сегашните 40 денари би се покачиле на 54 денари. Цената на една кутија „бренд“ од 45 денари би се зголеми на 63, а новата цена на „бос лајт“ би изнесувала 88 денари.
Цигарите „вест“ доколку се оствари најавуваното, од сегашните 75 денари ќе поскапат на 101 денар, а „марлборо“ ќе се продаваат за 162 денари.
Во комбинатите стравуваат дека најавеното поскапување ќе се одрази негативно врз тутунската индустрија во земјава, но засега не сакаат јавно да зборуваат се' додека не се донесе официјална одлука.
Поскапувањето на цигарите ќе биде уште еден удар врз пушачите и тутунската индустрија откако почна да важи забраната за пушење на јавни места, како и целосната забрана за рекламирање тутунски производи, пишува „Дневник“.

Болдираново ми иде на живци..

ја мислев дека со Вест или Марлборо шмекаш:pos2:
Не бе брат...си ценам јас македонски квалитет....вака глава не кревам од шмек...камо ли ако запалам марлборо...:)
Родео Форевер...:)

Абе што ке ви се цигари на крај краева.. јес да е зависност но не е таква да не може да се одвикнете..
Мислам повекето тука глеам и со 19-20 години пагаат у несвест за зависноста па добро бе од колку ли години пушите ???? Мислам ова е невероватно ;)

Ке ги сфатам они со над 20 години стаж .тоа е веке нешто :D

Нетсфан, нема потреба долго да се пушачи за да неможат да прекинат со пушење, бидејќи никотинот создава многу побрзо зависност и од хероинот и кокакинот. Со други зборови тие не треба да се одвикнат туку да преживеат непријатни кризи и да ги изржат психолошки.

Само ме интересира до каде се стигнати со чекорите. Ако се при крај тогаш во ред, ама ако се на почеток тешко нас.

100 чекори беа.

Ве молам за некоја информација.

Абе зашто вие непушачите ни се сладите на маките? Секој си има своја зависност. Замислете на пример, значи ова е ептен фиктивно, да го поскапат интернетот, да се плаќа на форумов, алкохолот да го поскапат исто така, чипсовите поскапи.... Се што набројав ако прашаш доктор некој ке ти каже дека не е здраво како и цигарите кои не се здрави. Малце размислете што зборите - се работи за свој избор. Ако сакам да се трујам- ке се трујам и не е во ред вие анти-пушачите да се сладите на тоа.

Сите работи кои што ги наброја не им сметаат на сите луѓе и суштества во радиус од 5m, колку и да биле штетни по здравјето на тој што ги конзумира.

А ако евентуално влеземе у Европа ке се смени нешто или не? пошто ја мислам дека пак ке останеме дебилна држава каква што сме .. шо е поентата со цигарите онда ?

Нетсфан, нема потреба долго да се пушачи за да неможат да прекинат со пушење, бидејќи никотинот создава многу побрзо зависност и од хероинот и кокакинот. Со други зборови тие не треба да се одвикнат туку да преживеат непријатни кризи и да ги изржат психолошки.

Јасно, но не е ништо невозможно и неверојатно така да ,да ги охрабриме сите оние што после ова поскапување ке прекинат со пушењето.. Еве ја прв ке купам 2-3 паковања мастики или whatever it takes.. за да се помогне :)

...јао..ем беспарица + и ова им требаше! Жалам...за оние кои пушат!! Затоа најубоо не Пуши..пушењето е штетно по здравје :pos2::pos2:

оффф..абе не сваќате дека никој нема да се откажи ради поскапување..можи прв пат го пра, само овај пат ја претераја и се прашувам уште колку проценти ни останува од поскапувањето до ЕУ, ко можи то е клучното :kesa: а луѓето само ќе трошат повеќе пари на цигари, а се сомневам дека некој поради ова ќе ги откажи...евентуално можи да ја намали дневната доза :pipi:

ее па то ее зато ќе ги отказите како мене и сега си застедвам пари ама џабе сега пак појќе пијам :vozbud:

Никој нема да се откаже. Еве јас сигурно ке си продолжам како и порано. Мене најмногу ми пречи индолентниот однос кон народот. Ај да не мешам политика али овој потег веќе се надоврзува со другите работи кои ги сработија до сеа со една цел. Тотална доминација врз народот зашто останавме без сите задоволства. Цигари, алкохол па и за некои и курви зашто ги собраа од пред МТВ. Незнам како до сеа никој не се организира барем некои потписи за овој однос кон пушачите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom